1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Je velká smůla naší soudobé společnosti, že současná vláda nemá ponětí o nástrojích finančního controlingu, postrádá jakoukoliv odpovědnost za hospodaření. Jedněmi dveřmi po zamítnutí zákonné valorizace přiletí do rozpočtu miliardy a průvan ve státní kase je nejen vytáhne jinými nekontrolovatelnými dveřmi ven, ale ještě sebou strhne další miliardy tak, že nikdo nebude vědět, kde všechny tyto miliardy skončily.

Pan Baťa a jemu podobní prvorepublikoví kapitáni průmyslu se musí v hrobech otáčet.

20
Před 2 roky
Petr Sehnal

No já si myslím, že právě tahle vláda to jakž takž zvládá.

Jenže ono by to těch opatření chtělo víc. Kdysi je zaváděl Kalousek, který na to měl koule.

9
Zobrazit dalších 11 reakcí
Před 2 roky

Dobrý večer. Za mne takto špatně. Chcete reálně důchodce a potřebné vytáhnout z bídy? Tak to řešte plošně každému, spočítejte si, kolik miliard Vás aktuální valorizace bude stát. To tam snad najdeme odborníka, co to spočítá, pak si tu cifru podělte počtem lidí pobírajících důchod a třeba i v rámci úspor si miliardu dvě nechte na horší časy a stejně to pomůže víc, protože tomu kdo bere 20tis. těch pás stovek navíc pomůže, kdežto tomu kdo bere 50tis. a je v důchodu těch pár stovek méně život nepokazí. Za mne logicky většinou živoří lidé s nižším důchodem. Neznám nikoho s důchodem, 40, 50 tis a víc, že by měl existenční problémy. Je to jenom o tom jakou společnost chceme mít. Pokud se lidstvo nezmění a nenaučí se zpět vlastnosti, které kdysi mělo, tak budeme mít existenční problém.

13
Před 2 roky
Tom Moravák

Ano, starší generace, která odpracovala 40 až 41 let, studovala většinou při zaměstnání a po roce 1989 jí předcházející příjmy upravili směšným kvocientem, ta má dnes důchody oproti průměru velice malé. Jenže to nikoho jak vidět nezajímá.

33
Před 2 roky

K oloupení o 1.000,- Kč si milí důchodci připočítejte ještě další zdražování nejen potravin, chystané poplatky u lékařů, poplatky za léky které vlastně ani nejsou v lékarnách, zvýšení daně z nemovitostí a další podrazy 5demolice 🚜

64
Před 2 roky

Chce se mi z vás tady blít, mám důchod 14 tisíc, ale raději budu když se mi zvedne o 400 kč, než aby v důsledku rozhazování, moje děti neměly důchod žádný. Že vám není hanba. Můj děda když sel do důchodu v roce 1956 měl 350 Kčs A běda kdyby tenkrát si stěžoval.

13
Před 2 roky
Ivan Tesař

A vy si myslíte,že tato vláda peníze pro vaše děti nerozháže?Myslíte si,že se vaše děti dožijí důchodu?Vy máte důchod 14000 kč,ale někteří mají důchod nižší a jak vyjdou s tím zdražováním,které přijde?

14
Před 2 roky

Přestože jako člověk produktivního věku musím na neustále a nehorázně se zvyšující penze přispívat ze svých daní odváděných za náročnou práci, tak svým způsobem souhlasím s tou zrychleně a ve stavu nouze přijatou sníženou valorizací penzí.

Ale přesto pokud předsedou ANO, p. Andrejem Babišem bude svolána nějaká ta demonstrace, tak se jí v zájmu svých předků a příbuzenstva gerontího věku také rozhodně a aktivně zúčastním.

Protože pokud budou mít slušné a stále se zvyšující důchody, tak máme i v rámci určité mezigenerační solidarity my, jejich mladší příbuzní určitou šanci z nich nějakou tu korunu vysát.

A mohu dát příklad.

Se slzou v oku často vzpomenu na předlóňský rok, kdy za dob ještě minulé vlády dostali oni geronté před Vánoci ten jednorázový Jidášský dárek, to tzv. "Rouškovné" ve výši 5.000,- Kč.

Ani tehdy jsem neopomenul celé své starší příbuzenstvo navštívit a jim pogratulovat k tomuto příspěvku. A zároveň jim jednak připomenul, že my to vše budem muset ze svých daní hradit a současně jsem u každého z nich zanechal prázdnou obálku ozdobenou vánočním motivem a mým jménem.

A věřte, když jsem pak pod vánočním stromkem nalezl tyto obálky pěkně naplněné bankovkami, tak jsem byl skutečně šťasten, neb to byly jedny z nejkrásnějších a nejbohatších Vánoc jaké jsem kdy zažil.

38
Před 2 roky
Karel Martinec

Opakovaný vtip už není tak vtipný. Předběhl Vás ing. Miloslav Kalousek, který rozesílal složenky.......

19
Před 2 roky

Lhaní a strašení bylo dost zvolme si pravdu a dústojnost tolik generálovo bilbord jestli okrádání podepíše, zařadí se mezi prolhanou arogantní a neschopnou vládu

32
Před 2 roky
Jan Kadlec

Nedelejte si iluzi o Pavlovi. Vlada jej protlacila a tak musi jit s nima.

11
Před 2 roky

Milí důchodci je třeba jít si díky 5demolici pro sociální dávky a nestyďte se. Ano je to papírování, tevá to měsíce, ale ti otrávení úředníci jsou tam od toho a stěžoval si obě strany můžou u 🚜

42
Před 2 roky
Jiří Šimoník

Nejsem sice ještě důchodce, ale přesto jsem již delší čas na dávkách. Dokonce jednoho času jsem uvažoval o tom, že si snad nějakou tu práci začnu hledat.

Ale ono získat a prokázat nárok na přiznání mnohých sociálních dávek zase není tak snadné.

Ani nevím, zda si vy či někdo z vás čtenářů dokáže představit, co dá práce a co to stojí času spojeného docházením na příslušné sociální úřady a zde prokazovat nároky na různé podpory a dávky jejich velice neochotným úředníkům?

A z toho bývá člověk tak unaven, že na nějakou práci nemá ani pomyšlení.

A tak je mi z Vašeho doporučení smutno, neboť soucítím jak s těmi stařečky a stařenkami, tak i s úředníky zpracovávajícími požadavky na udělování sociálních podpor.

21
Před 2 roky

....tady je toho hodně k nepochopení,- zřizování ministerstev (aby se mohli napást všichni), obrovská pomoc Ukrajině a jejím občanům(jak tady někdo hezky napsal nejdříve nakrmím své a pak mohu pomáhat jinde) zvyšování vlastních platů, za chvíli zase budeme platit u lékaře, ale peníze stále nebudou, neschopná vláda, začíná být totalistická a děla si co se jí zlíbí bez diskuze - co jsme čekali od ODS a smečky která se na ní nabalila. Až půjdeme příště k volbám tak si to pamatujte. Nikdo na politické scéně nelhal víc než Fialismus.

21

no budme rádi, žeto takhle ještě dopadlopříště nám seberou všechno to bude zase potimalizaceařeknou,že na jeden duchod musípracovat10dělníkuale kolik pracujícíchpracujr na ten jejichplattose raději neříkánestzdíte se profesore se svým týmem já bych se hambou propad až doseverovýchodní ukrajiny nodlemeseza zatím demokratické česko

18
Před 2 roky
Stanislav Kláda A Jaroslav Klá…

2.8milionu duchodcu vs 300 lidi ve vlade...

3
Před 2 roky

Vzhledem k tomu,že nám vládne slepenec ministran,které co je napadne,tak schválí a jedna bez druhé nejsou nic,proto si odpustí kdejakou kauzu,je zbytečné podléhat emocem a můžeme jen čekat až toto divné období skončí.Dá se jen konstatovat,že aby jednou hráli fér,nemuseli rozmrazovat nárůst svých platů,Teď teprve začnou padat nápady jak vybrat/ušetřit co největší kupu peněz,aby to pocítili všichni a neměli si co vzájemně vyčítat.Na druhou stranu,další vláda může být i více než pětikoalice,tento návod se ujal jak se dostat k moci ,ikdyž sotva prolezete do sněmovny.

17
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt