Proboha dřevěná vařačka. I když by na ní ulpěly nějaké mikronečistoty i po umytí jarem, tak pokud budu vařit další jídlo a bude bublat tak se přeci zahubí?
A čím bych asi vajíčka měla míchat? To jste zapomněli napsat. Dřevěnou vařečkou si nepoškrábu pánev. Vše důkladně umyji a použiji znovu. Článek psal někdo nepraktický.
Tak po článku, že brambory a rýži vaříme špatně a po klenotu, že párky ohříváme špatně je tu další derivát, že i vajíčka smažíme špatně. 😄 A přitom jediný chyby jsou jen v těch článcích samotných. Každý je má rád jinak. Někdo preferuje jemnější polotuhou konzistenci a spojitou barvu, druhý pevnější hrudkovatější se znatelným rozdělením bílek/žloutek. Někdo jen tak, další potom do nich dává opečený škvarky a pažitku (moje oblíbené)... Tisíc lidí, tisíc chutí. Každý ať to dělá jak je zvyklý, jak mu to vyhovuje, v čem mu to vyhovuje a čím mu to vyhovuje.
V tom je právě ta krása, když si to připravím sám dle mé chuti (a ta taky není vždy stejná)
Pro boha, kdo může napsat takovou blbost ! Kam na to ti tupci chodí? Viděl pisatel vůbec vajíčko ? A nemíchat dřevěnou vařečkou- to je vtip roku . Vejce připravovaná na teflonové pánvi se nejlépe míchají motykou. ! To už není možné, !
To jsou rady jak noha! Vejce, to je takové to skoro kulaté se skořápkou. Skořápku nejezte. Pánev na vejce držte za držadlo. Sporák použijte elektrický, nebo plynový. Systém článku je v tom, naplácat co největší objem jakéhokoliv textu.
Ale jo, i ta skořápka je jedlá. Řádně omýt od hovínek, případně povařit, usušit, rozdrtit na prach v hmoždíři a máme zdroj vápníku. 😉
Ještě nikdy, NIKDY v životě jsem neviděl, že by se cokoli připálilo na dřevěnou vařečku.
Něco takového by mohlo nastat pouze v případě, že by ta vařečka hořela.
Nevadí že tu píší tupci a blbosti hlavně že tu pitomost někdo zaplatí. Vůbec nechápu jak je možné že jsme ještě nevymřeli.
Nedokážu si představit vaječnicu aby v ní nebyly kúsky žloutku a kúsky bílku.
Základem je kúsek špeku, nakrájáme, (dyž nemáme tak sádlo nebo máslo), chvilku popečeme, přidáme cibulu nakrájanú na drobno. Necháme zesklovatět. Plcneme vajíčka přímo na pánev, necháme trochu srazit bílek. Potom vmícháme žloutek a pomalu pečeme. Před dopečením přidáme sůl, podla chuti špetku kmínu. Dopečeme opatrně, aby to nebylo suché. Na talíři opepříme. Podáváme s chlebem.
Tak sa dělá na Valašsku vaječnica, nekeří ju nazývajú škračenica.
Autor popisuje míchaná vajíčka, ty lze možná dělat i z prášku.
V anglosasku (GB, USA a pod.) se skutečně vajíčka našlehávají a musí mít jednotnou konzistenci a hlavně jednotnou barvu. Snad proto se dělají i z "míchaných" vajec v prášku. A skutečně je nesmaží, ale umíchávají jen do kaše. Jiný kraj, jiný blaf. Ochutnal jsem to a vrátil.
Zlatá naše středoevropská smažená.
Mimochodem, znáte někdo nějakého redaktora, který by články PSAL?
Jírovče, tobě snad drželi pistoli u hlavy. A míchaná vajíčka se smaží, vaří se vařená.
Taková malá pojistka na větší počet kliků, viď, takový mameluk být nemůžeš, že jo.
Autor tohoto článku pravděpodobně nikdy vajíčka nepřipravoval. Anebo je to autorův záměr, sepsat pár nesyslů a počkat co na to čtenáři. V každém případě je smutné, že i za takový výtvor dostane odměnu. 🙁