1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Troška nenatočil pět Kameňáků, ale tři. A dá se říct, že jeho původní trilogie je celkem v pohodě. Jasně, je to praštěný, herci místy přehrávaj a některý vtipy jsou do děje naroubované poněkud křečovitě, ale minimálně v době svého vzniku se mi to celkem líbilo. Po různých hořkých komediích a dramatech v porevoluční éře to bylo docela osvěžení. Napoprvé jsem docela snesl i čtyřku, asi proto, že jsem jí viděl krátce po Troškovo Babovřeskách, který mně opravdu nezaujaly, takže mi oproti nim přišla docela koukatelná. Pětka už byla slabá a seriál, to je opravdu až na pár světlých momentů bída. Navíc oproti prvním Kameňákům je v dalších pokračováních zřejmý určitý neblahý jev - zatímco Troška se evidentně pokoušel o úsměvné prvky i mimo anekdoty, ve čtyřce a pětce už humor tvořily až na výjimky pouze samotné vtipy. A seriál to bohužel ještě "vylepšil" - v něm už si ty vtipy postavy kolikrát rovnou normálně vypráví! Na druhou stranu, pokud to někoho baví, je to jeho věc, nic špatného na tom nevidím. Podle mě to z nás nedělá nějaký primitivní národ, vždyť pokleslá zábava vzniká i v zahraničí, ostatně i sám Troška se v začátcích své tvorby inspiroval zejména italskými bláznivými komediemi a že některý jsou taky docela laciný a přehnaný. A i z tý Ameriky někdy dorazí do našich kin/TV nehorázná buranská břečka. Takže bych to tak nehrotil.

8
Před 1 rokem

Pan redaktor si ani neověří fakta a píše hlouposti. Viz. nadpis: Navíc král pokleslé televizní zábavy Zdeněk Troška natočil Kameňáků hned pět. Plus seriál. Vypovídá to o nás – coby národu – docela hodně.

Seriál natočil Ján Novák, stejně jako Kameňák 4. A Vánoční Kameňák natočil režisér Brabec, takže tento redaktor prezentuje pokleslé písálky, kteří se snaží za každou cenu vypotit článek.

10
Před 1 rokem

Musím Vás opravit, od čtvrtého dílu není pan Troška pod filmy podepsaný, a se seriálem ho také spojujete špatně. Nebyl ani jako režisér, ani jako scénárista. Takže když chcete o něčem psát, tak by bylo dobré si nejprve zjistit relevantní informace. Ale to většina žurnalistů dnes nedělá, proč také, že? A tak je to ve většině médií se vším.

5
Před 1 rokem
Jiří Kříž

V článku je jasně napsáno, že pan Troška režíroval první tři filmy.

1
Před 1 rokem

Kameňáky jsou lehká zábava na jedno shlédnutí. Co se týká těch současných lavin českých filmů..u nás je rčení, že když někdo pozvedne obočí, tak řekne "to je pro mě španělská vesnice".. polácí ve stejném duchu mají "to je pro mě český film".

11
Před 1 rokem

Vážený pane, váš článek je krásná ukázka vaší demence. Předpokládám, že opravdový kritik by zjistil, že Z. Troška natočil pouze tři díly Kameňáku. O pokračování jsem si myslel svý. Ovšem po vašem článku je to průraz inteligence oproti tomu co jste napsal vy.

13
Před 1 rokem

Všechny Kameňáky, včetně seriálu jsou na stejné úrovni jako seriály Ulice, Nemocnice na kraji města, ZOO a další. Ovšem naštěstí seriál Kameňák má jen několik dílů, oproti těmto "věčným" seriálům.

5
Před 1 rokem
Josef Folta

Nemocnice na kraji města rozhodně není "věčný" seriál a oproti ostatním uvedeným dílům je to solidní filmařské a herecké dílo.

1
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Někdo se směje u Kameňáku, někdo u Partičky, někdo u Comebacku, někdo u Mostu. Všechny tyhle pořady mají své fanouškovské základny a své odpůrce. A připomeňte mi, jak pan Troška souvisí se seriálem??? Nějak mi to uniklo.

Humor je stále humor, i když vyhnaný do absurdity. To mají společné všechny tyto pořady. Nic to nevypovídá o kvalitě národa jako takového, ale pouze o tom že každý má jiný smysl pro humor a jeden se od srdce zasměje něčemu, co jiný požaduje za trapné.

Stejně tak jako vy budete mít fanouškovskou základnu, přestože evidentně lžete a přesvědčujete svým článkem čtenáře o něčem co vůbec není pravda.

Tak za mě jediné o čem to vypovídá, že autor tohoto článku je dezinformátor a mystifikátor, který věří tomu co píše o tuposti národa a neobtěžuje se ani ověřit si fakta. 👏

5
Před 1 rokem

Takže pane Chalupo, člověk, který není schopen si zjistit základní informace, je buď blbec, anebo ubožák, který si pro nedostatek "špíny" něco trošičku upraví. Panu Troškovi nikdo nemůže odepřít několik velmi povedených pohádek, na které se na Vánoce kouká snad každý, jako správný Čech. Ale Vy v tomto článku ukazujete jen "to špatné" a z většiny "to špatné" připisujete panu Troškovi, který s Kameňákem 4,5 a seriálem nemá nic společného! Myslím si, že ti lidé, kteří se zasmějí u filmů pana Trošky, mají mnohem větší škálu toho, co jim přijde vtipné, než ti co tyto komedie haní a proto se říká "proti gustu, žádný dišputát" načež prosím 🙏, až se příště rozhodnete kritizovat filmy někoho, kdo dokázal více než Vy, podívejte se kolem sebe, komu přijdou vtipné (například celá moje rodina se nad jeho komediemi směje).

5
Před 1 rokem

Tak nevím, ale autor toho článku je asi totálně sjetej nebo nevím. O obsahu filmů diskutovat nebudu. Není to asi výkvět české kinematografie, ale svoje diváky to má tak proč je urážet. Každý opravdu není typ na psychologické drama do klubu osamělého diváka. Zaráží mě však to, jak autor může pustit do světa takový blábol, jako že pan Troška je autor všech 5-ti filmů a i seriálu. Čerpá tam informace z ČSFD, ale nestuduje to evidentně do detailu. Kdyby ano, tak by se dočetl, že 4. Díl režíroval Ján Novák a 5. Díl dokonce pan F.A. Brabec. Takže asi tak.

5
Před 1 rokem

Škoda že to nenatočil pan Chalupa,to by jsme se nařechtali.Troškovu tvorbu nepokládám za vrchol umění,ale lidem se to líbí tak proč ne.Zato je mě do pláče nad filmy které se natáčí v posledních letech.Tomu se říká vyhozený peníze!

Nicméně jsem přesvědčen,že se pisatel tohoto článku nad sebou zamyslí,najde vhohný námět,(ne neustálé snímky z minulosti našeho národa které nikoho nezajímají) a uáže lidu jak má vypadat film který pobaví i poučí.Bude mu za to vděčné celé lidstvo i filmová akademie.

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt