Mně to teda moc podobný nepřijde. Západ naopak zbraně Ukrajině dodává a nevypadá to, že by se v tom v nejbližší době mělo přestat. Navíc Ukrajina má dobře vybavenou organizovanou a motivovanou armádu. Habeš neměla ani tanky, ani letadla, ani dělostřelectvo a jenom málo pěchotních zbraní.
Geopoliticky je to blbost, stejně jako operovat Mnichovem nebo rokem 68. Konflikt na Ukrajině rozpoutal už Juščenko, trvá to už 20 let. Rusko by bylo v klidu, ale příklon k západu je odřízl od součástek pro armádu a narušil obchod s ropou a plynem. Kdyby na UA nebyla rusofobie a de fakto obchodní blokáda rusů, nemusel se ani dělat nordstream (ani jeden). Rusáci nahradili Juščenka Janukovičem, ale EU jim ho podporou Majdanu zase sundala. Hned na to Rusáci vtrhli na Krym. Neutrální UA a možná i UA v EU by jim asi nevadila, ale odstřižení od příjmů rozpočtu a součástek pro armádu je pro RU likvidační. Když je pro mě tedy něco likvidační, tak je jim logicky jedno, že rozpoutají válku, kterou nemusí vyhrát, buď padnou tak nebo tak, nebo budou mít kliku a přežijí. To bohužel platí i pro použití atomových zbraní. 🙁
Hezký jste to popsal, takže Rusku se to prostě nelíbilo a rozhodli se vzít si to po svém. Zkrátka neurochirurgická operace zablácenou motykou...
Již to tady bylo několikráte zmíněno, že OSN tehdy prostě neexistovala. Spíše mě zaráží, že do novin fakt již může psát kde kdo. Myslím, že by novinář měl mít alespoň ukončené základní vzdělání. Jsme v CR, kde asi pan Chalupa má nějaké vlivné známé, že mu platí za něco takového.
Ano, máte pravdu, měl jsem na mysli Společnost národů, což byl předchůdce OSN. Chyba se stane a je již opravena. Pěkný den.
Hel, autore, OSN vznikla po 2sv.v. Ty asi myslíš Společenost národů.
Ano, díky za upozornění. OSN vznikla později, jak správně píšete.
Ta paralela je nejen s Itálií, ale i přímo s Německem.a pak je nasnadě -"pokud se z historie nepoučime,opakujeme stejnè chyby
Slatanina... navíc často v článku zmiňovaná OSN v té době s tímto názvem ani zkratkou neexistovala. Souhlasí jen to, že to byla od Itálie mega prasárna.
Společnost národů. Taky nefunkční.
Z té podobnosti až mrazí ... A stejně se najdou lidé (i tady v diskusi), kteří fašistickou Itálii (putinovské Rusko) obhajují ...
... a zároveň Hitlerovské Německo - viz argumenty při zabrání Sudet ...
Charta OSN podepsaná v roce 1945. Ale nevadí, hodinky nebo holinky...
Jako rozdíl mezi OSN a společenstvím národů je naprosto marginální.
OSN v roce 1936?