1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Vodné a stočné je neskutečně předražené , Severočeské vodovody a kanalizace letos 128,50 za kubík vody ! A to od příštího roku bude zvýšeno DPH z 10 na 21 procent , což určitě odnesou zákazníci. Města a obce se po revoluci zbytečně zbavovala vodovodních a kanalizačních systémů , bála se zastaralých řádů a výstavby nových čističek a dalších nákladů , tak to prodaly pod tržní cenou , Veolia atd , některá města a kraje zůstávají zřitovatelem, ale majitelem jsou soukromé společnosti, naše i cizí. Inflace , touha po větších ziscích , i oprávněné náklady na provoz , opravy , platy zaměstnanců , vyhnaly ceny vody do neskutečných výšin, Reálná cena by měla být tak 80korun za kubík s DPH , zbytek je marže a zisky majitelů vodárenských sítí. Jde o to zda lidé budou neúměrně šetřit , nebo na platby nebudou mít prostředky a budou padat i s ostatními energiemi do dluhové pasti.

4
Před 1 rokem

Tragické. Města a obce s vidinou rychlých zisků postoupily provozní části vodohospodářských společností zahraničním subjektům, majetkově však zůstaly "na svém". Najednou zjišťujeme, že zisky tečou do zahraničí a investice si musíme zaplatit sami. Jsme hloupí, nebo ještě něco horšího?

7
Před 1 rokem

Zdá se , že "byznys s vodou" zneužívá faktu, že v Česku všechny řeky odtékají a žádná nepřitéká. To je fakt, nicméně tak byla voda v minulé době za cca 60 haléřů a dnes za astronomické ceny. Kdo vysvětlí, v čem je problém?

3
Před 1 rokem

Hlavní důvod, proč se tehdy šetřilo vodou byl v tom, že voda každou chvíli netekla. Bydlela jsem v paneláku 11. patro. Od 19-20h ani kapka, natož teplá voda. Od 18 h jen studená. Někdy jsem prala i v noci, protože přes den prostě netekla voda. S poskakující tatramatkou to byl zážitek. A to bylo i po r. 1990. Na WC i v koupelně stál stále kýbl s vodou, na sporáku jsem měla velký hrnec. A první myčka způsobila poloviční spotřebu vody

Před 1 rokem

Vše je v tomhle Havlově pravdoláskově předraženo ad absurdum..., kam jsme to s tou "demoškou po česku" došli?

11
Před 1 rokem

Voda jakož i další přírodní zdroje této země by měli patřit lidem této země

a měli bychom si je chránit a ne prodávat cizím soukromým společnostem.

Ti, co to dopustili, by se z toho měli zodpovídat ! Jenže hmotná a trestní odpovědnost zastupitelů je "pod vodou" .

Před 1 rokem

Topol to prodal frantíkům mag…r

Nechápu jak je možné prodat strategický zdroj jako vodu a díky tomu je tak drahá.

V Mnichově stojí 1m” 0,80€ tady v ČR nesmysl

8
Před 1 rokem

A ještě je prolezla pervitinem. Vhodná jen na splachování.

2
Před 1 rokem

Platy ale 150x nestouply. Tak na co ten převrat dělali?

5
Před 1 rokem

Voda je pořád levná. Chápu že mě za to místní socky umlátí hněváčkama , ale to na pravdě nic nezmění. 😘

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt