1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 10 měsíci

Prosím, ono to tak zase jednoduché s těmi uzeninami a jejich ohříváním a vařením není. My jsme si to posldeních desetiletí nějak zjednodušili, nejen jíst uzeniny a také je před jídlem řádně připravit. Uzenin je velké množství druhů a podle toho se ohřívají nebo dokonce musí i několik minut některé vařit.

Svět se zrychluje a tak se zrychluje vše. Mám hlad, vyjmu párek jemný vídeńský z chladničky (nedej Bože z mrazničky) a hodím ho do mikrovlnky, nastavím na 800, a na 1 min., a myslím si - je to. Ano, toto je paskvil. A nepřeji vám dobrou chuť.

Jako je paskvil mít třeba doma šunkovou klobásu nebo špekáček a dát je ohřát na jednu dvě minuty do vody. Klobásky, špekáčky a pod. se musí pomalu a jemně provařit, aby se dokonale prohřály, trpělivě.

Dále jsme si zvykli na opekání různých uzenin na grilu nebo nad ohněm na zahradě. I to chce svůj čas, i to chce jen některé druhy, určitě se nehodí párek se sýrem.

A tak bych mohl pokračovat.

Mnoho lékařů varuje před uzeninami, já si spíše myslím, že by měli varovat před špatnou úpravou uzenin a jejich častým jídlem. Uzeniny, to není náhrada za rychlé jídlo, uzeniny to je delikatesa, se kterou se také tak musí zacházet a připravit ji k jídlu.

Jen vyzkoušejte vzít z ledničky oblíbený salám Vysočina, ukrojit si kolečko a sníst to. Potom nechte tento sálám cca hodinu na kuchyňské desce, aby dostal pokojovou tepotu, a potom ochutnejte, a zjistíte že je to nebe a dudy.

Ještě jedna poznámka, kupujte uzeniny u dobrého, známého řezníka, kde je záruka stabilní výroby, dobré chuti a kvality, s pečetí domácí kvality a profesionality odborníka.

11
Před 10 měsíci
Jaroslav Charvát

Dnes ? Delikatesa ?

3
Zobrazit další reakci
Před 10 měsíci

Tvl, nemám slov. Jsem řezník 35 let, ale takovouto kravinu jsem ještě necetl. Tedy do teď! Bohužel uvedení informací na pravou míru by vydalo na další a mnohem delší článek. 😭

28
Před 10 měsíci
Petr Červený

Já je ohřívám v páře, stačí 5 minut.

4
Zobrazit další 2 reakce
Před 10 měsíci

Vařit párky 🙂🙂 - tak to je fakt nápad. Párky se "zásadně" pouze ohřívají - pak Vám nepraskne nikdy. A s tím vyndáváním párků před ohřevem (vařením 🙂) je také holý nesmysl - a hlavně zbytečný. Ono totiž stačí ty párky vložit do ještě vlažné vody přímo z lednice a normálně je prohřejete na požadovanou teplotu. Jak rychlé a jednoduché 🙂.

19
Před 10 měsíci

Ohřát si dobrý párek ??? To je bohužel sci-fi. Dobrý, ne-li vynikající párek dnes neudělá žádný řezník. Od té doby, co se používá komerční "směs koření na např. Vídeňšké párky", a chemické ustalovače aby zadržely vodu, nestojí žádný párek za to.

Ale jinak tedy dobrou chuť !

4
Před 10 měsíciUpraveno

Uvařit si dobrý párek ? Dobrý párek si musíte jedině koupit.Párek ponořený do vody přijde o šťavnatost a bude vysušený ? Jakpak to ? Párek nevařit dlouho ? Párek nevařit vůbec,jen prohřát v horké vodě.

14
Před 10 měsíci
Milada Beránková

Párky se zásadně ohřívají v horké vodě, a podle starých kuchařek se v horké vodě také servírují. Doma se to dá snadno provést vložením párků do vysokého půllitru a zalitím vodou z rychlovarné konvice. Pan "redaktor" by měl zvážit o čem chce psát.

2
Zobrazit další 2 reakce
Před 10 měsíci

Ale nejlepší by možná bylo poslechnout výrobce takových uzenin. Dnes je totiž expertem na cokoliv kde kdo, ale obvykle o tom nic neví.

A netýká sen to jen párků, ale třeba taky mostů.

8
Před 10 měsíci

Nejprve dáme vařit vodu a když dosáhne bodu varu , odstavíme z plotny a vložíme párky , které ohříváme pod pokličkou cca 4 - 5 minut . To je prosím nejosvědčenější způsob , prověřený letitou praxí .

3
Před 10 měsíci
Balaty Petr

Dělám to stejně, neprasknou.

1
Před 10 měsíci

Základní zásada: Nikdy nevařit párky ve vroucí, bublající vodě (100 st.C.), ale v horké, cca kolem 80 st.C. Vařit déle a trpělivě, nespěchat. Výsledek dokonale prohřáté a neprasklé.

4
Před 10 měsíci
Jiří Král

Parky klobasy špekáčky by měly být hotové jidlo a jen ohřívat

1
Před 10 měsíci

Stačí kupovat kvalitní párky , ty jsou v pravém střívku a nepraskají. To co koupíte v supermarketu plné mouky , škrobu a vody je nepoživatelné.

8
Před 10 měsíci
Pjservis Jirásek

A kde ???

2
Zobrazit další reakci
Před 10 měsíci

Autor zapomněl sdělit jak z toho co prodávají udělat chutný párek

11
Před 10 měsíci
Petr Bejr

Velmi spravná otázka.

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt