Jak se zdá, narazí tento již dloho komentovaný systém na zásadní odpor ELEKTRO MAFIE, která by přišla o horentní kšefty stejně tak, jako před lety publikovaný vynález výroby pohoných hmot, z recyklátu PET odpadu, který narazil na zájmy " anonymních " naftařů !
Napsali jste spravne - vládci EU. Ta bruselska banda úředníků a doma neúspěšných politiku si skutecne osobuje právo vládnout kontinentu a nařizovat národním vládám. Ty jim to bohužel casto samy umožňují.
Tomu nevěřím. Podle mě to bude dražší a bude s tím mnoho technických problémů. Nebude to konkurenceschopné. Dotace jsou nespravedlivé a ani na ně nebude.
Podle mě to řeší celkem dost problémů. Jednak lze Vodík vyrábět z přebytků el. energie a není potřeba přestavět od základů el. rozvodnou síť. Tato technologie pohonu kombinuje výhody obou typů, kde se veze na vlně výhod jednoduššího a levnějšího elektropohonu a zároveň využívá možnosti rychlého a dostupného tankování. Díky nějakým menším bateriím bude možno vcelku jednoduše využívat i rekuperace. Za mě je to možná cesta a prozatím je i reálnější než pouhé elektromobily.
Jak jsem to pochopil tak budou jezdit na silnicích a dálnicích vodíkové bomby protože když bude dopravní nehoda tak bude pořádný výbuch
Na Novym Zelandě a Australii už jezdi asi 20 let na vodik a nejsou to vodikove bomby ještě se to nestalo nějaky vybuch , ale je fakt že evropa a hlavně česko maji těch nehod podstatně vic !
Výroba vodíku má výrazně větší uhlíkovou stopu než výroba a spotřeba benzinu nebo motorové nafty - přechodem na vodík by se emise zvýšily nikoliv snížily.
Hlavně všude v EU chybí infrastruktura na přechod k vodíku. Jen v teoretické rovině by mě zajímalo, kde např takové Rakousko vezme el. energii na výrobu vodíku, když ročně odvrací kolaps své sítě prakticky každý den. Je jisté, že palivo se v Evropě vyrábět nemůže, nato by bylo třeba jádra, které je drahé, nebo plochu, jak půl ČR na solary.
V takovém případě nemám nic proti tomuhle pohonu,ale problém vznikne až to vodikove palivo bude realitou.Vzdy bude převládat problém zisku a životní prostředí bude vždy až na prvním místě.
Co vede novináře psát takové pohádky, to si neumí zjistit, jak se dělá vodík? Jediné řešení je nukleární fúzní reaktor, který vyrobí tolik energie, že nebudou vadit ztráty 75% při výrobě vodíku
Nic nebude levnější. Stát ty peníze chce. Nějaká ekologie je mu ukradená, pokud nejde použít na to, aby vyždímal z lidí peníze.
sázka, že se k té násobně nižší ceně dostali až po započítání plánovaných dotací? 🙂
Ale nadpis, že bych hned běžel prodat svého hltače benzínu ...
Nebojte se ona elektrika pro auta 100% vzroste az jich bude trochu vic. Ale H2 je uplne o necem jinym.