„Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt. Cokoli vidíme, je úhel pohledu, nikoli pravda.“ — Marcus Aurelius císař Římské říše 121 - 180
„Nic si neberte osobně. Nic z toho, co ostatní činí, není kvůli vám. To, co ostatní říkají nebo dělají je odrazem jejich vlastní reality, jejich vlastního snu. Když se stanete odolnými vůči názorům a činům ostatních, nebudete se již zbytečně trápit.“ — Don Miguel Ruiz mexický spisovatel 1952
Usilovně pracuji na tom. Denně aspoň 6-8 plzní u nás Na Růžku.
Já zase místo vína piju whisky.
Ten debetní účet platební bilance není pro kurz koruny vůbec dobrý signál / abych se vyjádřil slovy pana premiéra/ a je otázka kolik bude mít ČNB prostředků na udržení kurzu, když navíc musí stovky mld. solit komerčním bankám za repo úložky. Na druhou stranu před 20 lety byl kurz USD 40, před 10 lety 15 a nic zásadního se nestalo. Ale je pravda, že platební bilance byla tehdy kreditní. Nejsem makroekonom, ale převést část hotovostních úspor do USD asi nese menší riziko, než eventuelní budoucí kurzovní ztráta.
No pořídit si účet v cizí měně ať již USD nebo jiné převést na něj část úspor není sice špatný nápad,akorát bankovní poplatky za vedení účtu a úroky měsíčně v dané valutě se během roku pěkně nakumulují v pěknou sumu po přepočtu té dané valuty na CS měnu,čímž z účtu pak pěkně peníze ubývají aniž by na tom daném byl jakýkoliv pohyb.Ovšem také záleží u jaké banky a v jaké výši.
Už nevědí jak by nás občany otrávili ,pořád něco vymýšlí, je to o tom jak nás odebrat znepříjemňovat život,pravda je že se nedá věřit ničemu.Menu už tento stát zažil,nebojte měna nebude a ze dne na den byla.Nikdy neříkej nikdy
Podle mého názoru vždy hotovost bude důležitá a v době krize hotovost je král. Je důležité investovat to ano , ale také držet hotovost. A investovat jen to co můžeme ztratit. Inestování má sví rizika a může dojít ke 100 procentní ztrátě kapitálu, to podle rizikovosti investice. Ale u hotovosti je to jinak, když bude 100 procentní inflace - pak už je vše jedno a dochází k rozvratu ekonomiky, ale i kdyby byla inflace 30 % není to tak drastické.
Pád koruny nehrozí....to jsou řeči...stačí sledovat vývoj...a zásahy ČNB. Jediná věc, kterou bych udělal, tak bych zvedl základní úrokovou sazbu ještě jednou...
To uvidíme za cca rok až ČNB utratí všechna eura která nyní vydává na udržení kurzu kuruny potom se teprve ukáže na jaký reálný kurz koruna spadne.
Měl jsem u dvou bank podílové listy, v každé 75 tisíc a za rok mě z nich zbývalo v každé 60 tisíc tak jsem rychle vycouval. Ono mít na spořícím účtu přes 6 procent úroků je zatím větší jistota. A pak si ještě šetřete na důchod a příjde měna a zapláčete nad roky zbytečného šetření. Ani ty dluhopisy a podobné akcie nejsou terno.
Dnes vyhrožují lidem, že nebude na důchody, už chtějí nebo porušit i listinu lidských práv a svobod. Někde jsem četl, že obrovská inflace skončí v roce 2025, samozřejmě, budou volby a nová vláda se začne konečně starat, bez těch životně nutných svetrů. Doufám, že to bude dříve. Škody budou obrovité.
Připadá mi alibystické, že debylové kteří nás do této situace přivedli se náhle tváří jako zachránci a radí co máme dělat a hlásají jak nám pomáhají.Větší šmejdy jsem nepoznal.
Nějaká nová pravidla českého jazyka? Něco mi asi uniklo.
To víš, že ti na to někdo skočí a poběží nakupovat dluhopisy a zlato. Vždycky se nějaký Lojza najde, kdo se nachytá 😄
jj investujte a já Vám to zprostředkuji. To říká pan Pikora a významě potáhne z doutníku. Ale pan Pikora neřekl jednu podstatnou věc. Za ten obchod zaplatíte tučnou provizi a to okamžitě a Vám zůstane jen riziko. To je asi v tom samém duchu když do ČR přišli po roce 89 investoři z Německa. Oni tehdy měli zkušenosti a nápady a my měli peníze. Následně oni měli naše peníze a my velkou zkušenost. Ovšem jen negativní