Přiznávám, článek jsem nečetl, pouze nadpis.
Komu toto nebylo jasné, již před pár lety, tomu není pomoci.😉 Jsou to základy matemetiky. Odchod do důchodu se bude posouvat dál a dál, tak aby se to dalo tak nějak ufinancovat.😉
A co ho takhle zrušit.
Oni dva by měli být potichu a zalzlí v noře! Nic takového není třeba,ale je třeba všem vádnoucím podvodníkům a zlodějům zkonfiskovat majetky nechat jím základ pro bydlení a zršit jim konta a nechat jím na kontech maximálně 100 000kč a vše ostatní od roku 1993 dát zpět do státní pokladny a hned by tam bylo peněz! To by každý jen zíral! Podotýkám všem od 1993 až po dnešek!
Ti dva pánové mají "nahospodařeno" z cizího z minula, takže se jim dobře radí. Okrást nejslabší - důchodce - dokázali již za svojí vlády. Pokud si myslí, že prováděná valorizace je pro důchodce jako pro jedinou skupinu výhodná, tak potvrzují, že ničemu nerozumí. Výpočet valorizace nikdy nerespektoval skutečnou inflaci, ale pouze ciméry rádobyekonomů. Měli by být rádi, že nesedí, ale si užívají ne zrovna spravedlivých výsledků svojí předchozí činnosti (nerad bych ji nazval prací).
Asi ti dva nejsou normální. Já jsem vychovala pět dětí a všechny děti vydělávají a dávají státu peníze. Za komunistů,bych už byla v důchodu. V 56 letech,tady neseženete práci a hlavně když máte zdravotní problémy. Všechno se zdražuje a jsou rodiny, kde mají každý z rodičů, více zaměstnání, mají strach marodit,aby nepřišli o práci,lidi jsou udřený. Do 90 let, můžou leda dělat,co sedí v kanceláři na zadku. Nebo ti,co jsou ve vládě. Kdo z nich, zná pořádnou dřinu. Ať jde, komu je tam 70 a postaví se na lešení, dělá střechy, nebo horničinu. Ať se ukáží, dělat těžbu v lese. Ať si z lidma vymění a dělají za minimální mzdu. Potom by teprve poznali, jak těžké vydělávat. Jenže jim je to jedno,oni by to nepřežili
Dva zkrachovalci pohromadě ! Také mumie dostávala orgasmy, když ji oprášili a sem tam někde ukázaly !!!
Nemáte pravdu to nejsou zkrachovalo naopak ti jsou velmi dobře zaopatření byli u pryvatizace vždyť to sami pryvatizoval
At oba zlodeji tahnou nekam, na jejich rady je tak nekdo zvedavej i hlavne diky nim je nase republika tam kde je!
Kluci mají pravdu: zvýšit věk odchodu do důchodu na 90 let, jen tím ubude radikálně počet důchodců, a tím i objem vyplácených důchodů, pochopitelně by se to mělo vztahovat i na současné důchodce s věkem pod 90. Je přeci jasné, že my všichni - mladí, krásní, bohatí - máme dostatek peněz na účtech v bankách na Kaimanských ostrovech, takže nějaké problémy současné vlády nás nezajímají!
Přesně..Nejdřív náročným profesím umožnit odejít dříve do důchodu,nyní zvýšit důchodový věk..No tak jestli dokážu dělat svou práci i v 70ti,tak budu frajer,když se tedy dožiju,za celý život dřiny a rasoviny nakonec nedočkám ani zaslouženého odpočinku?!..Ten zloděj Topolánku,když otevře pusu a vypustí myšlenku,tak by měl zrovna dostat zleva i zprava..Pak bodlem do zadele a zavřít ho někde do sklepa..
Snaží se nám říct, že z mrzkého platu jsme si měli ještě ušetřit na x let důchodu, vyživit děti a rodinu, nakoupit nemovitosti, mít tučné konto a zajistit se všeobecně sami. Ano, to bych ještě nějak brala a zařídila se podle toho, ale pak nechápu, proč po mě stát celý pracovní život požaduje odvody, když na mě teď s..e.
Pane Topolánek tak proč jste si stěžoval že je vám málo 70000 kč a jak má žíti pýi souřasné drahotě většina důchodců jež mají důchod menší než udávaný průměr a u náročných profesí kde je potřeba buď fizická zdatnost nebo postřeh je pitomost aby chodili později do důchodu v prvé řadě by vláda měla začíti hledat úspory sama na sobě a svém konání a ne jako dosud že samam fofrem rozhazuje a ostatní nabádá k šetření