1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

"Následně umístěte láhev s vodou tak, aby sluneční paprsky procházely skrze vodu přímo na připravený podpalový materiál" - ovšem autor opomenul sdělit, že to nejde s každou lahví. Nejenom, že musí být z čirého skla (zelená nebo hnědá od piva vám je na nic), ale záleží i na tvaru. Jde o to, že voda v láhvi musí tvořit čočku a ta bývá většinou oboustraně vypouklá (viz.lupa). Víc by se na to hodila nějaká malá lahvička třeba od parfému s vypouklými boky, nastavená "na placato" proti slunci. Nevěřím, že by se to v našich zeměpisných končinách povedlo s normální lahví třeba od od limonády nebo s lahví PET.

5
Před 3 roky
Marian Tobiáš

Sehnal jsem si takzvaný pastevecký zapalovač, protože za prvé očekávám do budoucna to nejhorší, a za druhé jsem nevěděl co to je. Nevím, jestli s tím jde rozdělat oheň, ale jistojistě po zahoření je s tím možno zapálit cigaretu. A o to nakonec jde!

Zobrazit další reakci
Před 3 roky

Pokud jde o ten kov, neměla by to být měď ani rtuť, že?

Před 3 roky
Jiří Novotný

Měď a rtuť ne, ale zlato nebo stříbro vyhoví.

2
Zobrazit další reakci
Před 3 roky

Takhle nějak si to představuje pražská kavárna.

10
Před 3 roky
Jan Krab

Člověče, Vy jste fakt dobrej. Mezi námi, napadlo mě hned, že je to kravina od shora dolů, ale bál jsem se to napsat. Přece jenom je to jakýsi armádní zpravodaj.

4
Před 3 roky

panebože

Před 3 roky

Další pisálek co nic neví.

2
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt