1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Honza Drdla

Od roku 2024 by však důchody opět mohly růst pomaleji, uvažuje část současné vládnoucí koalice. „Musíme jednat o tom, jakým způsobem jsou nastavena pravidla pro valorizace důchodů. A tato valorizace je extrémně náročná na rozpočet,“ řekl České televizi ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL). „Je to jeden z legitimních návrhů, které musíme propočítat kvůli tomu, že se dlouhodobě snižuje počet ekonomicky aktivních lidí a zvyšuje se počet penzistů,“ myslí si ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS). Diskuzi nad tímto tématem připouští i TOP 09. Naopak zástupci zbylých dvou koaličních stran (Piráti a STAN), stejně jako parlamentní opozice, jsou proti. „Říkat, že jim reálně začnu snižovat jejich příjmy, jejich důchody, to si myslím, že pro nás není na pořadu dne,“ řekl ČT předseda sněmovního rozpočtového výboru Josef Bernard (STAN). „Jsou tady osamocení důchodci, kteří nemají ani na nájem. A nedokážou si vyřídit dávky,“ uvedl šéf pirátů Ivan Bartoš. (Zdroj: Peníze, 18. 11. 2022)

11
Zobrazit dalších 12 reakcí
Před 2 roky

Před 2 roky
Vostra Eva

Lžete, jen pevná část důchodů pro všechny stejná se zvedá od 1. ledna o 140,- Kč a plus 5,1 % z části zásluhové.

3
Před 2 roky

Před 2 roky
Zbyněk Špaček

Já jsem pro. Platil jsem do systemu 50 let, tak ať mi ty peníze i s úroky dají a budu spokojený.

3
Před 2 roky

Před 2 roky
Drahuska Sebek

Však na úpravu valorizací mají v obou komorách našeho parlamentu potřebnou většinu, tak už se chystají zatočit s těmi valorizacemi. Hlupáci furt dokola volí jak do Sněmovny, tak do Senátu politiky z vládní pětikolky. Co si důchodci zvolili, to budou mít a čekají je těžké časy. Za hloupost se platí.

3
Před 2 roky

Petr Novak

Ageisto...👎

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt