Jinými slovy říká vláda, že si to prosadili jako předvolební trik a nyní se najednou rozhodli to zrušit a jak se tomu správně říká ?
Napsala bych vám to,ale nevím jak se to dá napsat slušně.😁
Zaplatíme pár poradců a oni to vymyslí. Aby důchodce dostával důchod v den narození s výjimkou 29.-31. je příliš jednoduché a cena pro poradce by mohla být podezřelá. Dokáže snad někdo selským rozumem vysvětlit proč člověk narozený 11. má výplatní den 16., nebo proč jsou výplatní dny pouze dny sudé?
A kdy vláda naplánuje snížení platu poslancům sobě senátorům a zmrazení platu soudcům zrušení financování všem zdravým nemakačenkům v produktivním věku financování politických stran a těch neziskovek které nepomáhají našim pracujícím důchodcům a nemocným - počítám že na svatého DYNDY čili nikdy , a ve vězení by si měli vězni plně hradit pobyt to by bylo úspor a navíc kdy se sníží počty poradců a počty úředníků ve státní správě
Počty poradců se naopak nedávno zvýšily - respektive byl zrušen jejich maximální počet. A z odborných poradců se stali poradci političtí - takže trafiky pro kamarády a známé, kteří sice o daném oboru nic neví, ale mají k tomu "politické" předpoklady. Co mi to jen připomíná?
Schválením novely by již nebyly nutné doplatky valorizace. Tím, že by všichni důchodci měli výplatní období stejné, tedy vždy na daný měsíc hned od prvního dne, nebude doplatek nutný a všichni budou mít valorizaci od stejného dne. V případě schválení zákona by tedy byly doplatky úplně zrušeny.
Hmm, nejde tedy o nic jiného, než o fakt, zda doplatky vycházející ze stávajícího způsobu výplaty důchodů (od data do data) budou po provedené změně (vyplácení na daný kalendářní měsíc) vyplaceny nebo zda budou ztopeny a zůstanou ve státní pokladně. A o to při každé navrhované změně jde především ...
Pravděpodobnější je možnost b). Tím spíše, když by navrhovaná novela měla platit od července 2025 a na výplatu doplatku není nárok u mimořádné valorizace (je vyplácena pouze u valorizace k 1.1.).
jjo válka na UA už nás stála 100 miliard korun a tak nevadí že důchodci živili tuto zemi. Nyní se jim ukradnou jejich oprávněné penze protože se nemohou bránit. Hanba všem vládám a této obvzláště co si neváží svých živitelů ! Ovšem i důchodci mají volební hlasy a být v jejich situaci tak volím zásadně ty politiky co jim pomáhají a ne ty co je okrádají !
Tohle praktikuju při každých volbách. Ideologie mně nezajímá.Zajímá mně, kolik mi zdyde v peněžence. A kdo by chtěl říct, že jsem sobec, tak ano, jsem.
Když se sníží platy poslancům, vládě, státním zaměstnancům o dvacet procent, tak bych souhlasil, ale odrbávat důchodce je ubohost.
jestliže snížíte daně státním zaměstnancům, tak se na vás vykašlou, když je budete potřebovat. Státní zaměstnanec je i hasič, policajt, učitel...
Doplatky zrušit, ale příspěvky politickým stranám, které dostávají každý měsíc na svoji činnost ty nevadí? Dále proč Senát a proč 200 poslanců v Parlamentu, když stejně velké státy mají poslanců polovinu, Bylo by opravdu zajímavé, když by páni redaktoři uveřejnili srovnání, jak je to v ostatních zemích světa. Také mi vadí neustále opakování slova "opět", x let dopředu se o tom mluví viz výchovné a nakonec ho možná dostaneme rok a seberou nám ho, stejně to bude i s doplatkem valorizace. Jde o to, aby autor "opět" naštval mladou generaci, která už není nenávidí všechny důchodce.
Už jsem četla na Novinkách, že by vláda měla zrušit policii, ušetřila by dost peněz, tady zase chtějí zrušit valorizaci k důchodům. Měli by ale zrušit spíš valrizaci ke svým platům a ještě si je snížit! Proč tohle ta slavná NERV nenavrhne a navrhuje samé hlouposti.
Politici v parlamentu tvrdí, že oni jsou proti růstu svých platů (???). Údajně to ale mají jaksi automaticky nastaveno a prý s tím nemohou nic dělat. Chudáci.
J
Když není politik schopen něco řídit, tak se nemá hrnout do vlády. Poradce potřebuje trouba, který šel do politiky kvůli korytu, nemá dostatečně funkční mozek a daňoví poplatníci mu tudíž financují poradce. Bylo by opravdu dobré, kdyby důchodci dali ve volbách hlas tomu, kdo pro ně něco udělal. Myslím, že to byla pouze minulá vláda, která důchodcům zajistila důstojnou valorizaci. Nebýt Babišovy vlády, těžko by mohli čeští důchodci tuto těžkou dobu absolvovat.
pan Babiš má můj hlas
Zlobi me jen to,ze se porad mluvi o duchodcich-min.2x denne.Vyvolavate akorat zlo mezi temi pracujicimi.To nemate o cem psat,ze omylate porad dokola pridani duchodcum???.Ti cely zivot poctive pracovali a na tehdejsi dobu vetsina tezce!!!!Co taky psat o tech co nemakaji a stat je zivi a kteri dostavaji uplne na vse???To by bylo usetrenych penez a zrusit senat by bylo nejlepsi-je k nicemu🤦🤦😱
Kolik procent lidí ho volí? Ten mandát je tak slabý že je úplně zbytečný.