S těmi procenty to autor asi přehnal, ale kdykoli se ocitnu v nějaké zácpě, tak těch bezohledných sobců, kteří snad i záměrně co nejvíce překážejí, vidím dost. A občas se skutečně stane, že my slušní, kteří automaticky zajíždíme ke kraji silnice, jsme v menšině...
No tak nejdřív by mě zajímalo kdo ty tvrdé kontroly bude dělat, protože policie je to určitě není, táhne dohlíží ani na jiné plnění silničních pravidel.
Jinak já dělám uličku i když přijíždím k semaforu kde svítí červená. Vůz vedle v pruhu měl zřejmě v plánu odbočovat vpravo takže se postavil co nejvíc vpravo a já se v levém pruhu postavil co nejvíc vlevo. A co se nestalo nějaký magor drahém autě vytvořil třetí jízdní pruh a postavil se úplně v klidu mezi nás, protože když je místo a je vůle tak je tam i cesta 😡.
Když jsem tuhle před nějakou dobou jel od Holešovic k hlavnímu nádraží, tak jsem automaticky v té koloně se přilepil co nejvíce vpravo ke svodidlům, viděl jsem kilometr za mnou blikat sanitku, takže mi to bylo jasné.
No a když se sanitka přiblížila Tak já jsem byl krásně uklizen A co se nestalo nějaký namyšlený řidič v dodávce ještě mě poděkoval za to že jeho pouštím a sanitku zablokoval 😱.
Jinak když je zúžení dvou pruhu tak vždy jedu až na konec, až co to jde nejdál.
Už je to lepší ale stejně se kolikrát stane, že na konci toho pruhu bliká do průjezdného pruhu a 6 aut mě absolutně ignoruje a když troubím tak ještě ukážou prostředníček ☹️.
Jinak teď mě vyvedl z omylu řidič, který se zazipoval z vedlejší ulice a že prý pokud neznám pravidlo zipu, kdy on má přednost tak se mám já vrátit do autoškoly.
Já bych řekl že spousta řidičů má ty řidičské průkazy koupený a uplacený 😡😡😡.
Většina lidí se na silnicích dělá absolutně co chce a policie i když jede kolem tak vůbec nezasáhne protože by to byla práce navíc ☹️.
Dělám to stejně Povltavská od Palmovky do Dejvic já u svodidel a občas někdo pochopí ale většinou NE, no jednou se stalo sanitka nejednou nevěděli kam protože stáli blízko zesebou, v tomto ohledu je mnoho řidičů zralí po činí, o křižovatkách nemluvě
Nikdy jsem neviděl, že by zipování na poslední chvíli bylo efektivní. Vždy spolehlivě vedlo k dramatickému zpomalení, zácpám a kolapsu dopravy. Tak proč to pořád prosazujete, když to nikde nefunguje? Jediné, co může fungovat je co nejdříve začít zipovat. Pražáci samozřejmě s právem pisledního zipu.
Pokud pravidlo ZIP nedodrží ani ten řidič vpravo, pak je pravda, že je to k ničemu. ZIP není jen o tom, na konci se nějak srovnat mezi sebe, ale včas pomalou jízdou udělat i to místo před sebou pro auto, které vidím vlevo před sebou. Když mu tam místo neudělám, tak musím sám zastavit, čímž sám způsobím stojící kolonu. Možná by se měli jen řidiči trochu zamyslet, jak na to.
Záchranářskou uličku dle mého názoru se řidiči už naučili vytvářet, horší je to se zipováním. To jim dělá ještě problém, hlavně těm řidičům co jedou v pravém jízdním pruhu. Kdo nerespektuje záchranářskou uličku jsou motorkáři, těm bych dával pokuty 5000Kč na místě. Oni by se to pak naučili. Další kapitolou je kolona kamionu a to se děje pravidelně na D1 Praha-Brno. Tam, kde se sbíhají dva pruhy v jeden, tak jeden kamion úmyslně zablokuje levý pruh, aby mohly ostatní kamiony v pravém pruhu někdy i dvacet nerušeně pokračovat v jízdě bez zipování.
Tyhle rádoby rady od Komárka nečtu.
Vím, že kdybych začal číst,tak by to byla jen ztráta času.
Komárek, běžte už dělat něco užitečného,nebo pište o těch,
co ždímou státní kasu o příspěvky a nepracují.
Tam máte materiálu dost.
Komárům už běž s těmi tvými keci do .... píšeš samé blbosti je vidět, že ne jezdíš autem a nebo někde na vesnici kolem komína.
Mám pocit, že záchranářská ulička je hlavně rájem pro notoricky neukázněné motorkáře.
Redaktor si dělal průzkum asi jen v hlavě. 99% řidičů nedělá uličku? Vážně ?
Stojím denně na pražském okruhu směr Plzeň. 1 den je OK, tedy přikladná ulička. Zbytek pracovního týdne se ulička vytratila kamsi do neznáma. Ta procenta jsou jistě nadsazená, ale většina řidičů tohle prostě nerespektuje.
Aze šlechta vše dodržuje ať začnou usebe
Pan Komárek objevil Ameriku? Nebo né?