To je výsledek výkvětu polistopadových politiků. Ti to platit samozřejmě nebudou, zaplatí to samozřejmě poplatníci. Normálně by měl za škodu odpovídat ten, co ji způsobil, jenže naší politici jsou jakékoliv odpovědnosti zbaveni, ti jenom hrabou prachy a když něco podělají, tak od placení jsou bohužel jen ostatní občané. Navíc za to nejdou ani do tepláků.
Po roce 1989 chtěl Josef Šťáva obchodovat s krevní plazmou v Československu. Tehdejší ministr zdravotnictví Martin Bojar před Šťávou a jeho firmou Diag Human varoval tehdejšího obchodního partnera Josefa Šťávy, dánskou společnost Novo Nordisk, když firmu Josefa Šťávy označil za „pochybnou“.
V jednotlivých arbitrážních přezkumech pak Česká republika s Diag Human vedla nejdříve vlastní spor o nárok Diag Human, zdali k poškození firmy došlo a posléze o výši způsobené škody.
Dokumenty dokládají, že tehdejší ministr financí Miroslav Kalousek podpořil svého dlouholetého známého Josefa Šťávu, který usiloval o miliardy korun v arbitráži proti státu, jehož zájmy měl Kalousek jako ministr hájit.
Právní zástupce Diag Human Jan Kalvoda pak prohlásil, že hledají další majetek České republiky v zahraničí, který by mohl sloužit k dalšímu umořování pohledávky. V souvislosti s tím zmínil budovy českých center od New Yorku po Moskvu či nemovitosti v hamburském přístavu.
Jan Kalvoda se "proslavil" tím, že byl prvním odhaleným, který používal neoprávněně titul JUDr. Také je zajímavé, že místopředsedou ODA v té době byl soudruh Vladimír Dlouhý, který byl od roku 1978 do roku 1989 člen KSČ .
Asi nedostal běžných 30 procent.
Bohužel, slušně se nedá pojmenovat sebranka, která republiku vykrádá zcela veřejně. Tady již pomůže jen radikální řez. Ale k tomu se nikdo neodváží. Proto časem skončíme jak úplní žebráci.
Jak je možné, že za něco nese odpovědnost a myslím i bere nemalé peníze a když něco s prominutim po...., tak bychom to měli platit my?
Třeba například pokladní když se splete a večer ji nevyjde kasa, tak to musí doplatit a tak bych mohla pokračovat.. Velké posty a žádná zodpovědnost, tak to by se mi taky líbilo.
V roce 1991 jako ministr podepsal dopis dánské firmě Novo Nordisk, v němž jí ministerstvo sdělilo, že nebyla vybrána jako zpracovatel plazmy kvůli obchodnímu spojení s pochybnou firmou Conneco (později Diag Human). Ministr Jan Stráský v roce 1996 zvolil k vyřešení sporu arbitráž, a tak vznikla kauza Diag Human.[1]
Neuvěřitelné,že za těch nevinných pár slov tehdejšího ministra zdravotnictví zaplatí náš stát 16miliard.Nejen u mne, ale u mnoha dalších lidí je to dúvod výskytu různých konspirativních teorií,zvláště když se v tom angažovala spousta našich občanů ať na jedné tak druhé straně
"JUDr." Kalvoda si koupí jistě i zlatou dýmku !
Od 90.roku to byl samý šm..d v politice. A to trvá dodnes. Celá pětikolka je mahiánská stoka.
Jenom pětikolka? Kde je ČSSD, ANO, Zelení a ostatní. Všichni se podíleli na rozkrádání státu.
Ne to není za jednu větu Bojara. To by spravilo pár desítek milionů. Jenže socani si to přehazovali jako horký brambor a podle hesla dluhy platí jen Marťani nechali dluh vyrůst do těchto rozměrů. Stále to ale nic není proti bilionu, který z nás stále vytahují pro solární barony. To je megaprůšvih a ne ubohých 16 miliard, které teprve narostou.
Každý by měl nést osobní odpovědnost. Ať už p. Zeman, p. Bojar. Neměli by se schovávat za stát. Já jako zapisovatelka u soudu jsem obeslala účastníka na špatný vzor,přijel z Německa k jednání a nemusel. Byl rozčilený. Zaplatila jsem mu,co požadoval. Tehdy v markách.Byla to moje chyba. Možná,že to funguje,ale nikdo to neuplatňuje na tyto pohlaváry.
Všichni politici by měli mít odpovědnost za svoji "PRÁCI". Když něco pokazím v práci, musím za to podle zákoníku práce zaplatit. Tito lemplové se nám , kteří je ze svých daní platí, jen vysmívají.
Sebrat jim co si nahrabali, aby bylo na tento dluh - ještě by zbylo.
Proste ten obchod nemneli nikdy umožnit, a ne zpětnetne stornovat,.. ale to byla posocíková euforie a spekulanti ze západu sem šli učit lekce kapitalizmu,... Zadarmo brát krev od dárcú a draze prodávat krevní plazmu, ideálne vyvážet za hranice. Takže by zde umírali lidi co by pro ne v nemocnicích nebyla krev.