Co to je zač ten ministr čeho? Už dle příjmení to bude vykuk! A co pak by mělo být s těmi co nepracovali a MPSV jim chce solidárně navyšovat důchody na úkor těch co pracovali celý život poctivě. Ať již řádní či předčasní důchodci. Hlavně, že se argumentuje pověstnými rozevřenými nůžkami a solidárností. Jeden agituje a druhý potírá. Že vás tam není ještě víc na těch postech a rezortech i nově vymyšlených.Politika hlavně ta špinavá když se do něčeho vloží, vždy to stojí za starou Belu, slušně řečeno.
Komouše nemusím, ale jak je možné že když se dostali k moci po druhé světové kdy Evropa byla rozbombardovaná a o nějaké ekonomice nemohla být řeč, tak jak je možné že za jejich vlády tyto problémy nebyly? V 89 předali tuto zemi bez dluhů veškerý majetek ve vlastnictví státu, zlatý poklad, devizové rezervy. Bylo zde zdravotnictví a školství které nám západ záviděl a mnoho dalších věcí. Současnost je taková že máme zadluženou a rozprodánou zemi tak problém bude zřejmě ve polistopadových vládách a všech těch kteří jsou na naší zemi přisátý jak pijavice!
Ty že komouše nemusíš ? Ty jsi prolhaný komouš jak podle učebnice VUMLu . Co nám záviděl Západ ? Fronty na všechno ? Nízký věk dožití ? Zdevastovaně životní prostředí ? Mrtvé řeky , spálené lesy od popílku ? Nebo snad Škodu 105 S , na kterou byli vtipy na celém Západě ? Lžeš jak rusák . Pár dní starý , neověřený profil . Každým komentářem oslavuješ rusáky , komouše a podobný dobytek . Ukázkový troll .
Odcházel jsem do předčasného důchodu o dva roky dříve, protože po 48-mi letech třísměnného provozu ve výrobě jsem se cítil již poněkud fyzicky i psychicky opotřebován.A teď mi tu bude nějaký šalamoun Šalamoun,ministr pro věci zbytečné, něco vyčítat? To si dělá srandu, ne?
Jurečku schovávají než se uklidní vody ohledně fakulty a tak vytáhli Šalamouna.... Ale co ten chlapec dělá nevím.. To je jak Mára Bendů ten sedí ve sněmovně 30 let lavici už má druhou ta předešlá byla již vysezená ale co udělal pro lidí fakt nevím je to banda.. Pěkný den a hlavně zdraví..
Tento pan se o svuj duchod strachovat nemusi... tragicka postavicka... uplne zapada do sestavy Fialy.... Libi se mi, jake dodotknutelne postavy mame ve vlade... Rakusan, Blazek, Jurecka,... kazdy si dela, co chce... ruzne afery, ale nic se jim nestane...
tak kdo celý život pracoval a dobře hospodařil též nemusí se strachovat
A kdopak radil lidem -běžte do předčasného důchodu,je to výhodné🙂)???Kocourkov hadra. Naše slavná vláda neví ,co říká, jak radí a následně koho kritizuje a pak vše zase popírá.To se fakt musí zažít.................
Jurečka
Kolik dávají státy na důchody (podíl z HDP) - ČR 7,7%, Polsko 10,6%, Německo 10,2%, Rakousko 13%...a to je u nás křik, že se na důchody dává moc. A teď ta Jurečkova důchodová "deforma", která je těžko obhajitelná - zdůvodnění, že se řeší, co bude v roce 2030 nebo 2050 - nikdo neví, co bude za rok. Nevím, jak Jurečka se Stanjurou budou zdůvodňovat u ÚS, že napřed MPSV nabízelo občanům, aby si žádali o předčasný důchod s pozastavenou výplatou a pak - až se projevily výsledky (které ale měli odhadnout), tak se do toho najednou řízlo a to tak, že byly porušena očekávání ze strany budoucích důchodců, nehledě k tomu, jak zasáhli do funkce zásluhovosti - už jednou vláda to u ÚS prohrála. To jim - doufám - bude připomenuto. Ještě sice nejsem důchodce, ale ty překotné kroky vlády a systém protlačit vše bez skrupulí a ohledu na ty, co si i spořili, je dobrý podraz.Jurečka by měl dostát svému slibu a podívat se na systém sociálních dávek (kterých je cca 21) a tam sejmout ty, co to jen čerpají a o práci nezavadili třicet let. Jasně, ti nárok na důchod nebudou mít třeba nikdy, ale na sociální dávky včetně příplatku a doplatku na bydlení vždy.A to si ještě normálně pracující občan musí připočíst náklady na takové ministerské hlásné trouby jako je tenhle ministr pro věci dřevěné a žádné...
Máte pravdu, navíc, doteď jsem netušila, že máme nějakého ministranta jménem Šalomoun, musela jsem si najít, co je to vůbec zač a za co utrácíme společné prostředky.
Po dvou letech poprvé něco o tomto ministrovi slyším. Už mi chybí, jen aby na téma důchodců promluvila Langšádlová.
Další zbytečný ministr - rád bych jej viděl třeba ve slevárně nebo ocelárně případně i v lomu jak by hodnotil předčasnost důchodů. V kanceláři na ministerstvu se neumaže , maximálně se může píchnout tužkou do oka .Jak může takový člověk hodnotit kdo udělá více pro stát .Celá tato nímandská vláda už by měla jít do zapomění , vůbec nic pro stát nevytvořila jen na co sáhla všechno zmršila.
přece ministři to dělají tak že je plebs nezajímá to snad víte
Ustavni soud by měl o okradené valorizaci jednat údajně příští týden. Ústavní soud by měl rozhodovat jen o porušení ústavnosti, z důvodu nepřístupné retroaktivity. Proces by měl zkoumat pouze právní aspekty, žádné jiné ekonomické a politické a jiné vlivy US nepatří k posuzování. Zákon byl porušen a uplatněna protiprávní retroaktivity.
Neměl by soud posoudit, proč si poliici přidali ze zákona kolem dvaceti tisíc a lidem nepřidali to , co bylo ve stejném zákoně dáno? Ale má to háček, oni přidali i těm soudcům, to si někdo myslí, že by to soudci vrátili? Kam kráčíš, naše spravelnosti? Že znáte odpověď, není se co divit.
Nerespektovali pro důchodce valorizační zákon, a to v době s největší inflací ze států EU, zaviněné pětikoaliční vládou, její domácí i zahraniční politikou, převážně složenou z nekompetentních ministrů, a jejich politických náměstků bez limitu. Tak to dělají i s dalšími zákony, které ignorují nebo mění, pokud jde o jejich prospěch nebo ve prospěch svých zájmů, ale na občany, kteří je platí, kašlou. Přitom stačilo neplýtvat papírem, jenom se přiznat a napsat jednu větu: „Důchodci, vás jsme okradli, ale my jsme si přidali desetitisíce měsíčně.“