1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Vy chytrolini tady, Starsi plecky to vydrzi, tem je to jedno, novy komplikovany a citlivy motory ne, takze zadnej byznys olejaru, jen technika sla kupredu, zmensuje se, zpresnuje se, predtim se delal vyber pisty proti bloku rucnim pocitem, dnes laserem, tak prooto ty vase popelnice vydrži to vase hnusny zachazeni, a ty sofistikovanejsi je lepsi a bezpecnejsi menit pravidelne, nemluve o turbech atd. Proste srovnávat MBcko s modernim dieselem je od vas nefér, nemente si olej, kdyz nechcete, ale pak nebrecte, ze musite serizovat predstihy, a utahovat kde jake vule, protoze Vas motor, potazmo auto, pujde za chvilku na vrakac. Jen to pokousejte.

7
Před 3 roky

Měnit olej?Tak když už je špatnej tak jo.Já kdysi měnil olej u FAVORITA po 40000km,a olej byl ještě hustý,a měl hezkou barvu.Měnit olej po 15000km,je zbytečné,i když uznávám,že jsou choulostivější motory,kde je třeba měnit i dříve.To víte,byznys je byznys.

6
Před 3 roky
Jan Hank

Uznej tajy, že na základce měli učitelé pravdu, když ti říkali, že máš dělat mezery za tečkama a čárkama oddělujícíma věty a slova, aby se text dobře četl.

2
Před 3 roky

olej jen roky dolejvám.ten nejlevnější...asi tak každé tři tisíce kilometrů.několikrát jsem šel s hladinou oleje tak nízko,že se na kruháči rozsvítila kontrolka..vlastním jen stará auta a na LPG...nedávám syntetiku..filtr měnim tak 1x za dva roky.nájezd 25 000kilometrů točně.motor točím mezi 1200 az 2500 otáček.občas na 3100 a vyjímečně 4000.je mi 50 let a už svůj zlozvyk nebudu měnit.

4
Před 3 roky

Však olej měnil průběžným doléváním. Každých 15000 km tam dal 7 l. Podobně to nevědomky dělá spousta řidičů, kterým namísto 5 litrů nového v servisu dají 3 l a 2 si tam nechají pro kamaráda.

13
Před 3 roky

Na tom není nic vyjímečného. Měl vylítanou popelnici, která brala půl litru oleje na sto a tak jen doléval. Takových aut jezdí mraky a v ČR dokonce projdou i emisemi.

12
Před 3 roky
Michal Štěpánek

Matika asi nic moc, že? Nějak vám to nevychází, na ten litr oleje na 2000km...

6
Před 3 roky

Jestli dolejval průběžně litr na 2tis km a není to nějakej novej křáp, ale stará poctivá práce, tak věřím, že motor šlapal normálně a kdo ví, jestli nejezdí dodnes.

5
Před 3 roky

My měli kdysi embéčko-1100,a já se jednou ptal otce,jaký si tam dával olej?Táta na to,já nevím,my ho měli v podniku ve velkých sudech,a dávalo se to do všeho co jezdilo.

6
Před 3 roky

V české televizi běžel před několika roky dokumentární film o výměnách olejů. Z něho jasně vyplynulo, že předepsané výměny olejů jsou tak nastavené jen proto, aby měli v servisech práci a petrolejářská loby kšeft. V německu jeden servis běžně dává "doživotní" náplň oleje včetně záruky. Musí se jen pravidelně měnit olejový filtr. Při dotazu těchto majitelů aut, odpovídali, že zatím mají najeto okolo 450.000km bez problému. Já sám jsem na úplně nové jedničkové Octávii najel na originální náplň oleje 70.000 km za tři roky. Jen jsem měnil filtry. Pro nevěřící a škarohlídy, motor uvnitř vypadal úplně stejně jako každý jiný.

17
Před 3 roky
Marian Tobiáš

Absolutní souhlas 👍

Vzpomínám když se tvrdilo ze tlumiče je potřeba měnit po 20 tis !!!!!

Je to sprostý byznys na který jim lidi naletěli

7
Před 3 roky

Já jsem na Felicií neměnil olej 120 tis km a stále jezdí - jenom doleju a asi dva krát jsem vyměnil filtet

3
Před 3 roky

670000 km bez výměny oleje ? Nevěřím!

9
Před 3 roky
Jan Stejskal

Tak jestli mu to moc netěsní a co dvacet tisíc kilometrů dolil 15-20 litrů oleje tak by to i mohlo bejt. Náklaďáky mají jiný režim i servisní intervaly, standardem je 50-60´000 km u SHPD olejů, ale některé MB s bypasem mají předepsáno i 150´tisíc servisní interval (UHPD oleje).

6
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt