1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Zase se našel hlupák, který si musí kopnout do pána herce. Zřejmě kandidátka na titul kráva roku

38
Před 2 roky

Ty jsi jen z dalších mileniálských trollů, co ví o životě úpa houno. Odsuzuješ tady něco, co možná zažil tvůj fotr a pokud žije, tak by ti měl dát jednu výchovnou. Jen se podívej, kolik krve mají na rukou současní pohlaváři kvůli svým rozhodnutím a vytvářením zoufalých a bezradných lidí. Feťák, zloděj, křivák, podvodník je víc než pracující občan. Amen.

44
Marian Bedrich

dobře jste to napsal,potřebovala by zprava i zleva.

22

Kdysi dávno vyšla gramofonová deska s panem Kopeckým a naši ji koupili. Přehrávala jsem si ji několikrát. Mimo jiné tam pan Kopecký popisuje svého kamaráda, spisovatele sci-fi Ludvíka Součka, s kterým jsem ještě jako dítko ZDŠ povinné měla možnost mluvit na besedě uspořádané naší školou. Je s podivem, jak upřímně a bezelstně pan Kopecký popisoval tento kamarádský vztah - uvedl i způsob, jakým ho pan Souček oslovoval a který rozhodně nepatřil k nejslušnějším. A hlavně, jakým způsobem vyrovnal dluh po předčasné smrti Ludvíka Součka, který Miloši Kopeckému dlužil padesát - tehdy - Kčs. Šel na hřbitov k Součkovu hrobu a v té hodnotě si odnesl pohřební kytice... Přiznám se bez mučení, že dodnes nevím, zda to myslel vážně, či si dělal srandu. Měl tu nevýhodu, že s výjimkou doktora Štrosmajera hrál většinou samé padouchy. Ale - jak říkal Limonádový Joe - i takové naše rodina potřebuje...Měl možná trochu divoký a bohémský život, což se u herců tak nějak akceptuje. Ale co se týká minulého režimu - sama jsem ho zažila na vlastní kůži - myslím si, že na rozdíl od mnohých, kteří se "jen vezli, přizpůsobovali a využívali co se dalo", pan Kopecký si dokázal říct dost a zachovat si i veřejně lidskou důstojnost, kterou se režim pokoušel pošlapat každému, kdo nejel v lajně. Dodnes si pamatuji, jak těsně po listopadu 1989 odešel na reverz z nemocnice kde se právě léčil, a i když byl opravdu nemocen, v televizi prohlásil, že v takové významné chvíli pro náš národ se nebude válet na lůžku... Přeji hezký den všem.

4
Před 2 roky

Autor článku o té době evidentně nic neví. Jedním tzv. statečným rozhodnutím jste mohl zařídit svým potomkům zářnou budoucnost někde na stavbě či v dolech. Ono se to dnes kritizuje z tepla vyhřáté kanceláře, kde si můžete do počítače psát co chcete a nic vám nehrozí. Proč to ale vyprávět někomu, kdo o tom nic neví.

57
Před 2 roky
Rudolf Beranek

V roce 1987 už nic takového nehrozilo, maximálně začali prudit v práci a i to jen zlehka. pokud jste to nezažil na vlastní kůži tak netušíte ...

6
Před 2 roky

Je to opravdu hrůza, když mladí lidé, kteří zprostředkovaně získali představu o době, v níž buďto ještě nebyli na světě, nebo se do ní teprve v sedmdesátých až osmdesátých letech narodili, popisují zprostředkovanou realitu minulosti jako pravdu, kterou, pro ně důvěryhodní zprostředkovatelé je učili a beze studu svou víru sdělují pamětníkům té doby.

Je nutné se ptát:

"Co jsou to za lidé, kteří dnešní mladé generace učí?"

"Co jsou to za mladí hlupáci, kteří se nestydí být nástrojem zprostředkovatelských subjektů, upravující minulost?"

"A k čemu má takový upravený, nepravdivý obraz doby sloužit?"

"Jaký obraz budoucnosti má navodit upravená minulost?"

Dnes po 33-ti letech podvodů, lží a rozkrádání státu politiky u moci, již snad nikdo nepochybuje o tom, že existuje programově řízená adiaforizace (vyjmutí z morálky to, co v ní tradičně bylo), aby většina občanů dosáhla morální slepoty, nebo alespoň morální lhostejnosti k činům, jež političtí aktéři na své spoluobčany chystají.

Od r.1989 již chápeme komunistické snažení, aby dříve čestní a poctiví našinci, zůstali lhostejní ke klamání politiků a přijetí krádeže a podvodu, jako součást politické strategie a taktiky.

To nejhorší, co si všichni uvědomujeme, je tvrdá výměna generací, kde politici ve svých dlouhodobých projektech - převracejí přirozenou lidskou populaci NARUBY za účelem dosažení svých záměrů a vysněného obrazu budoucnosti se svou mocí manipulovat pro své potřeby s právě žijícími lidmi v populaci.

Staří znalci pravdy vymírají a na jejich místa přicházejí mladí absolventi státního vzdělávání k potřebám autorit moci!

55
Před 2 roky
Milan Slatinský

Čtete mi myšlenky, pane. Vždycky mi stoupne tep, když čtu články těch porevolučních chytráků, ta jejich demagogická potřeba si vlastně nezadá s tou, proti které tak vehementně vystupují. Každý ví, že žádný režim není jen černý nebo bílý a vy jste to vystihl přesně.👍

39
Před 2 roky

Dneska se řeší, kdo podepsal nějaká slova, Chartu, antichartu... Kdyby měsíc stávkovali pekaři, bylo po komunismu. Nevím, kde se vzala ta jistota, že herci, veřejně známe osobnosti, musí být vůdci odporu, revolucí či prezentovat svůj nesouhlas za skryté masy těch, kterým pak nic nehrozí, když by náhodou šlo do tuhého.

Ano, něco jiného byla spolupráce třebas s StB. Neviditelný nůž je přeci jen nebezpečnější a zákeřnější, když nevíte, kdo ho drží.

28
Před 2 roky

Ten, kdo odsuzuje postoje za komančů si neuvědomuje, že nic není černobílé. Vychován v tomto prostředí jsem teprve postupně si vytvářel prostor pro pochopení. Nechápu dodnes odmítání diskuse o tématech a demagogii ( a bohužel nastupuje nová). Ale je to na dlouhé psaní. Jen na závěr - mám nyní daleko víc starostí a život je mnohonásobně složitější. A nemíním nikoho odsuzovat, neboť i odmítnutí vstoupit do ksč komplikovalo život ( a dlouhé vlasy a poslech jazzu, rocku atd..). Jen začaly jim jiné starosti a nastal klid a problémy utichly.

8
Před 2 roky

Miloše KOpeckého jsem měl v podstatě rád.Musím ale vytáhnout dva okamžiky jeho života.Za prvé jsem byl zděšem,když moderoval pořed o emigrantech.Nevěřil jsem vlastním uším.O to víc jsem zůstal štauf,když vystoupil na sjezdu Svazu dramatických umělců v roce 1987.To svědčí o jeho naprosté rozpolcenosti.Ale kdo v té době rozpolcený nebyl.Antichartu podepsal každý a kolik z nich dnes lže,že se tak nikdy nestalo,jako pan F.R.Čech a další .Jiní zase nesměli "ani pípnout" a při tom pouze za dobu "normalizace" natočili v ČT a na Barandově 75 celovečerních projektů a k tomu se ještě chodili vyžvanit do divadla,které jim komunisti vnutili,že mám pravdu p.Svěrák.

7
Před 2 roky
Martin Patross

Pan Kopecký taky rozpolcený byl. celý život bavil ostatní ale pořád trpěl depresemi, velmi vážnýi - nejspíš manio-depresivní psychóza, kdy se vyskytoval ve dvou fázích - mánie ta u něj propukla na jevišti, při natáčení a pod) - a deprese, která na něj padla doma. Ke knci už ta maniacká fáze, kdy se musel rozdávat druhým a všechny bavit, trvala jen krátce, zato nastoupily dlouhé fáze depresí.... zrovna jsem četla od pana Sováka vzpomínky. Někdy museli pana Sováka zaúkolovat, aby na place svého kamaráda Miloše hlídal, aby neupadl do těch depresí moc, někdy dokonce ho auto dovezlo ke Kopeckým, kdy mu domlouval aby vylezl z peři, ale pan K. plakal a nebyl schopen vstát, totálně zhroucený do seb.

1
Před 2 roky

Velmi bych poprosil všechny, co zde nadávají autorce článku, aby si ho nejprve přečetli celý a nesoudili autorku pouze podle nešťastně zvoleného nadpisu, ve kterém použila slova samotného pana Kopeckého. Celý článek vyznívá velmi příznivě ve prospěch tohoto skvělého herce!

11
Před 2 roky

Pro mě to je pořád pan Herec. Podivejte se do vlády, senátu a kam ještě. Všichni bývalý komanči, nebo jejich rodiče. A mají všichni plnou hubu a odporu k minulému režimu. Ale kde vzali tituly a dobré fleky?

35
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt