1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Co to je, proboha, za blba? V životě jsem o něčem takovém neslyšel. Já mám opracováno přes 48 let a to mi řekne, že jsem do systému odvedl málo? Není to trouba? Je!

47
Před 1 rokem

Duchodci odvadeli do systemu mene penez a byli zvyhodnovani- jenze ti duchodci take pro stat neco vybudovali z ceho mlada generace state cerpa,navic duchodcum byl vykradeno po 90 letech spousta penez tenkrate se mluvilo ze je to jen jakasi pujcka,ze se prachy vrati zpet.Navic Salamoun by mel byt pokaran za vedeni nenavistti ke starym liden.Jednou bude stary a prala bych mu aby se take dozil opovrhovani.Je to hnus jak se chovaji ti pani pedstaveni ktere platime z dani.Jenze zadny strom neroste do nebe.

18
Před 1 rokem

Odcházel jsem do důchodu o tři roky dřív i s tím že bude krácen o 2tisíce měsíčně,které zůstávají státu.Tyto 3 a další roky si užívám v celkem dobrém zdraví a to je pro mne důležitější jak peníze.

15
Před 1 rokem
Stanislav Chloupek

Naprostý souhlas👍prachy nejsou vše

3
Před 1 rokem

Co to mele, tento naprosto zbytečny ,člověk.Jemu bych nedal ani pět tisíc důchod. Jaký je jeho přinos pro společnost kromě jeho hloupých žvastu. Naprosto žadny.To samé platí o všech z vládní pětisračky Co by kradli nebýt toho, co jsme vybudovali my, současni důchodci Je mi z nich na zvracení . Mimořadně nechutni ,zdráhám se napsat lidí Je to lidský odpad

58
Před 1 rokem
Macek Hrabě

Odkud ho vytáhly z klobouku

31
Před 1 rokem

Jsem velice zvědavý, jak bude vláda schopna před Ústavním soudem právně obhájit své jednání z hlediska snížení červnové mimořádné valorizace. Právě zákon č.155/ 1995 Sb. O důchodovém pojištění byl velmi dobře postaven s jasnými pravidly, aby byl schopen odolávat politickým tlakům a různým účelovým výkladům.

Velmi zvláštní, svérázný a účelový výklad zákona zvolila vláda a koalice při obhajobě svého jednání, kde se údajně domnívá, že legitimní očekávání a nárok mají penzisti až po 23. březnu, což je termín, do kterého musela vláda ze zákona vyhlásit nařízení o mimořádné valorizaci.

K dané úvaze uvádím, že zákonné podmínky pro mimořádnou valorizaci byly řádně naplněny a vláda už měla pouze zákonnou povinnost vydat prováděcí předpis, ve kterém stanoví zvýšení důchodů do 50 dnů od posledního dne kalendářního měsíce (31. 1. 2023), kdy byla naplněna rozhodná doba a v němž růst cen dosáhl aspoň 5 %. Procentní výměra vyplácených důchodů v mimořádném termínu měla být zvýšena o tolik procent, kolik činil růst cen.

Takže je naprosto jedno, jaký vzorec valorizačního mechanizmu k výpočtu vláda ve svém právním předpise použije, ale vždy musí dojít k výsledku, který odpovídá růstu cen (inflaci).

Zatím je zbytečné dopředu zaujímat a hodnotit činnost Ústavního soudu. Počkejme, až bude vynesen verdikt a pak se k dané věci vyjadřujme. Uvidíme, zda Ústavní soud ve svém rozhodnutí naplní očekávání občanů a jako nejvyšší právní instituce dohlížející nad ústavností bude rozhodovat jen z hlediska práva a nestane se jednou z dalších politických institucí.

40
Před 1 rokem
Josef Šteffel

Jenom aby měl tento názor a výklad ústavy i ÚS.

Podle mého skromného názoru stížnost dopadne tak, že ÚS rozhodne, že sice byl porušen proces přijetí zákona, ale ústava jako taková ne.

20
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 1 rokem

Podle ministra Salomouna byli lidé kteří odcházeli do předčasného důchodu zvýhodnováni a z důchodového systému čerpali více peněz. A kolik nás stojí tento naprosto zbytečný ministr? Je to obyčejný trafikant

68
Před 1 rokem

Co to je za stvoření ? To slyším snad poprvé to jméno a že je ministrem. A takového ministra máme ještě jednoho, ministrině pro "vědu a výzkum" Langšádlová , k čemu asi ? Oba dva pro zdvíhání ruky, jinak naprosto k ničemu.

54
Před 1 rokem

Jenže mají trvale krácené důchody, a to bude pro rozpočet výhodné v době, až bude opravdová důchodová krize za 10, 15 let. Proto byly předčasné důchody zavedeny. Jenže to ti současní amatéři nejsou schopní pochopit a řeší si svůj současný rozpočet a sice prohlašují, že to dělají pro budoucnost, ale ve skutečnosti je to pro budoucnost kontraproduktivní.

Ano, předčasné důchody by výhledově bylo potřeba omezit, ale až za 5 až deset let a stačilo by postupně, nebyl sebemenší důvod pro skokovou změnu na hranici ústavnosti.

14
Před 1 rokem

co se jim nelibi,šak lidi enem poslechli Jurečku, On řek že je posl, šance jit do předčasneho duchodu bez postihu,A lidi si spočitali esi se jim vyplati duchod nebo podpora v zaměstnanosti,

92
Před 1 rokem

Pane Šalamoune kolik je vám let a co jste za svůj život odpracoval rukama co jste vytvořil za hodnoty ti které osočujete vytvořili víc než vy za 10 vašich životů, až půjdete do důchodu vy tak bych vám přál aby jste dostal přesně takový jaký Vy si představujete pro dnešní důchodce to vám z celého srdce přeji

50
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt