Ne nadarmo se říká "víra tvá tě uzdravila". Dušek možná i věří tomu, co říká. Stejně tak mnoho lidí věří na "zdravý životní styl", který se ovšem neustále mění s tím, jak se mění vědecké znalosti. Tedy zdravý životní styl není ustáleným dogmatem, důkazem budiž fakt, že kouření bylo považováno za zdravé a cukr za neškodný na rozdíl od tuku, vajíčka nezdravá jsou dnes superpotravinou atd atd. Víra, placebo efekt, náhoda ... ono je stále padesát na padesát "na co to bude" a sto na to, "že to bude" 🙂 A mediální zkratky pouze definují, jak ono "to" bude drahé pro společnost ...
Je to těžké,lidé neznají význam slova morálka,nikdo si nebude nic odříkat,televize,internet,gauč,obžérství,alkohol,kouření,smažené,uzeniny,lenost lidí,práce o ničem,stres,rodina stereotyp,vyhoření,to přece nemůže nikdo přežít,ani ten co se zdá,že nechce umřít zítra.To je sprint k rakovině,vys.tlaku,cukrovce,atd.To je volba člověka,který nevědomě říká,já už nechci žít.To říkal p.Dušek(jen to řekl to dvěma slovy).
Takže vy říkáte, že žít takzvaně zdravě je klíč k tomu, abyste nedostal rakovinu? Řekla bych, že to velice zjednodušujete.
Samozřejmě že má Dušek pravdu, neberu žádné prášky nemám ani vysoký tlak, ani žádné nemoci ale na každé jídlo se těším. A jím jen 2krát denně a stačí to a hlavně tolik mám a nepřežírám se. A piji i víno i pivo ale málo (3 piva ) skoro denně ale 12 % , protože je zdravější. Hlavně málo masa a vůbec ne uzeniny a tvrdé sýry. Vařím si 2krát denně. Třeba dnes budu mít na snídani čočkový krém jen s olivovým olejem a zítra borč bezmasý ale s červenou řepou a čtvrtkou chleba se které ukrojím 2 krajíčky a na večeři si je dám s romadůrem. A tu okrájenou čtvrtku koušu celou a to kvůli zubům (nemám zaplombované ani zuby moudrosti) a to je 72+. Jo a dnes večer bude lečo, jím ho v létě 2krát týdně. Dívejte okolo sebe a na lidi kteří si nevaří a tvrdí že se to nevyplatí já tvrdím že to nesmysl. Tak třeba v sobotu si peču kuřecí stehno se zelím a knedlíkem a mimochodem minulý týden jsem si koupil malé stehno za 13 K.č. 4 knedlíky 5 K.4 zelí také 5 a 3 Kč upečení v remosce. Co chcete 28 až 35 Korun sváteční oběd. Stačí jen přemýšlet. A vážím 85 kg při výšce 183 cm.
A stihnete přemýšlet o něčem jiném než o jídle?