Ekonom pouze ohlupuje lidi. Důchodci vůbec nejsou vítězi nad inflací Ta se jim nedorovnala ani přes valorizace důchodů. A co úspory, které se jim obrovsky znehodnotily. Pořád se mele o tom, aby si lidé spořili, ale při naší obrovské inflaci je to o n ničem..
Úspory se lidem u nás pravidelně znehodnocují cca co 10 let (viz liberalizace cen za Klause, oslabování koruny ČNB, protože prý hrozí deflace, když se inflace chvíli blížila nule a nyní prý do 20% inflace, ceny v obchodech naznačují, že to bude více, než se tvrdí). A inflační cíl ČNB je už 33 let 2%, tedy stát pravidelně znehodnocuje úspory lidem minimálně o 2 % ročně.
6ila jsem třicet let zodpovědně aby se děti a vnoučata měla dobře .Pak přijde parta darebáků a myslí size muže všechno dokonce ohýbat ústavu a minulý rok zdražení otopu .jídla .pohonných hmot a ostatního nas stálo víc jak 120 tisíc navíc to samé a ještě více moje děti to jsou další 3 rodiny co mají děti .Takže minimálně nás stát okradl o 600tisíc naše čtyři rodiny .To jsou fakta a já budu jednou požadovat tuto újmu kompenzovat .Mám schované veškeré účty a doklady .To že tady pár podobných Novotnému vypisuje jak je to správně je minimum je to nic .Ať se bavím s kým se bavím tak to prostě dneska i jejich voliči co je volili jen pro to aby nebyl Babiš by je chtěli poslat do pekel .Je tak na to úplně každá rodina v našem městě kde máme topení plynem jíst musíte a dopravu taky platíte .Pokud těch rodin je 1 tisíc tak je to 120milionů jen ne tisíci domácnostech a to jsem u dvoučlenné domácnosti
Nejde o to, jak moc jsme chudí, ale že nás vláda okrádá, chce nás mít chudé a závislé, a to i celý stát. A jde na to tvrdě, ne demokraticky.
Náš zadluzeny stát patří neoficiálně pořád k vychodnimu bloku, takže nemůžeme čekat,že budeme mít stejné podmínky jako panské západní velmoci.
Jasně, ono je tak jednoduché, jít a říct si o zvýšení platu. Nebo jezdit do Polska na nákupy. Člověk, který počítá každou korunu, na tohle bohužel nemá čas ani náladu (ani peníze).
Proč se nedemonstruje proti Klausovým zbohatlíkům, jimž příjmy nikdy nikdo nezdanil? V USA by polovina českých miliardářů doživotně byla za mřížemi.
Z centrálníma bankéři, kteří nám inflaci zavedli se těžko něco změní, jejich schopnosti na to nestačí.
Víte, lidi se musí především postarat o svoje živobytí a ne chodit hulákat na náměstí a zapalovat sousedům auta. Vždycky nějak bylo a vždycky nějak bude.
Tak většina má kde bydlet a máme 3x denně jídlo. A přístup k pitné vodě a energiím.
At jde makat k pasu, uvidime, co bude rikat pak
to jsou ti ideologové seznamu, co nám nepřináší informace, ale co si máme myslet