Dnes jsem jel po D1 od Říčan do Prahy. Skoro každá řidička má na dálnici v rychlosti +/- 110 km/ hod v ruce telefon. Některé dokonce píší zprávy. Hlavu skloněnou, jedou po paměti. S tím je něco třeba dělat. Slyšel jsem teorie o tom, že ženy zvládnou dělat víc věcí najednou, ale tady v tom případě to není dobrý nápad.
A muži ne? 😃 To se teda řízení taky moc nevěnujete, když tohle stíháte sledovat 😅
Hrůza a děs...
Je to horší, než Covid. Pokaždé, když stojím u přechodu a čekám na "zelenou"
všímám si projíždějících aut. To, že téměř v každém sedí pouze jeden člověk mě už nepřekvapuje. Jsem udiven tím, že téměř každá žena, sedící za volantem, při čekání na zelenou se dívá do mobilu. Věk nerozhoduje.
Abychom to měli genderově vyvážené ..., do mobilu se dívá i většina chlapů. ... aspoň, na svých cestách denně zažívám já.
Má úcta, hezký den.
Se divim že nenapsali ,"kamion naboural do osobáku" 😃 když všude čtu jak za všechno můžou řidiči kamionů a řidiči osobáků jsou jen oběti 😃
Řidiči kamionů můžou jen za svoje nízké IQ (nemluvím o všech), díky kterému neustále blokují levý jízdní pruh dálnice.
Velmi smutná událost, přišly o život dvě ženy, věk udává Seznam u důchodců a mladíků, jindy ne. Tak proč ne vždy nebo nikdy. A zase diskuzi čtu ženy za volant nepatří, jindy důchodci za volant nepatří, myslím, že postupně na silnicích bude díky Green Deal od EÚ stále méně aut, protože tak jak budou dosluhovat auta se spalovacím motorem, nová auta si bude moci koupit jen menší část obyvatel, protože máme většinou západní ceny, ale platy cca poloviční. Nákladních vozů bude bohužel asi stejně, protože řetězce za vidinou zisku dovezou zboží stovky kilometrů daleko, pokud to vyjde o třeba o 20 haléřů méně na kilogram.
Bydlím na místě,kde je velká frekvence aut. U žen jsem vypozoroval toto: jede-li ve voze autoškoly,tak je vypleskla a v křeči. Ovšem po ujetí v řádech stovek km už je suverén,s mobilem,cigaretou i jídlem v ruce. Jezdí po prostředku silnice a značky nevnímá. Parkování kdekoli...
To je přesné, máte naprostou pravdu!!
80 % řidičů osobních aut drží mobil v ruce.Je to vše vidět z pohledu kamionů stačí se jen zadivat dolů..V kolone 100%ze to byla jasně vína řidiče osobního auta je jasné od pohledu..Maďarsky kamion stojí ukázkové ve svém pruhu.ten naproti taky.Dnes a denne musim s kamionem odvrátit nebezpečí tím že najedu uplne do příkopy.brzdim na tvdo.Nikdo to tady neřeší v naší zemi.jak dělá prasárny osobní auto bere se to jako v pořádku .Policie Cz neexistuje .Škoda peněz za jejich techniku.
Ne že bych byl příznivcem policejního šikanováni, ale oni se opravdu někam vytratili, řekl bych i do tepla kanceláři.... nebo jsou někde schovaní ? Spousta lidi jezdí jak magoři a policista nikde, nikde. Za starých časů nás buzerovali na každé výpadovce z města, stáli na každé křižovatce a mnohé také řídili a dnes ? Nikde nikdo. Tak si každý jede jak chce. Jediné, čím umi pomáhat a chránit je to, že metr za ceduli obce postaví radar a inkasují.
Policie by se měla tvrdě zaměřit na volání, či vůbec držení mobilu v ruce. Často vidím řidiče jak za jízdy volají a ženy? Ty si ještě v zrcátku upravují účes. Jo zvládnou více věcí najednou,ale ať to dělají když neřídí auto.
Muži víc volají, ženy jsou zabořené do mobilů, každodenní obrázek, další verze je otáčení se dozadu k rozdováděným dětem. Člověk by musel vidět do každého proti auta, aby alespoň částečně snížil riziko náhlé srážky. Je to ale vteřina a jednoho dne o náhlém přejetí do protisměru nečtete, protože to někdo udělal Vám.
Jakmile dojde k nastartování motoru vozu, měla by se spustit rušička mobilu. Telefonovat v autě by se mohlo pouze při vypnutém motoru.
Seděla si někdy v moderním autě? Dnešním autě? Kdyby se dnes spustila ve voze rušička "mobilů" jak ty tomu říkáš, tak auto ani nenastartuje. Mám pocit, že jsi hrdá majitelka fabie z roku 2001... A jestli nekoukáš na navi během jízdy tak lžeš.... Tak čus a přeber si to jak chceš.