Myslím, že to není tak úplně pravda. Jezdila jsem na takové dovolené s rodiči. Vždy jsme věděli, do čeho jdem, protože to byla podniková rekreační střediska, kam se jezdilo opakovaně a každý věděl, co čekat, i nějaké fotky existovaly. Vybavení odpovídalo tehdejší době a bylo spíše luxusnější, samozřejmě na tehdejší dobu. Žádný budíček a rozcvička se nekonal, ale bylo třeba stihnout snídani, případně autobus do lyžařského střediska. To je ovšem potřeba i v případě současných organizovaných zájezdů. Obvykle tam nebyla restaurace, ale jen jídelna, jídla na výběr tedy moc nebyla. Na nějakou večerní zábavu si matně vzpomínám, někdy se to asi konalo, ale rozhodně ne denně a povinně.
Zase se tady plete dohromady několik desetiletí... Podnikové rekreace znám (jako dítě) v 70. a 80. letech, a to fungovaly jako docela normální ubytování, ne úplně luxusní (záchody na chodbě byly i v docela slušných hotelích - schválně si všimněte, někde je u starších hotelů a penzionů ještě teď vidět, že proběhla rekonstrukce a vlastní WC s koupelnou se "vestavěly" do pokoje dodatečně někdy před 20 lety...) Rozcvičky a jiné vymoženosti, které se tu popisují, to znám jen z vyprávění - to probíhalo snad někdy počátkem 50. let, pak je to zas pustilo...
Teď máme od státu zajištěné poznávací výlety na ÚP , sociálku a na další vyřizování chudoby. Jsem tomu celkem vděčný. Tolik spokojených lidí s tímto demokartismem jsem nepotkal ? Dneska je venku tak krásně , že mi i ta veše demokracie může vlést na záda a jdeme se projít ven.
Byl jsem taky na rekreaci ROH a zrovna v zotavovně MORAVA jako Anděl a bylo tam fajn!!! Dobře se o nás starali, dobré jídlo i ubytování tak jak v tom filmu! Jednu cestu jsme si platili a zpátky jsme jeli zadarmo na ty staré jízdenky!!
Paní Nezbedová vy jste pěkná nezbednice...Proč se tu snažíte lidem takhle lhát? Děláte to pro peníze nebo z důvodu vaší neznalosti?
Je vidět, že článek psal někdo, kdo žádnou takovou rekreaci nezažil - protože v té době pravděpodobně “skákal po leknínech”
autor se zasekl v padesátých a začátkem šedesátých...hňup
Autor to nijak nezastírá. Sama si hňup
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Na dovolenou ROH se většinou nelétalo letadlem