Byť staré, tak podle mne dobré. Je to obrněný náklaďák na pásech. Pokud ho nebudou používat pro nevhodné operace, tak svou práci odvede. Osobně se mi všechna léta, co ho znám moc líbí.
Po "složitých' úpravách je to vhodný stroj na Ukrajinu pro zásobování a převoz materiálu z týlu na frontu a zpět a zraněných ...
No odlehčit je ,aby co nejvíc to uvezlo,
Tak při nějakém krytí to můžou být i slušné pozemní drony ...
Nemá to asi cenu, nějak to pancířovat, max na miny , a z vrchu nějak na lehké drony na drony nějaké kompozity + mříž nevim...
Podle mého názoru ty vozy jsou spíše na nějakou okupaci stavěné, spiše takové mezi transportéry , náklaďáčky ... 😉
Tím samozřejmě neznevažuji jejich možnost využití pro obranu Ukrajiny ..
No , jde asi o cenu Typ a vybavení , levně a hodně , stejný tip , znamená levnější opravy atd...
Já mám tak trochu ale problémy tím podvozkem...
Laicky řečeno , nezapadne to na Ukrajině jak jinné naše západní pásové podvozky ?
Viděl jsem je jezdit po silnicích , v poušti , ale bude to jezdit v bahně?
Rasputice a tak ?
Budu rád za názor , díky...
Samozřejmě záleží na terénu, ve kterém to během rasputince bude muset projet, jak moc se rozbahní. Dopředu nelze zaručovat nic.
Ale na druhou stranu pásová vozidla mají v v takovém terénu za takového počasí obecně lepší průchodnost než vozidla kolová (to asi není žádné překvapení) a také záleží na jejich hmotnosti. A zatímco M113 váží kolem 12 tun, ostatní (novější) západní pásová vozidla váží mnohem více - M2 Bradley asi 25 tun, CV-90 23 tun, ale může vážit i přes 30 tun podle výzbroje, Německý Lynx od 30 tun a více opět podle výzbroje. Tedy ač neexistuje záruka že M113 též v rasputnici neuvízne, ty šance že se tak stane budou asi ze vší ukrajinské těžké techniky nejnižší díky pásům a zároveň poměrně nízké hmotnosti.
No jo,to je sice hezké,ale kdo to za ně opět zaplatí ? Že by tolik bojových vozidel mohli Izraelci postrádat ? A hlavně kdo je bude obsluhovat, vždyť nemají lidi?
Jak jinak evropské země to koupí .....a darují UA......už jako by se tam necpalo dost darů a financí.....itálie daruje tak proč i Izrael ne??! Asi nemají dost financí na Gazu....a kdo to nakonec zaplatí Evropa a ve finále mi ..... samozřejmě stát který má málo dluhů.....kdyby ta pomoc byla alespoň nějak amortizovaná co se týče toho dluhu tak bych asi ani nebyl proti..... alespoň by se to využilo......
To bych nedělal. Putin prohlásil, pokud se někdo bude vměšovat do jejich lokálních přestřelek, tak použije jádro. 6000 tanku, odhadují životnost , tak max hodinu. Potom můžou zářit klidně, jako světlušky.
Tak jádro použít může ale musí počítat se dvěma scénáři. První že se zmobilizuje celé NATO, minimálně to v Evropě a vypukne otevřená válka, mezi Ruskem a aliancí. Druhá možnost nás už trápit nebude muset, protože po jádru by mohl odletět odvetný úder a svět by se během 40 minut změnil na zamořenou nukleární pustinu.
Bylo by zajímavé jaká byla pořizovací cena a nyni když se jich Izrael potřebuje zbavit, tak za jakou cenu. V případě ukončení konfliktu na Ukrajině, AČR za pár let čeká podobný scénář s nynějším neuváženým nakupováním a objednáváním ...
Danajský to dar
No vždyť se tam budou stěhovat židáci,Zelenský to za dolary zařídil,to už se ví dlouho🤔👎👊😡🐒😡
No nepovídej
Šest tisíc a kdo je bude řídit, není to číslo přemrštěné.😂
Ukrajinští vojáci
Bomba!