1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 měsíci

Kdo autorovi nakukal, že máslo nebývalo k sehnání?

13
Před 2 měsíci
Václav Pavlík

Zase lžou,máslo bylo vždy a chutné.

9
Před 2 měsíci

1 kg. cukru stál 7,30 Kčs, 8,- Kčs stál kostkový, bridž cukr byl v malém balení, cenu nevím, nekupoval jsem. Máslo bylo, bylo i na váhu, levnější.

Televize Tesla 56 cm v roce 1989 cca 15.000,- Kčs, ruská s menší obrazovkou v roce 87 cca 6.000,- Kčs, když černobílá stála 4.500,- Kčs.

Dopis stál 0,60 Kčs, pohled 0,30 Kčs, koresponďák 50 hal... Ale mohlo dojít k úpravě cen. Dříve se nezdražovalo, pouze se upravovala cena.

Chleba stál 4,- Kčs, selský 4,20 Kčs, bratislava světlá 6,- Kčs. Ale byl i jiný clheba s jinými cenami.

5
Před 2 měsíci

Článek, nebo kvíz jsem jen přeletěl. Jedno vím jistě, pouze cena Favorita odpovídá pravdě. Například chléb konzumní se prodával výhradně jeden a půl kg. s cenou 4,20 kčs. případně půlka nebo čtvrtka. Potom byly další, ale druhý v pořadí byl bílý chléb kulatý 6 korun. Máslo : co je to za otázku jestli 8 nebo 10 ? Obě jsou správné 10 korun 1 jakost, 8 korun 2 jakost. Ceny cukru napsal jiný přispívatel. Shrnuto podle nadpisu asi ani autor nemá padesát a tím pádem šanci!

2
Před 2 měsíci

Inu, pokud někdo ihned v úvodu nezdůrazní, že nominální platy bývaly tenkrát bratru, ať nežeru, patnáctkrát nižší, než dnes, tak se těžko vyhne tomu, že se pokouší o nejapnou manipulaci. Jediné, co bylo tenkrát lepší, bylo to, že jsme byli výrazně mladší 🙂

4
Před 2 měsíci
Miroslav Kašpar

Hlavně, tehdy někteří lidé platili 50 x míň za bydlení ..,.

6
Zobrazit další reakci
Před 2 měsíci

Proč to sem někdo pořád dává? Je to zavádějící. Někteří lidé si zas budou myslet jak to tu nebylo vynikající. Taky si uvědomme kolik se vydělávalo tenkrát a kolik dnes. To máslo za deset korun bylo dost drahé na tehdejší poměry. Dnes se zase tak špatně nemáme. Jen se musíme více starat nikdo nikoho za ruce vodit nebude a ukazovat jak se s nimi hýbe.

1
Před 2 měsíciUpraveno

No nevím ale telka barevná Kolor STS 110 stala 14500Kč Rubín 7500 - 10000 podle obrazovky

2
Před 2 měsíci
Tonda Minařík

Nevím jaká to byla, řada, ale byla to Tesla s obrazovkou Toshiba a stála v listopadu 1982 14500 korun, pak byla řada řada nová, kdy obrazovky dodávali Francouzi a prodávala se v Tuzexu a pak teprve přišla naše výroba.

Před 2 měsíci

Kolik stála televize? Kolik stála lednice? Kolik stálo jízdní kolo? Který moula dával ty otázky dohromady?

1
Před 2 měsíci

Je mě 77 roků.Ceny potravin mám v hlavě od roku 1963,v oboru jsem pracovala.Při každém dnešním nákupu ceny stále srovnávám a trpím.

Do Černé Hory jsem létala 2x ročně,na 10 dnů,za 2850.-Kč

1
Před 2 měsíci

Bylo to lepší jak cenově, tak kvalitou. Mínus byla malá nabídka. Místo 10jogurtů dva, jeden s džemem a jeden bez džemu, ale kvalita vynikající.

2
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt