Úroveň vzdělání a medicíny na Ukrajině je na nižším stupni než u nás. Vždyť jim chybí i u nás naprosto běžná očkování! Nechtěla bych, aby mne nebo mé blízké léčil člověk, který má nižší standard ve vzdělání, na to je zdraví příliš cenné. Ale poskytla bych jim prostor, aby mohli léčit své krajany, alespoň by nebylo zatíženo naše zdravotnictví. Také mám pocit, že většina se od nás nebude chtít vrátit, i když by doma byli zapotřebí...
České zdravotnictví má obrovský systémový i personální problém,
který si není schopno přiznat. Nebo spíše toto nechce vidět a přiznat stát,
který tvrdí, že máme zdravotnictví na vysoké úrovni, přestože chybí několik desítek let značné množství kvalifikovaných českých lékařů, kteří navíc odchází do zahraničí na stálo.
Zdravotnictví, přestože má rozhodně lepší "výdobytky", vybavení i možnosti
než dříve, tak jako celek, je zejména systémově, kvalitou a ochotou personálu, rychlostí ošetření, dostupností, možností objednávání zejména v regionech na tom zančně špatně.
Máme zdravotnictví, které za peníze těch, kteří do něj celý
život přispívají a platí jej prostřednictvím odvodů i daní , ze kterých jsou "sponzorovány" platy i odvody státních zaměstnanců, politiků i dávkařů, čímž
se "sponzoruje" stále větší část těch, kteří skutečně ničím do tohoto systému
nepřispívají a zároveň zdravotní problémy těch, kteří jsou v produktivním věku, pracují
ve výrobě a službách, táhnou celou ekonomiku, se téměř neřeší.
Vše vyřeší nějaká tableta, kterou si musíte navíc koupit za své. Celý systém je tak
postaven na těžce pokřiveném principu. Pokud nedostane přednostní právo
ošetření (např. možností objednat se na čas) a nutného zákroku pracující plátce
do systému, musí současný systém zkolabovat. Ten si hlavně pěstuje pacienty
pro další "léčbu" pro farmaceutický průmysl a udržuje pacienta pro následnou péči.
"Léčí" se většinou až následky a zanedbaná zdravotní péče.
Farmaceutický průmysl navíc zneužívá současného
monopolního postavení na trhu, ze kterého značně vytlačil ten domácí.
Český pacient doplácí hlavně na neschopnost státu a systému vychovat a udržet dostatečné množství českých lékařů, kteří zůstanou léčit v Čechách nikoliv v zahraničí.
Tam by měli jezdit se přiučit a konzultovat, nikoliv tam odcházet na trvalo.
Nesmyslnost současného Evropského systému pyramidy, kdy stát vychová člověka v bezplatném školství, placeném z daní přeživších zde skutečně pracujících občanů,
aby odešli pracovat do zahraničí asi nikdo nechce vidět. Kdo bude léčit na Ukrajině?
A kde jsou němečtí lékaři a lékaři z dalších zemí, kam zase odchází ti čeští.
Pokud je takovýto jev krátkodobý a jedná se o výpomoc na určitou dobu,
tak to asi lze nějak dočasně vykrýt, ale toto je systémový dlouhodobý nesmysl.
Systém byl v minulosti vymyšlen velmi dobře, Kapitál ho zničil a ničí ho dál. Např. v době, kdy je epidemie salmonely a podobných infektů mají soukromé lab. termín dodání výsledků kritické dodání. Státní lab. dodávají včas výsledky.
Takže proč se podporují soukromé subjetky na úkor ohrožení občanů?
Na Ukrajině jsem byla v nemocnici za pacientkou která prodělala infarkt. Moderní neuvěřitelně čistá nemocnice. Lékař který provádí operace mi přiznal problémy s penězi na léky i potraviny. Připadalo mi že tam jsou výborní lékaři.
Nevidím důvod, proč by tady měli být. Myslím, že na UA by byli platní víc. Takhle jen využili situace a snaží se dělat kariéru v EU, jinak by se sem asi nedostali.
A naši lékaři nejezdí dělat kariéru jinam?
Když nemají peníze a mají auto, tak ať ho dají do bazaru a budou mít peníze a můžou jezdit vlakem/busem. Takové fňukání.
Stat jen vyhuzuje penize. Kdyz muze z UA neco mit, kasle na to
Zažil jste UA lékaře v praxi? Já ano, zkušenost bohužel nenapisi, blokli by mě.
Vláda: Když to neumíme, aspoň vám to pořádně zprotivíme.