1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Nechci nikoho urazit, ale rodička, která má představu, jaký chce mít z porodu zážitek, je poněkud podivná. To totiž nemůže nikdo naplánovat předem, a i ten tolik kritizovaný nástřih hráze je lepší, než být v těch místech potrhaná... Některá žena rodí snadno, jindy se objeví neočekávané komplikace, pro mě je nejdůležitější žádným způsobem neohrozit život dítěte. Všechno ostatní je vedlejší ...

10

Prvni porod byl v poradku… az do doby, kdy se objevili lekari (zadne komplikace se neobjevili) a odsunuli PA a prikazali prikurtovat mi nohy. Jeden mi vrazil loket do bricha (ano zakazana praktika KE, ale oni to nazyvaji pridrzenim delozniho fundu), druhy do me vrazil ruku a delal misto diteti (absolutne bez duvodu)… dcera apgar 10-10-10… no a jako tresnicka na zaver ze me zacali tahat pupecnik… vyrvali ho s 3m gejzirem krve (doktor byl pokropem tunou krve)…. No ve zdravotnicke dokumentaci byly lzi,nebyly uvedeny vsechny medikamenty… takze stiznost k nicemu a reakce vedeni byla, ze porod je emocionalni a clovek nevnima realitu a ze mnou popisovane zkutecnosti se neshoduji s dokumentaci (jasne 3m gejzir krve si clovek fakt vymysli). No na 6 N nedali info, ze do me narvali chemii, co zastavuje laktaci… tam sestry nevedely co se mnou, ze nemam mleko a poustely domu se slovy:” Jestli chcete kojit, pozvete si LP. My nevime, co s Vami”…

Druhy porod jinde s vlastni PA, ktera pracuje v dane porodnici. Syn se narodil chvilku pred pulnoci v porodnici a ve 3 rano jsme uz byli vsichni doma v posteli… osobne chapu, ze chce nekdo rodit doma (a v cizine je to normalni), chapu, ze nekdo chce porodni domy…. U nas totiz neni zadna alternativa…. A ano nase matky prezily porod za komancu, ale mnoho z nich traumata vytesnilo a se zdravotnimi problemy se potykaji do dnes… zeny v Africe take prezivaji obrizku…..

3
Před 2 roky
Jaroslava Bernkrautova

Do mě taky narvali dost léků, ale abych si je pamatovala všechny a následně ještě srovnávala s lékařskou dokumentací, kterou člověk dostane až při odchodu domů. To teda nevím.

Nicméně s kojením mi v porodnici taky nedokázali nijak zvlášť pomoct. Dvě laktační poradkyně na celou porodnici mi přijde dost málo. Navíc stačí, aby se zároveň s vámi narodila dvojčata a laktační ani jednou nevidíte.

Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Začnu od konce. Za zákaz návštěv jsem byla vděčná. Mohla jsem si skutečně odpočinout, protože na pokoji nikdo necáral. Ať už z mojí rodiny nebo z rodiny spolunocležnice. Na oddělení šestinedělí to skutečně nebylo vždy příjemné, ale byla to otázky asi tří zaměstnanců, ostatní byli v normě. Co se jídla týče, porodnice ve Zlíně má skutečně co dohánět, ale nemusela jsem vařit já. Byla jsem ráda že jsem vstala a byla nachystaná snídaně, pak oběd a večeře. A co se samotného porodu týče, tam nemám jedinou výhradu. Všichni byli profesionální a pozitivně naladěni. Měla jsem dostatek soukromí, ale neměla jsem pocit že jsem sama. Do zákroků bych asi neměla odvahu lékařům kecat, ale jen z toho důvodu, že oni jsou ti co ví kdy a co udělat. Nemyslím si že žena dokáže v danou chvíli odhadnout závažnost situace. Je ovlivněna tolika pocity, že prostě nemá čistý úsudek. A vzpomínky nemusí úplně korespondovat s tím, co se skutečně dělo a proč bylo třeba toho a onoho zásahu. Já osobně měla ukázkové těhotenství a do poslední chvíle i porod. Ale v závěru se prostě něco pokazilo a kdybych rodila doma, asi bych tu už nebyla. Takže ano je důležité, aby se dohlíželo na to jak je se ženami zacházeno to bezesporu, ale všeho s mírou. Není třeba démonizovat lékaře a nahánět hrůzu budoucím matkám. Ani mě se podobné články před porodem nevyhnuly. Všude jsem četla jak pomalu každé druhé ženě skáčou po břiše a nedovolují bonding. Ale já jsem toho názoru, že je to jen v situaci kde není zbytí.

Předpokládám, že negativních reakci bude asi hodně. Tak jen prosím dámy slušně. Omlouvám se za dlouhý komentář.

4
Před 2 roky
Zuzana Klemerová

Občas si myslím, že spíš vzrůstá počet přecitlivělých žen.

7

Zkuste si nejdříve pediatra najít.Pak mu připomeňte,že musí za 1 denním dítětem na návštěvu a převzít za něj odpovědnost po celodenní šichtě.Jsem zvědavá,kde takového pediatra chcete vzít.A rozhodování pacienta? Ano, když podepíše,že případné roztržení hráze a následná inkontinence moče a stolice nepůjde na triko doktora.Já jsem měla komplikaci,kdy jen to, že jsem byla v nemocnici a okamžitě mohli provést sekci zachránilo život mému dítěti.Při porodu doma by bylo mrtvé.

1
Před 2 roky

Podle mého názoru by vývoj měl jít spíše tím směrem, aby byly rodičky v porodnici spokojenější, než aby se propagovaly domácí porody.

10
Před 2 roky
Petr Adámek

To je skoro utopie. Vždy se najde nějaký rejpal.

Před 2 roky

Jasně budeme si určovat jak a kde budeme rodit, a zachvilku budeme zase jako ve středověku 🤣🤣🤣

3
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt