Píšou že není nebezpečný...ale v článku. Takže očekávám že se tady strhne lavina příspěvků o strašení od těch co chodí rovnou z hlavní strany do diskuze po přečtení titulku
Svým způsobem to strašení je, jelikož to, že lidé mají respirační onemocnění v létě není neobvyklé. Takže proč o jednom článek? A proč se věnovat takto jednomu onemocnění respirácnimu ze stovky dalších?
Obavy jsem neměla tehdy a nemám je ani dnes. Fakt se nehodlám bát obyčejného respiračního onemocnění (zvlášť když jsem ho v průběhu let asi 3x prodělala, vždy šlo o jednodenní lehkou nevolnost, jen poprvé i o ztrátu čichu), natož se proti němu očkovat.
Tak buďte ráda. Já moc nemocný nebývám. A když tak jen trochu rýma a kašel. Když dostanu teplotu tak už to musí být ale je to vzácnost. Ale kdysi jsem chytil covida. Jednu z prvních verzí a tak blbě mi předtím v životě bylo jen jednou jako klukovi. V noci jsem kašlal tak že jsem myslel že si zlamu žebra. Horečku jsem měl takovou že když jsem cítil že klesla a je mi líp tak jsem měl stále přes 38.
Teď už je to naštěstí plus mínus obyčejná chřipka. Každej virus nakonec domutuje do stádia, kdy se může co nejjednodušeji šířit, tedy nesmí si hostitele zabít. Bohužel různí antivaxxeři a anticovidáři pak předhazujou dnešní stav jako že předtím to byla zbytečná panika. Ten virus byl ale v první fázi hodně smrtelnej, terpve tím, že lidé s těžší mutací skončili v izolaci (jak v nemocnici, tak samoizolací) se podařilo virus cíleně vyevolvovat tak, že převládly varianty, které se přenesly i přes daná opatření (tedy daný člověk nebyl natolik nemocen, aby zůstal doma, případně neprošel přes opatření). Bez toho by to trvalo několik dalších let a mnoho a mnoho mrtvých.
Pane Suchý, než napíšete příspěvek do diskuse, tak si něco přečtěte, ať nevypadáte hloupě. "Obyčejná chřipka" působí podle statistik každoročně téměř 1% všech úmrtí v ČR. To, že jste jí přežil, pokud jste jí měl, neznamená, že když budete muset brát nějaké léky na chronické onemocnění, že to přežijete i příště, nebudete-li řádně očkován..... Chřipka není běžné nachlazení, jak se asi domníváte.
Nimbus? Nelétal na tom náhodou Harry Potter?
Nimbus 2000
Naštěstí Nimbus není vidět, aspoň na Slovensku. 😉
Tuto "potvoru" mám už za sebou od začátku dubna. V krku žiletky, 4 dny pila jen vodu a antibiotika na 7 dnů. 3 týdny jak mátoha, potom 2 měsíce urputný kašel a dávení. Přežila jsem.
3 týdny plus dva měsíce , počínaje začátkem dubna , mi vychází na začátek července ..
Takže buď lžete , nebo neumíte počítat , nebo ještě v tuto dobu máte ,,urputný kašel" a léčba stále probíhá ...
Měla by jste si jít raději lehnout .
To uz tu dlouho nebylo. 🤮
Vaznejsi prubeh nehrozi, tak proc zase zbytecne vyvolavat paniku?!
Jak může vyvolat paniku informace, že nehrozí vážnější průběh onemocnění? Sama si protiřečíte. Ten článek prostě fakticky informuje a případné obavy spíš uklidňuje.
Tak ja vam k tomu vsemu neco reknu.11.5.2025 jsem navstivil pohotovest tady v Praze v Krci.Byl jsem na vysetreni na interne a na rengenech.Asi po tydnu jsem dostal jako by chripku.Teplota max 37.4.Bolest kloubu,svalu.unava.kasel a ryma,nechut,a ztrata cichu.Paleni a mirna bolest v krku.Uplne stejny jako pri covidu.Vypil jsem za den tak 2 litry caje.Propotil jsem tak 5 litru.Deky i matrace se mohli doslova zdimat.Hlasil jsem to svemu lekari.Test na covid,chripku A i B vse negativni.I v dnesnim dni mam neustale plicni problemy a rymu..Dokonce jsem byl i na rengenu plic a na vysetreni na plicnim.Tam mi oznamili ze mam astma.Ale ja nikdy pred tim zadny astma nemel a problemy taky ne.Kdyz jsem rikal lekari,ze covid byl proti tady tomu co prozivam i se zenou bridil,tak nam nikdo neveril.Ano,zena to bohuzel chytla po me asi po trech dnech.Dodnes ma stale rymu a priserny kasel.Takze po mesici a pul jsme se z toho nedostaly.
Proč nas zase strasy????!!!!! Stejne do mňe ty vakcíny nedostanou!!!!!!! Kazdy s obicejnym selskym moskem uz vi ze to nefungovalo a bílo to dokonce nebespecni vim to protoze dcera tchana od me tety kamaradka po tom hrozne zhloupla!!!!!!! Volim SpD pana Reychela a paní konečnou jediné ti nam rikaji jak to dooopravdy je!!!!!!!
Ještě to není tak zlé, ještě byste mohl volit toho prolhanýho STBáka, který má tu Češtinu ještě horší a je ještě hloupější.....
I když patrně Nimbus není tak nebezpečný, jako předchozí varianty, ukazuje, že budování naprosto odlidštěných open space objektů s klimatizací a velkou hustotou lidí na malé ploše, je slepá cesta vývoje. Doufám, že si to developeři a majitelé těchto hrůz brzy uvědomí a začnou konat.