1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Asi tak ve stylu, proč cestovat pryč, když je u nás tak krásně? proč plýtvat časem pracujících, proč jezdit někam daleko? Bývaly i výborné rekreace s ROH, do Tater, na Šumavu, do Polabí, sjíždět řeku, vést pionýrský tábor, nebo mládež mývala brigádu. Vzpomínám, že kdo chtěl jít studovat a studoval na vysoké škole, měl o prázdninách manuální brigádu povinnou. Na chmel, na brambory, k pásům do továrny, do hutí, nebo i do dolů. Nejlepší brigáda pro mě bylo sázení stromků na úpatí Hostýnských vrchů. Klid, čistý vzduch, modrá obloha.

25
Před 3 roky

Cestovní doložku z roku1974 mám do dneška doma.

1
Před 3 roky

V NDR jsme byli za sociku několikrát u moře a vždy krásné počasí,až na vítr,ale ten tam je snad pořád..Cestou zpět jsme nakupovali v Rostoku dětem oblečení a boty.To tam bylo mnohem levnější,než u nás, ale hlavně byl výběr a bez front.

16
Před 3 roky
Milan Bartoš

Ovšem pak bylo třeba pašovat.. nesmělo se vozit ani z DDR, soudružky se omotavaly záclonami, pod šaty, ty byly také v DDR levnější..

10
Před 3 roky

Byl jsem z CKM u baltu v NDR, do Bulharska jsme jeli autem , přes autoturist jsme měli zajištěný kemp, peníze a šeky na benzín,doma jsme měli katalog CK myslím že to byl Sportturist a byly tam nabídky poznavacích i pobytových zájezdu na západ, byl tam třeba i Tunis nebo Maroko.

12
Před 3 roky

Asi tak před cca 25 lety mi známý řekl, že komunisti by nebyli špatní, když by lidem umožnili svobodně cestovat.Co jsem mu měl odpovědět? Že když by umožnili,tak polovina by na západě zůstala a druhá polovina, která měla vztah k naší zemi by tady udělala převrat, když by zjistila,jak se žije ve svobodě.

1
Před 3 roky

No pomalu se blíží doba, kdy nebude ani ten Balaton, protože na něj nebudou prašule.....

16
Před 3 roky
Olda Jansta

To hlásali škarohlídi v 90.letech, že se stejně nikam cestovat nebude, a ejhle, cestuje se všude možně včetně mladých i důchodců.

5
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 roky

jenom zcela na okraj ... do demokracie v USA není cesta, že jen předložíte pas ... sorry jako, takže s tím cestováním do CCCP opatrně

2
Před 3 roky

BULHARSKO,RUMUNSKO,ITÁLIE,RAKOUSKO,MADARSKO,NĚMECKO

dál jsem se nedostala

11
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt