1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Za mně nepřekonatelné dieselové motory od mercedesu zejména v řadách w123,124.mel jsem w123 200d 4valec,300d 5valec,w124 250d 5valec a 300d 6valec.tak to vidím.zadna elektronika, mechanické čerpadla, žádné turba nic.jen lijes naftu a občas menis olej.jako příklad w124 300d prodal jsem na tacho 476tkm,bez problému,pak ještě jezdil na taxi do 700tkm,co bylo dál už nevím, dalšího majitelé neznám.ale troufnu si říct že při běžné údržbě by vydržel i víc 1mil km.spotreba byla 9-10litru nafty na 100 a to jsem ho nešetřil,maximalka 200, síla jako bejk, většinu času motor nepotřeboval točit přes 2000otacek(objem ničím nenahradila),necítil že něco táhne přívěsy atd,starty bez problému i do -25, nádrž 70litru, takže 63litru nafty a 7litru benzínu v extrémní zimě.celkove betelne a jednoduché auto.o tomhle si ty dnešní zázraky můžou nechat jen zdát.krome mercedesu byly super ještě vw 1.9tdi.osobni zkušenost mám s golfem 1.9tdi pd 77kw taky nezmar,ale tady už bylo turbo a dpf a jak známo která zbytečnost tam není ta se ti nepokazí.

Před 3 roky

Tak TDI a mnoho dalších motorů ještě ze začátku tisíciletí při základní údržbě dají i 3/4 mio. Přeturbíčkované křápy s objemem "do sekačky", to je tak na záruku a pak šmelc.

Před 3 roky

v praci musim jezdit krapem T5 77kW 623000km ale drží. ted sice žere vody vic než nafty ale až to daji za pul roku dokupy tak to bude na 200t zase klid

S automobilem Opel Omega (motor BMW525d) jsem najel v pohodě 780000 km - poté musel být vůz sešrotován po mnou nezaviněné dopravní nehodě.

Před 3 roky

Ten clanek je hezky. Jen autor zapomel uvest vykony. Podle vykonovych verzi jednotlivych motoru se clovek snadneji zorientuje...

Před 3 roky

Zcela určitě to budou hlavně dnes všude tak propagované 1.0 tříválce, ještě nejlépe s turbem (ha, ha, ha......)

Před 3 roky

Co 5.válce od Volva?

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt