protože članek je obsáhlý tady je povinná výbava po změně : Povinná výbava od 1.10. 2018
(podle nové vyhlášky 206/2018 Sb.)
Autolékárnička
Reflexní vesta pro všechny pasažery ve vozidle
Výstražný trojúhelník
Náhradní žárovky ....... sam si je nevyměníte takže nemusíte
Náhradní pojistky
Zvedák podle typu vozidla
Klíč na kola
Náhradní kolo pokud máte soupravu na opravu pneu bez demontaže
tak není třeba
Tato vyhláška už dávno neplatí a vesta tam nikdy nebyla!!!!
Vy Odborníci na dopravu, s. r. o.
Článek za všechny drobné. Autore jestli si ty neumíš vyměnit žárovku v autě, mnoho řidičů to umí. Pravda nejde o ony moderní kompaktní světlomety. Ostatní nebývá větší problém je vyměnit. Proto řidiči prosím sadu žárovek a pojistky nevyhazujte, ale ponechte je v autě. Ono také jde o to , že když na autě nesvítí předepsané osvětlení na straně přivrácené ke středu vozovky, je auto technicky NEZPŮSOBILÉ k provozu a na silnici nemá co dělat. ( viz. z. 56 o technických podmínkách provozu vozidel...)
Takové rady autore za moc nestojí. Popíšeš 10 stránek o všem a o ničem. Řidiči řiďte se svým rozumem.
Tak jsem se dočetla ,co by autor doporucoval vozit s sebou. Nevím, jestli by se mi tam vlezla pak i zavazadla.
Ale co je tedy v povinné výbavě a co je s těmi technicaky se mi přes vsechny ty opakovane vyskakovaci reklamy nepodařilo rozluštit. Tyto typy článků mě akorát spolehlivě naserou.
Bludy o plošných kontrolách ať si pan pisatel nechá. Plošné kontroly jsou jen kvůli migraci, ale nikdy kvůli povinné výbavě. Projel jsem Evropu křížem krážem, ale aby mi někdo kontroloval zda mám tažné lano např., to se mi tedy nestalo.
Hlavně ty gumové rukavice 🤣, V případě tepenného krvácení, příklad krk, vnitřní strana stehna, je opravdu důležité hledat rukavice a lékárničku. První co bych udělal z čehokoliv, včetně špinavého zamaštěného kusu hadru bych vyrobil tlakový obvaz a v maximální míře omezil krvácení.
Super pokud tohoto člověka znáte, tak skvělý že zareagujete takhle rychle. Akorát že v případě že toho člověka neznáte a nevíte jaký může mít přenosné nemoci riskujete svůj život a to už tak dobře není. Každý záchranář vám řekne, že nejdřív chránit sebe a pak až to ostatní. ☺️
Autorem, autorem. Stačilo by 5 řádku.
Zase Komárek a bludy. Vyhlášky které uvádíte jsou dávno zrušeny a nahrazeny jinou. A pokuta 2000,- je taky minulost. Komárek, Komárek, jdi se živit něčím jiným, tohle ti fakt nejde!
Pan autor ještě zapomněl,doplnit,vozit v autě jízdní řády autobusů a vlaků,kdyby se vozidlo porouchalo a protichemické
vojenské ochranné prostředky,kdyby náhodou začala atomová válka.Jste normální? Hlavně, že to hodí za reklamy.
K čemu jsou doopravdy tyto články o ničem? Jen jsem se naštval a nic nezjistil. Doporučená povinná výbava ??? Jaké jsou změny, jaká je povinná výbava? To si autor z lidí dělá srandu, nebo tento web a články jsou jen generovány automaticky umělou inteligencí??? Moje 10 leté dítě by napsalo lepší článek. Wtf ???
Ještě doplním. Holky nezapomeňte náhradní kalhotky. Nevím, jestli to autor článku myslí vážně s doporučenou výbavou. Radši si vezmu i spacák. No ne?