A on jako nebyl soudruh? Byl to stejný kolaborant jako všichni, a pak ze sebe ještě navíc dělal chudáka.
No byl asi stejnej komunista, jako náš prezident takže klid. Chudáka ze sebe nedělal, jako každej kosmonaut/astronaut chtěl letět a když ho nevybrali tak byl zklamanej. To se dočtete v pamětech snad každýho astronauta/kosmonauta
Pamatuji si na rýmovačku z té doby: "Nejsou stěrače na auta, ale máme kosmonauta."
Tenhle paskvil může napsat jenom naprostý diletant.Letět Pelčák,tak se nadává na Pelčáka,letěl Remek,nadává se na Remka a pisálek bez mozku dementním článkem se snaží národu sdělit,jak bylo Oldovi ublíženo.Je zcela normální,že se nemohl připravovat jenom jeden člověk a bylo jasné,že jeden jenom poletí.A zdůrazňuji,že jsem znal osobně oba,dokonce Oldu jsem porazil v Edenu při jednom sportovním klání začátkem osmdesátých let.
Podplukovník ,velitel letiště Žatec v roce 1978 až 1980.Velení dostal za odměnu že ho nevystřelili místo Remka. Měl jsem tu smůlu pod ním sloužit jako záklaďák u VÚ 4453. Velitel útvaru byl major Kučera . Nechápu že o něm někdo vůbec píše. Nikdy na tu pakárnu nezapomenu !
Tak když tam byl s "mladým" Remkem, muselo mu být jasné kdo poletí. A že je tam jen pro případ, že by u Remka došlo k nějakým vážným problémům. Od počátku byl jen náhradník.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Upřímně, na ubožáky režimu není potřeba tak moc plivat, jako na režim samotný. Celý český let kosmonautů nebyl naprosto o vědě, ale o politice. Byla to součást normalizační "kultury", kdy jsme měli zapomenout na tanky a s úsměvem hledět ke světlým zítřkům. Výběr československých kosmonautů neměl žádné racionální ani ekonomické odůvodnění, jen čistě politické. Z dnešního pohledu byste jejich "úspěch" nemohl řadit výš, než obyčejnou kosmickou turistiku spojenou s reklamou.
.
Z pohledu těch dvou ubožáků to samozřejmě úspěch a výsledek píle byl, ale ze společenského hlediska je to naprosto nevýznamná událost, která by měla být dnes spíš přezírána.