1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Vašek pohádkář se nadělal škod...

40

Myslím si, že za úmyslné zabití měl zůstat trest smrti. Pokud pachatel ví, že ho za vraždu nikdo nepopraví, klidně se jí dopustí. Vidina popravy dovede několik zločinců odradit od vraždění. Tohle byl jeden z důvodů, proč v některých státech USA buď ponechali nebo časem znovu zavedli trest smrti - prudký nárůst vražd po zrušení trestu smrti. Muselo by se samozřejmě zajistit, aby nedocházelo k justičním vraždám, což by vyžadovalo větší úsilí od orgánů činných v trestním řízení. Ale když jsem měla možnost vidět, jak si žijí sérioví vrazi u nás (speciál deníku AHA!), dostala jsem chuť oddělat 10 exekutorů. Národ by mě blahoslavil a stát by se mi postaral o doživotní zaopatření se zajištěnou lékařskou péčí, stravou a ubytováním. Ale vážně - opravdu si někdo myslí, že takový pravidelný životní rytmus, jaký mají sérioví vrazi a na který přispívají pozůstalí po jejich obětech svými daněmi, je nějaký trest? Potom toto slovo muselo za posledních 30 let změnit svůj význam. Jako dítě jsem byla trestána za lumpačiny a vždycky to znamenalo, že jsem pocítila nějakou újmu. Sérioví vrazi se naproti tomu mají lépe než na svobodě, soudě podle fotek, které jsem měla možnost v deníku AHA! vidět. A že nadpoloviční většina našeho národa je proti trestu smrti? Určitě by názor změnili, kdyby jim někdo bestiálně zabil někoho blízkého a vyfasoval by za to jenom "pár let" a pro dobré chování by mu ještě část odpustili. Pak by vyšel ven a pro pár korun zabil někoho dalšího. Proč ne, když mu nehrozí trest smrti... Přeji hezký den všem.

20
Před 1 rokem

A jiné poslal Havel na smrt. A to tím, že při první amnestii propustil všechny odsouzené vrahy, kteří pak znova vraždili.

65
Před 1 rokem
Vláďa Lizec

Havlova amnestie se nevztahovala na pachatele vražd a závažné násilné zločiny.

20
Před 1 rokem

A mělo to zustat,vrazi si sedi ve věznici ,pozustali plačou a občane to plati,hodně dobry.

36
Před 1 rokem
Dusan Maslo

vzhledem k tomu, kolik stojí daňové poplatníky jeden vězeň / jeden den, to by byla úspora ve státním rozpočtu 🙂

23
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

A považuje někdo za správné, že Malý a Vocásek se vykonání rozsudku vyhli?

2
Před 1 rokem

S Vocáskem jsem v době jeho zatčení bydlel na ubytovně Dopravních podniků v ulici Pod Šancemi .

3
Před 1 rokem
Petr Kouba

Mohu se zeptat jak se projevoval ?

1
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Autorovi: to na obrázku rozhodně není popravčí smyčka. Tím se maximálně váže koza.

4
Před 1 rokem

Tak Havel zachránil z cely smrti vícero vrahů.

19
Před 1 rokem

Já bych vrátila trest smrti. Hlavně pro ty bestie které zavraždí dítě.

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt