Jen blbec by přidával tam, kde to není potřeba. Duchodci se mají výrazně lépe než např matky samozivitelky, mnohe mladé rodiny s dětmi apod.
Takže vážení koblihe, to, že tady kňučite jak váše duchovní autorita makak východní ještě neznamená, že to co sekta ANO plácá , je pravda. Dostanete svých 700 Kč a zbytek ať vám dá makak ze svých poctivě vzdělaných miliard. Třeba z těch korunovych dluhopisů, o které oje..l stát. Má vás všechny přece tak rád 😀😀😀
Neměl byste důchodce urážet, už jen proto, že všichni nejsou voliči ANO (!), takže by bylo vhodné s těmi "koblihe" zvolnit! Důchodci již průměrné zvýšení o sedm set Kč obdrželi, tak to nemusíte zdůrazňovat. No, možná je to výraz nějaké vlastní frustrace...
Pokud jde o projednávaný případ, šlo o právní spor, který bylo nutno vyřešit a objasnit, zda bylo možno postupovat tak, jak vláda postupovala, nebo ne (např. legální očekávání aj.). Toto (doufám) ÚS ústavní soud objasní. Pokud nebylo nic z ústavních práv porušeno, nic se upravovat nebude....
Vy jste na důchodce přísný až tak, že se vnucuje otázka, zda vy sám nepobíráte sociální dávky...😁
To jenom já mám problém, že po zaplacení v šech poplatků (mám průměrný důchod), mám tolik, že to nestačím propít a projásat? Pravda, když jdu na pivo tak už žádných 8 -10 ale tak 6 nebo 7kousků. Nejdražší jsou výlety v létě na kole, to je potřeba dodržovat pitný režim a stojí to víc a častěji. Stejně mi pořád zbývá tak to posílám synům na přilepšenou.... Jak čtu ostatní komentáře tak mám pocit, že většina přisívajících je z tábora "Svědci Babišovi".
A vy, z tábora svědků Fialových, tady nejspíš lžete úplně stejně jako vaší vyvolení.I kdybyste měl svůj dům, musíte platit za topení, energie, za jídlo, zase tolik by vám nezbylo. A i kdybyste psal pravdu a měl byste nadbytek, stačí si uvědomit, že stejné podmínky jako vy nemá každý, že
Myslím, že pozitivní by bylo zavést jako povinnost Ústavniho soudu věci zveřejňovat jako v případě valorizací.
" ...Předseda Josef Baxa dříve také avizoval, že by mohla být k dispozici i zjednodušená verze rozhodnutí, která bude situaci vysvětlovat i široké neprávnické veřejnosti. ..."
Ať občané vidí i souvislkosti, které k nějakému rozhodnutí vedly. Nebo některé fakta nesmí občané vědět??
A slepenec půjde do voleb s heslem: Ojebali jsme penze, mladí volte nás!
Ústavní soud je ne / závislý / na vládní politické garnituře, jištěný vládcem hradu. Proto bylo již dávno rozhodnuto, jak dopadne valorizace důchodů....nyní jde ze strany rádobynovinářů pouze o oblbování občanů! Přeji slunečný den a klid v duši.
Ústavní soud má 15 členů, z nich 8 ještě jmenoval Zeman. K rozhodnutí je potřeba nejméně 9 hlasů. Kdyby bylo po Vašem, tak by minimálně 2 hlasy chyběly, a to nevíte, jak hlasovali soudci jmenovaní Zemanem.
Já bych se nehroutil.
Když to ve středu nedopadne pro seniory dobře,
tak to určitě Babiš za 2 roky všechno napraví, a přidá nám i z úroky.
Hroutit se pak budou členové družiny Fialových ďáblů.
A k tomu skutečnost, že byli ze Strakovky vypráskáni, to dají jen silní jedinci.
Bude to mít jen malou kaňku, část seniorů se toho spravedlivého uvedení stavu do pořádku, přidání nemusí dožít a nedožije...
Aby jsme se z toho nezhroutili za pár let.?! V Japonsku v 90 tých letech stát ubral 25% důchodcům a státním zaměstnancům a to na několik let než se ekonomika srovnala.!?! O Řecku ani nemluvě, až pravicové vlády to narovnaly a dnes mají půjčku od EU splacenou.!! Raději budu mít o tisícovku menší důchod než o 25% a na několik let. Dluhová brzda není tak daleko, jak se snaží Babiš lidem namluvit.!!
Jako důchodce jsem v situaci win-win.
. Pokud US návrh ANO zamítne, tak budu velmi spokojen, protože zvítězí zdravý rozum a lepší situace financí státu, která prospěje těm, kteří musí na vyplácené důchody odvádět daně - mým dětem a vnoučatům.
. V opačném případě mi přistane na účet velmi slušná částka a tak se rozhoduju jestli jim koupím nové auto nebo výlet do Karibiku.
O dětech a vnoučatech si ty kecy nechte, není to pravda a je to obehraná písnička pro hlupáky..
Nejsem zatím důchodce ale způsob, jak to vládní snížení důchodů vládníkoalice provedla byl nanejvýš hnusný a neférový a to nejen vůči důchodcům, ale i veřejnosti celově. Ještě v lednu se Jurečka dušoval, že valorizace důchodů proběhne tak jak má ! On neřekl nic ve smyslu-nyní po mne nechtějte vyjádření, já nevím! Uvidíme, dle výše inflace a dle toho se vláda rozhodne, protože jestli inflace hodně povyskočí, tak budeme muset nějak zasáhnout! Tohle nikdo z nich neřekl-místo toho tvrdili, že vše proběhne jak má! A zdůrazňovali to i proto, že opozice je začla otravovat s dotazy, proč se ve státním rozpočtu nevyčlenila ani koruna na valorizace důchodů!? Takže vůbec nejde o to, že valorizaci razantně snížili, podstatně je, jak to bylo provedeno!!!
Už je dávno rozhodnuto, je to kolem jenom komedie pro přihlouplé a stále věřící, že je u nás spravedlnost, není a nikdy nebyla.
A co je spravedlnost? Přidat důchodcům, nebo zapránit zadlužováné státu, protože mezi tím, co se vybere na soc. pojištění a tím, co se vyplatí na důchodech je stále se zvětšující deficit?
Vláda by neměla okrádat důchodce. Vláda by si měla snížit mzdy, stejně nic nedělají a když ano, vymýšlí hovadiny. Nepotřebujeme ani zbytečně placené poslance, ani senátory. Ušetříte miliardy a důchodci nebudou žebráci. Že by jste konečně začali přemýšlet? Můj roční důchod nedělá ani to, co má soudce měsíčně, tak se jim to rozhoduje. Nejhorší vláda je ta, která se nedovede postarat o děti a staré lidi. Hanba vládě.
Přesně.Je jim to úplně jedno.Pokud to soud zamítne tak už vidim jak se Stanjura sFialou budou tlemit.A verim že si hned přidají.