jednou jsem se s takovým tvorem setkal jel jsem dodávkou po dálnici 100 a mladej hejsek v audi mě předjel a šlápl na brzdy no a já přidal a neukecal to nakonec se zjistilo ,že si auto půjčil od otce on auto na odpis já novější dodávku vše bylo natočeno na kameře a u soudu měl smůlu takže mě klidně vybrždujte
21.2.22 lochkovský tunel směr Strakonická. Já v kamionu, 25tun nákladu +16tun souprava. 41tun . Přede mnou jouda s fordem a na 80 jede 60 protože psal sms. Problikl jsem ho ,bezdůvodně brzdil dopravu. Co udělal? Šlápl na brzdu. Jelikož nějaký pátek jezdím , tak jsem to čekal.Kdybych reagoval nepřiměřeně tak ho zmačkám jak papír od sekaný.Nicméně ještě mě asi 2x vybrzdil , pak přejel do levého pruhu a jal se mně natáčet. Nevím co si chtěl dokázat,snad jen ukojil svoje ego. Ale za jakou cenu?? Že mohl způsobit nehodu. A až někdo okomentuje že kamiony jsou zlo, tak si vzpomeňte třeba na nákupu jídla nebo oblečení. Kdo vám to přivezl? Dodávka do 3,5t určitě ne.
Mně více vadí, když předjíždím kamion, tempomat mám nastavený maličko přes povolenou rychlost, najednou "přiletí" frajer a začne na mě troubil a mrkat světlama. Nerad vyhazuju zbytečně peníze za černobílé, nehezké fotky, které posílají v obálce s pruhem.
Vážený pane Komárku, nejspíše to nebude váš případ, ale přejiždění je manévr, který by měl být rychlý a bezpečný. pokud dojedete auto, které se rozhodne předjíždět kamion ve 100km /hod na dálnici a pošle to před Vás i když bych to v pohodě projel - musím brzdit, tím pádem nedodržuji bezpečnou vzdálenost atp. To mě vcelku nevadí, protože je to u nás naprosto normální. Ale nechápu jednu věc proč nepodřadí nebo nešlápne na plyn. Celý tento manévr potom trvá dost dlouho. Takže jsem schopen vytroubit i vyblikat řidiče, který tam ve své 100km jizdě mě to tam pošle - většinou tak 150m před předjížděným kamionem ( abych ho náhodou neskřípl a on nemusel brzdit nebo ubírat ) a dále si v klidu jede svojí rychlostí a předjíždí. to že já musím brzdit ze 140 na 100 / nedodržuji bezpečnou vzdálenost apod. Tyto řidiče nezajímá protože oni předjíždí a myslí si že jezdí bezpečně. Potom samozřejmě jedou v levém pruhu dalších 150m než se zařadí.
Absolutně nesouhlasím s jakým koliv vybržďovtanim, ale proč tam není celý záznam z incidentu a především to jak se choval ridic kamionu ??!! Pak narazí na labilního jedince a odnesou to zpravidla ostatní neviní! I ten kamion měl byt v hledáčku policie
Co má co společného vybrzdovani s tím co kamion udělal nebo neudělal předtím? Já ten kamion řídit tak mu trochu učísnu pěšinku na zadním nárazníku.
Miluju tyhle moralizující články, ať už je píše novinář,nebo tiskový mluvčí PČR. Vybržďování je svinstvo - bez debaty. Chování kamioňáků není ale o moc lepší. Chápu, že táhnout se 100km za jedním autem je na palici, ale ohrožení předjíždějícího auta v levém pruhu, protože se po dloooooouhé době rozhodnu, že teď chci předjet a prostě se tam nacpu a on musí uhnout, protože já jsem král silnic, je svinstvo uplně stejné. A stejně, jako mezi kamioŇákama jsou magoři, tak jsou megoři i mezi řidiči osobáků. Tuhle mě vybržďoval kamioňák - já jel předepsných 80 a on dal kilo jen proto, aby mě předjel a vybrzdíl. Důvod bylo, že jsem mu nedal přednost, když vjížděl z připojovacího pruhu do průběžného - já jsem jel v průběžném. Takže chlapci ve velkých autech, jak vy k my, tak my k vy..
... a hned na to vjel ten kamion do zákazu aut nad 7.5t 🙂
Nechci rýpat , ale ve Francii, tak jako u nás i jinde ve světě , neznamená zákaz vjezdu nákladních automobilu , to že tam nákladní auto nemůže. Ať časové , nebo tranzitní , ale i jiné výjimky jsou zcela běžné . A pod tou značkou dodatková , byla. Ale nebudu typovat co na ní bylo. Ale jedno vím určitě. Pokud by tam byl pro něj zákaz, tak má toho frantíka na motorce už na majáku před sebou také😉.
Vždyť je to vidět všude každej druhej dement jede s telefonem v ruce.. je to opravdu demence