Tak to je dobrej hokej.Mam postupne ridicaky od 15-ti let,mala motorka,pak vsechny motorky a auto.Po precteni toho clanku si nejsem vubec jistej,co muzu ridit.Zlaty komousi,tohle je monstrozni gulas.
Zlatí komouši by vás mohli i zavřít 😉
Za 35 let udělali zákonodárci ze skupin ŘP nepřehlednou bramboračku
Se nemůžeme divit? Benda, Němcová, Jakob atd., tam sedí asi od narození, tak jak mají vědět, co se děje mimo "barák"?
Nejhorší je ,že mám řidičák na traktor ,můžu za sebou táhnou vlek klidně s 10 tunama
a vše je v pořádku,a s klasickým B můžu max vozejk do 750 kg,hovadina a nic jiného,
akorát tahat z lidí peníze..
Přesně vystiženo
,,Když je hmotnost přívěsu do 750 kg, můžete jej připojit ke svému autu bez problémů, za předpokladu, že celková hmotnost soupravy (tedy automobil + přívěs) nepřesáhne 4 250 kg.,,
Ne jen klasickým B. musí k tomu být rozšíření B96...
Mám takové tušení, že české rozdělení skupin a vůbec jejich vysvětlení, neodpovídá standardu EU. Opět. Místní prostředí mi připadá silně ovlivněno lobistickou klikou českých autoškol.
Kontrolní otázka: pokud mám u A1 poznámku: 79(<=50cm3), mohu řídit 125cm3?
Řidičák od roku 1986. I s Béčkem.
Ano, ale jen automat do 11 kW.
Je to blbost, s touto 50 to tehdy bez řazení nešlo, ale bohužel.
Je to specificky české omezení, zase byl někdo blbě aktivní a ochránil nás, před námi samými. V Německu stačí ústní přeškoleni v rozsahu 1 hodiny. Prostě formalita, u nás si musíte udělat aspoň A1, což stojí skoro jako velká motorka. A do toho se mi nechce.
Článek o ničem-pokud má někdo ŘP logicky by měl znát platné předpisy. No a jaký rozsah příslušná skupina povoluje je tam přece napsáno.
Jednoduchá otázka: Syn má čerstvý ŘP sk. B. Může řídit "pionýra" s nožním řazením, či moped "stadion" s ručním?
Proč by nemohl?Pionýra by mohl řídit s řidičákem od 15 let.
Koukám, že zase nebylo o čem psát? Děláte ze čtenářů idioty nebo si myslíte, že jsou?
Soudě podle některých diskuzních příspěvků-nedělají....😒
Nevidím tam nic ,co se týká čtyřkolek.Je to motorka nebo auto podle obsahu?
Zdravím, je to dvoustopé vozidlo, takže stačí B.