Je to o málo, protože do systému nezekly desítky let další peníze úměrně k platbě na důchodové pojištění. Daně, zdravotní pojištění.. z platu i odvodů za zaměstnance...
Tohle doplatit, to by člověk musel být blázen. Za milióny dostanete pár tisíc k důchodu. Když si za to koupíte byt a z pronájmu máte např. 8 tisíc čistého k důchodu...
Je jasné, že je to jako systém starobního důchodu takto neudržitelné. Nekrachne, protože se to dotuje z daní.
Reforma bude krutá. Starobní důchody 100% jen bez možností plného výdělku...logicky starý nemá sílu na výkon mladého... x procent důchodu do x tisíc výdělku. To jako, že v důchodu nebude nikdo pracovat? Bude. Protože ve výsledku bude mít v kapse o x tisíc víc, důchod na období stařecké nedostatečnosti se mu v tomto období bude zvedat. Vydělají na tom důchodci, stát bude moci dávat daně na silnice, na státní nemocnice...
Hlavně nezvedat sociální u zaměstnanců. Už tak je velké. Něco za něco zvednout u OSVČ, tam asi i progresivně.
Vše podle pravidla... můžeš, máš volbu. Nemůžeš pro nemoci, stáří... Na úroveň důstojného přežívání žádej o dávky. Nebude to hitparáda, ale hladovat a mrznout nebudeš...
Nakolik se to prosadí, to je na síle populisticky laděných voličů. Tak je to v pořádku. Když na to je, musí si prosadit větší rozdávání. Když ne, musí vláda prosadit výše naznačené reformy výdajů.
Tahle starost nám, ani vládě neuteče. Co nám, kdo to čte může utéci, je pěkný den. A užívání si času s blízkými, když jsou u nás. V práci si užívat víc seberealizace, než si zatemňovat myšlení starostí o důchod jiný, než ti dnes. Ti už nebudou, Vy ano
přestaň pindat
To jsou keci kydy. Když děláte, tak vam milostivě zvednou za rok důchod o 45,-Kč a vy se z toho muzete zbláznit samou radostí ????
Pokud jste měl výpočtový základ důchodu 11.250,- Kč, tak 45,- Kč přece souhlasí. Já vím, nic moc.
Je to přesně tak, jak píšete.
Kdo se dožije 85 let, aby mu bylo přidáno tisíc korun a když někomu přidají tisíce dva, už to většinou ani nevnímá nebo je mu to úplně jedno, tady si z nás dělají víme co.
Co máte furt s tou prací??Do "předčasného"důchodu jsem šla abych už právě nemusela pracovat.Musím hodně šetřit,ale pořád lepší než zas poslouchat nějakého šéfa,který když má blbou náladu tak mě např.vynadá za 1 (jednu) minutu přetažení času na oběd.Nikdy víc!!!
Jak to je s výchovným? Vůbec jsem netušila, že i výchovné se bude nějakým způsobem krátit. Vychovala jsem 8 dětí - (4vlastní +4přijaté) a vypočítali mi 2200 kč výchovné. A plný starobní důchod se vším všudy mi přiznali 10 000kč.
Mohli by chytrolíni uvést,kolik lidí se v ČR dožívá 85 anebo dokonce 100 let ?
A jednoduchou statistiku rozdělit ještě na dvě skutečně existující pohlaví ?Pochybuji,že dalších 57 -79 pseudopohlaví někoho zajímá a statistiku by ovlivnilo.
To nejsou všechny možnosti zvýšení důchodu. Je možné postavit stan před úřadem vlády a začít držet hladovku.
A mám šanci s tím něco změnit, když mi započítali i jako havíři důchod od roku 1986 , čímž mi stát platí vlastně průměrný důchod i když jsem vydělával (podepisoval každým rokem daňové přiznání) od roku 1969 ? Děkuji
Budou volby, tak něco přidaj, ale pokud je člověk zdravý je lepší něco dělat než být gaučák, tak všem přeji pevné zdraví to je totiž to nejdůležitější