A kdopak nám stále rádi, abysme měli nasporeno na horší časy?
Naspořeno mít můžete, ale část určitě v EUR, USD nebo CHF, potom Vás případné prudké oslabení CZK nepoloží na záda.
To je výborný ! Tahle vláda to vede opravdu skvěle. Teď přijdeme o úspory, protože vše, co máme, dávají Ukrajincům
Vse co mame? Na ukrajinu jde ani ne 1% rozpoctu. Jen se o techto vydajich narozdil od jinych mluvi, protoze jsou mimoradne.
Ekonom? Doopravdy je to názor kavárenské ho ekonoma. Proč třeba ve 30letech se lidé nezbavovali peněz? No Češi si vždy poradili. Zápotocký tomu utnul tupec a udělal měnovou reformu na tajnou a lidí si mohli penězi vytapetovat. Jo Rašín to už nebude. Ekonomky chrlí takové myslitele.
Tak něco málo jsem si na důchod za celý život našetřil,ale teď tedy nevím,jak se mám těch peněz zbavit hlavní ekonome - stačí,když je použiji na podpal do kamen ??? ... 🤣🤣
Děda si šetřil na důchod celý život než udělali soudruzi měnu a mžikem o všechno přišel, babička potom říkala hlavně si nikdy nešetřete na důchod nebo dopadnete jako děda, a jek se zdá podle posledního vývoje a "práce ČNB" měla pravdu.
Kryptoměny padají do septiku, zlato kupodivu stagnuje i když je stále válka, po jejím ukončení půjde spíš dolů a co bude za 20 let nikdo neví. Nejbezpečnější je jistý úrok na spořících účtech - Moneta do milionu 5,3% bez jakýchkoli podmínek, penzijní při úložce 1000,-Kč 230,-Kč navíc měsíčně od státu zákonem pojištěné. Jinak žádná jistota nikde není, jenom spekulace, akcie, dluhopisy a jiné papírky ničím nepodložené se mohou totálně vysypat. Nemovitosti budou klesat do té doby, dokud budou hypotéky nedostupné akontací a úroky.
Je mi líto i těch mladých. Děti, hypoteky, elektřina, plyn , potraviny. vše tak podražilo. Pak ještě radit, aby šetřili na duchod a kdoví co se stane s penězi. Jako duchodkyně jsem teda v kelu už ted. Pak ještě provokují denně vypisují jak se duchodcum přidává. toto vše není už normální. Vypisují 2500 Kč za rok. Božínku kolik lidi, hlavně žen to dostalo. jen rozdělují lidi mezi sebou. Tohle tak nemuže jít dál.
Nevím kdo je ekonom Píčora a ta jeho group. Vim kdo je ekonom Kovanda a az ten něco řekne, tak to teprve nebude pravda. Oblbujou lidi, který jsou už tak dost vystrašený. Přeji hezké Svátky Vánocní, klidný rok 2023 a russákům zmar.
Pokud utratit, tak jedině v zahraničí, popřípadě je tam směnit, nebo nakoupit drahé kovy a pod. Jinak tady budete podporovat vládní organizovaný zločin.
kdo ma penize v bance je proste maslo XD kdo je ma zasite v polstari je ...
ceši jsou od prirody financne negramotny narod , nechapu proc neni zavedene euro ceska koruna je uplne bezcena mena .
Ja osobne mam 3 invest. fondy na 10/20/10 let ... a v 55letech muzu jit klidne do duchodu.
P.S. nejvic me fascinuji lidi co si pujci na vanoce nebo dovolenou penize a pak jsou celej rok financne v řiti... a pak to udelaji dalsi rok znovu XD
Otázkou je, na jak vysoký důchod jste si našetřil....
Já osobně jsem podle Vás ...ani nevím co.
Osobně držím většinu peněz v hotovosti a poštovních známkách. Inflace je to poslední, co mě zajímá. A do důchodu bych mohl klidně už teď, ve třiačtyřiceti...ale to bych se unudil k smrti.
Takže bych možná nechal každého, ať se svými penězi dělá to, co chce....
Ja jsem před volbama poslouchal panì Nerudovou , ta řìkala , že Češi majì hodně uspořenìch peněz , tak jsem je raději převedl do Švćrrskych franků ! Už jsem tušil , že nàs ojebou K...y !!!
Že jsem tak smělý, mohu se prosím zeptat, jak máte ty švýcarské franky úročené?