Tak schválně, kolik sem přiběhne řvát takových, co nejsou schopni a ani ochotni si přečíst víc, než nadpis.
Nový návrh by měl smysl, kdyby všichni dostali důchod hned první den
v měsíci nároku na něj. Provádět to nelze a proto tento návrh považuji
za paskvil. Pokud to bude navrženo podle uvedeného scénáře, opět
budo někteří znevýhodněni.
Vláda, která je tou nejslabší a nedokáže řešit problémy se vždy dopracuje
k tomu oškubat ty nejslabší a nejvíce zranitelné. Hnusem je potom to, když
tem samotný ministr, který tvrdí, že nenechá nikoho padnout, potom
vymýšlí takováto opatření v neprospěch vlastního lidu a schvaluje půjčky pro cizí
stát a sám si nechá od příštího roku zvýšit již nehorázný příjem a ostatními
úlevami o několik tisíc korun. Pryč s nimi!!!
Přečtěte si to a pak se přijďte omluvit. Není zač.
Zavádějící titulek o valorizaci, opět štvavá kampaň proti důchodům.
Jsem zvědavá kdy vláda navrhne nás postřílet-budu asi vymazána
Zrušit by se měly všechny valorizace, když chceme šetřit. A platy všech papalášů snížit na polovinu (ani tu si nezaslouží).
jsem sama v 1+1,sním minimum,celý život jsem pracovala víc než 1úvazek,co takhle nás důchodce zavřít do nějaké rezervace,když nebudeme schopni zaplatit jen za zákl.bydlení?
Prosím Vás. Přečtěte si článek, ať víte nač reagujete. Nejde o zrušení valorizace ale o změnu termínu výplaty důchodu. Tak aby nevznikl tento doplatek. A co by se mělo změnit? "Doposud se důchody vyplácejí dopředu, takže například důchodce s výplatním termínem 12. den v měsíci dostává důchod na období od 12. dne aktuálního měsíce do 11. dne následujícího měsíce. A výplatní termíny jsou stanoveny v sudé dny mezi 2. až 24. dnem v měsíci.
Nově by podle návrhu ministerstva mělo být výplatní období stanoveno jako běžný kalendářní měsíc, tedy od prvního do posledního dne aktuálního měsíce. Z takzvaného „klouzavého“ měsíce by se tak stal měsíc kalendářní. Zároveň by se snížil počet výplatních dnů a nově by se důchody vyplácely mezi 2. a 12. dnem (nebo nejvýše 14. dnem) v měsíci.
Díky tomu by již nebyly nutné doplatky valorizace. Tím, že by všichni důchodci měli výplatní období stejné, tedy vždy na daný měsíc hned od prvního dne, nebude doplatek nutný a všichni budou mít valorizaci od stejného dne. V případě schválení zákona by tedy byly doplatky úplně zrušeny." Jestli to nepochopíte, nechte si někým vysvětlit.
O nějaký doplatek mě nejde, jde tu pouze o spravedlnost,
výplatní termín byl stanoven v návaznosti na datum odchodu do důchodu. V případě, že někomu vznikl nárok na důchod třeba 25.dne v měsíci, tak najednou dostane jednorázově ještě důchod za těch 25 dní, kdy vlastně v důchodu nebyl. Ještě chytřeji by se to dalo vymyslet, že by se výplatní sjednocený termín posunul na 25. den v měsíci a tím by se dost ušetřilo. Tak asi tak. Návrh pana Ferjenčíka byl zcela logický a tedy i spravedlivý, nevím co komu na tom může vadit
Doporučuji všem. Nečtěte jenom titulek, ale celý článek a snažte se ho pochopit a pak tu pište ta svá moudra.
Vy píšete do diskuze hned po přečtení nadpisu? Tak to jste jasnovidec hodný kněžny Libuše.
Rozhořčení místní penzisté uklidněte se, to zpomalení (ne zrušení) valorizace, stejně jako pozdější odchod do penze, nebo zvýšení daní jsou JEN NÁVRH skupiny NERV. Tak tu nevyšilujte nad hloupým článkem. Mimochodem, sám jsem penzista, od ledna mi přidají (dle důchodové kalkulačky) asi 1.600 kaček, ani nevím proč. Ale na penzi jsem se připravoval dvacet let před tím - akcie, nemovitosti, vlastní bydlení, pokud možno energeticky pasivní, zároveň trávení času s rodinou, věnování se sportu a trochu zdravému životnímu stylu, tak, abych si penzi trochu užil, což se děje.
Pane Vladimíre. Troufnu si říct že většina penzistů nemá ani náhodou důchod jako vy. Odhaduji podle navýšení. Z toho vyplívá že výše vašeho platu byla taky nadprůměrná a mohl jste se připravovat na penzi, což jste udělal velmi dobře. Většina z nás to z různých důvodů tak neměla a musela vyjít s podprůměrnými platy a nemohly se připravovat jako vy. Proto nás každá korunka o kterou přicházíme bolí.
...tento jednorázový doplatek myslím není pro žádného důchodce životně důležitý, spíš jestli je pravdivá "šuškanda", že důchody budou zdaněny a to už by nebylo pár kaček...
Pokud by přepočítali důchody podle "superhrubé" mzdy a zrušili by při výpočtu redukční pásma, tak by ty důchody mohli i zdanit. Sice jsem to nezkoušel počítat, ale i při 15% dani by si asi většina důchodců polepšila.
Hlavně si důchodci vzpomeňte u voleb jak vám pětikolka a Fiala přeje
Důchod se dává v sudé dny? Já mám důchod 7. dne v měsíci. Nevěděl jsem, že 7 je sudé číslo.
Pokud vám chodí důchod do banky, klidně ho tam můžete mít o den dřív. Já mám důchod 22 a v bance už je 21 den