Vypustit půl oleje? Jakože rozeberu auto a když jsem pod autem a vypouštim olej, tak tam v půlce vypouštění tam začnu šroubovat výpustný šroub zpět? Tak to zvládne asi leda autor článku.
Třeba v Lidlu mají pravidelně v nabídce odsávačku oleje. Připojíte ji k autobaterii, do měrky na olej vložíte hadičku a čerpáte starý olej ven, bez potřeby zvedat auto. Taky jsem to zkoušel, ale nepodařilo se mi vyčerpat více než půlku, s tou hadičkou jsem se prostě nedokázal dostat až na dno olejové vany. Přesto hladina klesla natolik, že šlo vyměnit olejový filtr no a dolil jsem jen půlku nového oleje. Samozřejmě jsem věděl, že je to špatně, ale bral jsem to jen jako nouzovku, příště už výměna proběhla řádně. Jenže mnozí si už ani neuvědomí, že měnit jen půlku oleje je chyba a vesele to tak praktikují.
Když je motor v pořádku, většinou není třeba ani dolévání. A výměna včetně filtru podle výrobce po 15 tisících km nebo po 12 měsících.
Nechápu článek. Lépe řečeno proč byl napsán. Neznám nikoho, kdo mění jen půlku oleje. Ani jen toho, kdo jen dolévá. Potažmo, pokud často dolévá je něco špatně. A i tak, výměna oleje sebou přináší i výměnu filtru. Ten může být zacpaný a nový olej není na nic...
Spíš to mělo být o tom, jestli to nedělá servis, aby ušetřil a zbylo mu pro fušky. Ale DOUFÁM, že se to neděje ve velkých značkových servisech. Abych pravdu řekl, nikdy by mne nenapadlo takhle nákladně šetřit 🙈
V článku je jedna smutná pravda. Spousta aut má vyměněnu jen půlku olejové náplně. Ale v jednom se autor mýlí. Je to bez vědomí majitelů, takto jim výměnu provedl mechanik, aby vyšetřil olej pro své vedlejší kšefty.
Nemá cenu tento paskvil komentovat!
Každých 8 000 - 10 000 km na Škoda Fabia 1 HTP 47kW. Olej Shell Helix Ultra OW-40. Najazdené 265000km. Olej dolievam len výnimočne, väčšinou to nie je potrebné.
Jsem nepochopil informační hodnotu toho článku. Osobně neznám nikoho kdo jen dolévá nebo mění jen půlku oleje.
Zapoměli že se musí měnit i měrka oleje!!!Je stará a na olej už nedosáhne.
Vlastně nic neříkajíci článek.
Zbytečné místo pro článek.