Vůbec ani náhodou měl jsem tu možnost jezdit Dusterem rok výroby 2024 a je to pěkný ehm no kraxna ,za ty peníze si koupím opět pětiletou Audinu ...
Krásná úvaha...proč si kupovat kupovat nové auto obyčejné značky, když si můžu koupit ojeté prémiové auto. Proč byste si ale kupoval ojetou pětiletou audinu, když si můžete koupit desetiletého jaguara? nebo patnáctileté maserati? To by vám ego polechtalo víc, než nějaká audina....
Myslím si, že se člověk primárně musí přenést přes ušklebačné komenty lidí ve svém okolí....je to Dacia, šmejd atd. Mám Renault grand Scénic 2.0 dCi 118kw a hledám primárně velké rodinné auto. Ano jsou lepší, větší ale ve stejné výbavě také cca 2x tak drahé. Ano má to jen 1,2 tří hrnek, proti některé konkurenci tragédie. Ano nemá to 7 let záruku a má to tvrdé plasty......Ale, i ta 1,2 awd nás při dnešních rychlostních limitech hravě odveze. Tvrdé plasty jsou na údržbu ve finále lepší než ty měkčené a děti to alespoň neorvou. Výbavy je tam dost a pokud při nákupu ušetříme 400k-500k, tak i kdyby bylo potřeba povícero oprav, tak to z toho myslím hravě zaplatíme....Navíc po 5ti letech na autě za 1,2 mega přijdu o 0.5 mega a u tohoto jen cca o 0.3 mega (odhad). Za mě je to pro běžně vydělávající lidi slušné auto. Určitě se půjdu podívat. Není to auto mých snů, ale koupě relativně pořádné porce auta za vcelku rozumné peníze.
Velmi pěkně napsáno, díky a naprostý souhlas. Grand Scénic je totálně nedoceněné rodinné auto, máte zcela pravdu. Až poslední generace je „dívatelná” zvenku i zevnitř, ale to, jak je to chytře vymyšlené platí od prvního Scénicu z devadesátek. Ať vám ještě dlouho slouží!
Podívejte se prosím na statistiky spolehlivosti. Tam má Dacia hodně co dohánět. Já osobně bych s ní nejel delší trasu a do zahraničí už vůbec.
Až bude záruka na mobilitu 5 a více let, dá se o koupi uvažovat.
A můžete mi prosím vysvětlit jak to, že jsem s předchozí Dacii Dokker najel za 6 let 200 tisíc km bez závady. Měnil jsem jen olej, filtry, brzdy a pneumatiky. Tahal jsem za tím i vozík, jelikož jsem rekonstruoval baráka a topil dřevem. Navíc jsem ušetřil spousty peněz za provoz, protože jsem jezdil na plyn, který z výroby nedělá žádné problémy. Jezdil jsem tím téměř denně krátké (pro motor více zatěžující) nebo i dlouhé trasy. Jízdu k moři to taky zvládlo, stejně jako zimě do Alp a kdybych nebyl motorkář, tak s tím po zahraničí najezdím mnohem více. Nakonec jsem ji prodal za polovinu kupní ceny. Vysvětlíte mi prosím, jak je to tedy možné?
V dnešní době jedna z mála značek, které dávají smysl. I když jsem se Dacii ještě před pár lety posmíval a nemohl jí přijít na jméno hlavně kvůli materiálům v interiéru a trestné lavici vzadu místo sedaček. Dnes poměr cena x výkon mi může koncern políbit. Je to navoněná bída zralá ke krachu.
Auto super, ale od koncernu VW podle mě nepřitáhne o moc víc lidí, než zvládly Duster nebo Sandero. Kvůli motorizaci. 1.2 l nebo hybrid je prostě pro řadu lidí málo a tady koncern nebo Korejci stále vládnou, protože dokážou nabídnout víc. Kdyby tam dali za příplatek aspoň tu naftovou 1.5 l, měli by značně navýšený odbyt. Na druhou stranu si myslím, že to Dacii vadit nebude, protože stáhne řadu zákazníků francouzských značek, které silnější motory také nenabízí, a i bez zákazníků VW nebude stačit vyrábět. Jen si bude trochu škodit ve vlastních řadách (u Renaultu).
Koukal jsem na to. A musím říct že je to pěkný auto. Šel bych do toho. Ale chtělo by to nějaký dvoulitr v tdi ve 4×4 ideálně. Pak bych asi neváhal. Ta nabídka motorů je mizérie. V autě bych nechtěl nějaký přefoukaný benzínový 3 válec.
Měl jsem tu čest zajezdit si Dusterem a musím říct že opravdu ne ,nedivím se že je tak levný, plasty ala 90 něco jako Kia v 90 letech ,motorizace strašný to auto nejede ,přilnavost slabší průměr, odezva řízený něco asi jako Audi v 90 letech , a tak bych mohl pokračovat do nekonečna,řáději si za ty peníze koupím 5 letou Audinu než Kdyby někdo namítat že Audi je krám tak není před deseti lety jsem si koupil Audi A4 bylo jí v té době 5 let dneska mám pres 400k a poruchy minimální a to mám 3.0 tdi takže asi tak
Mám Superba 3 kombi, a upřímně mě bigster zaujal a začal jsem nad nim uvažovat, ve 4x4 a asi hybrid, uvidíme jak překvapí na živo a při testovací jízdě
Jo, půjdu se na ní podívat, projet,škoda že není LPG 140k se čtyřkolkou... mám 2024 a 2019 a to starší bych klidně vyměnil za toto 👍
To si pište, že podaří. Sice proti první řadě znatelně podražili, ale pořád je tu hodně muziky za málo peněz.