1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Vzhledem k tomu,že nám vládne slepenec ministran,které co je napadne,tak schválí a jedna bez druhé nejsou nic,proto si odpustí kdejakou kauzu,je zbytečné podléhat emocem a můžeme jen čekat až toto divné období skončí.Dá se jen konstatovat,že aby jednou hráli fér,nemuseli rozmrazovat nárůst svých platů,Teď teprve začnou padat nápady jak vybrat/ušetřit co největší kupu peněz,aby to pocítili všichni a neměli si co vzájemně vyčítat.Na druhou stranu,další vláda může být i více než pětikoalice,tento návod se ujal jak se dostat k moci ,ikdyž sotva prolezete do sněmovny.

4
Před 2 roky

Co tady nadáváte důchodcům, koho okradli? Že nenadavate politikům nebo ukrajincum, kterých je tu 750 000 a nebudou se posílat zbraně, tak pak budou staří lidé šetřit ,ti

neporadaji párty..

11
Před 2 roky

A stejně lidem nedojde, že systém, budu brát lidem peníze a jiným je dávat a tak jim za jejich vlastní prostředky poskytovat pocit, že je zabezpečuji, aby mě nechali jim vládnout je z principu nemorální a žádnou jistotu jim nedává

11
Před 2 roky

V církevním zákoně je stejná doložka o inflaci. Ta se bude vyplácet a státu nevznikne škoda. U důchodců ano.Pane Jurečka řekněte kolik to bude dělat u církví. U důchodců jste to vypočítal.

21
Před 2 roky

Nespravedlivé to samozřejmě bylo a je. Systém se tvořil a bořil desetiletí a privatizace nám zvedla platy a shodila úspory. Pamatuji opravdu těžkou dobu plat 2500.-Kčs pro 3 lidi a ceny - viz níže. Ovšem neutráceli jsme za tolik zbytečností a život byl "obyčejný". Dnes po 45 letech práce vyjdu z důchodem lépe, než tehdy s platem. Takže nechme dnešní vládu, ať to trochu narovná.Solidarita ano, ale také osobní zodpovědnost a zásluhovost. A soudnost. Příspěvek na bydlení pro skutečně potřebné ano, ale všem víc ne. Každý by chtěl víc, ale nemůžeme žít na dluh, který i s úroky zaplatí děti a vnuci.

Odkaz

Před 2 roky

Takže,ten co má důchod 25000 korun dostane o 300 korun víc než ten co má důchod 10000?To je ta spravedlnost? Ptám se ,ten co dostane víc bude nakupovat v jiných obchodech nebo jak to je.Běžte už s tou valorizací někam!

11
Před 2 roky
Jaromír Pokorný

Jakou chcete spravedlnost - vždyť člověk, který má vyšší důchod také déle pracoval, odváděl vyšší částku do systému. Proč stejnou částkou podporovat ty, kteří např. pro své pohodlí raději zůstávali doma, nebo odmítli třeba brigádu? Prostě každému podle jeho zásluh.

12
Zobrazit další 3 reakce
Před 2 roky

Tady bude muset nastoupit revoluce, ale né sametová,ta by nic nevyřešila!!Ale pravá!!!Lid bude muset povstát,a udělat si zde pořádek za každou cenu!!!!

Tahle svoloč už tam nesmí býti dlouho!!!!!!!!

17
Před 2 roky

Zajímavý odkaz, jak vláda okrádá důchodce.

Odkaz

5
Pavel Rossler

To je pěkné, ale v článku není rok 2022 a výhled na 2023, ve kterých průměrný důchod (kvůli inflaci) stoupl na 45% průměrné mzdy v r. 2022, a výhled na 2023 byl 50% průměrné mzdy.

Fakt vám nepřijde divné, že na DVA průměrné důchody by padla JEDNA CELÁ průměrná mzda ?

18
Před 2 roky

Můj důchod činil před zvýšením v lednu 13011 Kč. V lednu 2023 zvýšeno o cca 640 Kč, v červnu 2023 bude zvýšeno o cca 660 Kč. Takže celkem cca o deset procent za půl roku.

Moje žena dojíždí denně pilně do práce. Je ráda, že tady vůbec něco sehnala. Zvýšení její

mzdy za první pololetí 2023 činí nula procent. Z toho mi nevychází, že bych si měl jako důchodce stěžovat na nějaký " fialový hnus apod " jak je dnes dobrým zvykem.

2
Před 2 roky

Na elektřinu přidali 3500 na rok. Za dítě přidali 6000 (ženám) na rok. Na valorizaci si vzali 12000 za rok všem. A to se "vyplatí".

13
Před 2 roky
Jan Novák

Zajímavý. Mně, ač chodím do práce, jenom kvůli valorizaci nikdo automaticky sedm stovek nepřidal. Důchodci jsou jediní, kdo to mají tzv. jistý, to je nutno si uvědomit.

16
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt