Tak uvidíme jak to všechno s důchodci dopadne.Jak ukázala historie,tak na těch se snadno vždy šetřilo, protože neměli nikdy dost sil na protesty a stávky u nich nepřicházely v úvahu.
Chce to audit SZ, oddělit SZ od státního rozpočtu a osobni učty.🧠⚖
Zrušit polovinu úředníků a aktivovat počítač jediným kompletním programem a je hotovo !
Hlavně, že si vláda po nastoupení do funkcí hned přidala desetitisíce na platech a důchodcům průměrně 1000 Kč s tím mají problém. Super jednání naší ohromné vlády.
Takže co takhle napsat valorizace proběhne v měsíci xy a od výplatního termínu? A nemuselo se nic měnit a nic doplácet. Ale to je pro zákonodárce složitý ....Jako mnoho jiných věcí.... Oni už nemají ani selský rozum...
Když dostanete důchod třeba 14.června na červen,tak vám dají ten měsíc polovinu.Doplatek je právě vyrovnání za 1.-14..
Pokud bude změněno vyplácení důchodů pro všechny jednotně od 1. do 30. (31.), nebude potřeba žádného mimořádného valorizačního doplatku Tím přece nikdo nebude ošizen.
Jde jen o to, že doteď se valorizovalo každému až ode dne výplaty, u mne konkrétně od 20. ledna. Teď se všem bude valorizovat od 1. ledna a toho 20. dostanu navíc ten rozdíl, který mi podle valorizace náleží za těch 20 dní a za kdy mi byl ještě vyplacený důchod nevalorizovaný. Bude to jen jednou a jen v tom lednu a bude to pár korun. Kdyby se mi zvedl důchod řekněme o 900,-, tak za těch 19 dní to bude zhruba 600,-. Pokud bych měla výplatu už 12. jako moje matka, tak by to bylo zhruba 330,- Kč. Podotýkám, že ty částky jsou jen orientační jako příklad.
Ať zruší nehorázné podpory nepřísobivím,uvidíte kolik bude peněz!!!Jsou to jen vyžírkové systému a pro vládu je pohodlnější je uplatit,než něco řešit.Na Slovensku to šlo!!!
Autor článku by se měl vrátit do školy, jestli tedy do nějaké chodil, nadpis a obsah článku jsou dvě odlišné věci, dnes může psát do novin každý jouda 🙂
Samozřejmě doplatky musíme zrušit aby se mohli více napakovat politici, justice a další provozní mančaft, který sice nikdy nic nevytvořil ale bohužel je pro stát potřebný i když funguje třeba špatně !
Zdejší soldateska asi neví, že si na důchody musíme půjčovat.
Kdyby ti co si půjčují mysleli a používali peníze na to,na co byly odvedené,nemuseli by si půjčovat,ale důchodci za to nemůžou,důchodci mají za celý život kdy platili daně na důchod nárok a to víc než ti co parazitují.
Důchodci jsou naše budoucnost, mladí ať víc makají aby bylo na vyšší důchody.
Ti důchodci taky makali a věru důchod je na přežití... Mladí je budoucnost, musí si udělat jasno s politiky....