Proč píšete všichni, když to není pravda, jsem starobní důchodce ale doplatek jsem loni nedostal a když jsem se dotazoval, tak mě bylo sděleno, že na něj nemám nárok. Pro vysvětlení uvádím, že starobní důchod mi je vyplácen 11 dne v měsíci ale jelikož mi jej vyplácí přes MV nárok nemám.
BERU 7. TENTO DATUM JSEM NENAŠEL.ASI PROTO ŽE JSEM INVALIDNÍ DŮCHODCE.
Podívejte se na svůj důchodový výměr, výplata důchodů je stanovena na sudé dny od 2. do 24. dne v měsíci. Jediné datum, které není stanoveno na sudý den, je 15. v měsíci, kdy jsou důchody vypláceny na účty domovů důchodců pro zde trvale bydlící seniory. Pokud berete důchod na účet, předpokládala bych, že Váš datum výplaty důchodu je 8., na účtu peníze dost často bývají už odpoledne předešlého dne.
Zajímalo by mě, jestli se doplatek bude týkat celé částky včetně výchovného, nebo jen té valorizace... Ale to se nikde nedovím, tipuji, že to bude jen z té valorizace.
Jen z valorizace, výchovné není "valorizací". Ale - zajímalo by mne proč nejsou doplatky u mimořádných valorizací, jaký je v tom rozdíl když v lednu doplatek je, v červnu a v září nebyl, já v tom žádný rozdíl jako nevidím, mělo by se to doplácet. A ještě k tomu MPSV o žádném návrhu změny neuvažuje. Nechápu proč.
Tak ze se proste vetsina duchodcu niceho nedocka, bo tady do ledna nebudou, to je teda parada , ten narust umrti ve veku od petapadesati let nahoru nikoho asi ze zidle nezveda.
Vážení a milý,
píší za zdravotně postižené vozíčkáře že příspěvek na péčí 12.800-,Kč je pouze na půl měsíce, a aby si vozíčkáři si dobře zaplatili asistenty, tak by musel byt příspěvek na péčí 16.881-,Kč, a ne 12.800-,Kč. A co se týče důchodu tak to není nic moc co dává stát, když se o milion procent zvedené, jak potraviny, tak i energie, a díky panu Fiálovi, který dovolil aby tu v ČR byly Ukrajinci a aby víc se dávalo peněz Ukrajincům, než Českým důchodcům
A kor Český důchodci, s malého důchodu těžko vyjdou, když si musí platit léky, tak jím zbývá 1.500-,Kč. A když pan Fiála s ministrem sociální věci, panem Jurečkem říkají že úřad práce dává příspěvek na bydlení, a na energii tak to vůbec není pravda Jeno slibujete a oblbujete české občany
Pavle, s příspěvky pro zdravotně postižené máte pravdu, to samé příspěvek na mobilitu, při zvýšených cenách pohonných hmot stále jen 550,- kč a včera jsem četla, že zvýšení se dál odkládá, chromí prostě počkají až na konec, třeba se někteří nedožijí... 🙁 Také jsem na vozíku, s ochrnutou levou polovinou těla, vím o čem píšete, ale na druhou stranu, s příspěvkem na energie nekecali, mně už příspěvek na elektřinu PRE promítlo na účet, do budoucích záloh, v tom se musím vlády zastat.
To je pěkné a co ty který mají péči na osobu blízkou. Na ně úplně zapomněli a nebo nic jim nedají.
Doplatek k valorizaci dostanou všichni důchodci? Není to pravda. Ti co berou důchod 1. kařdý měsíc, nedostanou doplatek.
Důchod prvního nemůže brát, protože důchody se berou jen v sudé dny. Váš dotaz je nesmyslný, pokud by se důchod bral prvního, tak by nebylo co doplácet.
Mysli si že valorizace by měla byt pro všechny duchodce stejna protože zdražovaní je pro všechny stejné a ti co mají vysoké duchody dostanou hodně a co malé dostanou málo a moc jim to nepomuže
Jako důchodce policie jsem žádný doplatek nedostal Tak jsem zvědav l roce 2023. Sděluji, že beru důchod ne výsluhu.
Pokud berete důchod třeba 2. dne v měsíci, pak jste opravdu nic nedostal, ale pokud je to třeba 10. dne, máte nárok na lednové vyrovnání v řádu těch dní do všeho termínu.
Konečně první článek, kde se Jurečka něčím adresně 🤣 nechlubí
Jurečka není politik ani ekonom. Zbytečně rozhazuje veřejné finance a myslí si, že mu budou lidi tleskat, ale opak je pravdou.
Proč se valorizují důchody nad 30t.,tedy u lidí, kde to není potřeba a chudí důchodci z bývalého základního platu vemou zase jen velkou "0",ale dotují tím ty nejbohatší důchodce z celkového počtu.
Jurečka je obyčejná trumpeta, která možná rozumí jak hnojit lejnem, ale určitě ne otázky MPSV ČR.