1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

A on jako nebyl soudruh? Byl to stejný kolaborant jako všichni, a pak ze sebe ještě navíc dělal chudáka.

13
Před 1 rokem
Karel Urbánek

No byl asi stejnej komunista, jako náš prezident takže klid. Chudáka ze sebe nedělal, jako každej kosmonaut/astronaut chtěl letět a když ho nevybrali tak byl zklamanej. To se dočtete v pamětech snad každýho astronauta/kosmonauta

7
Před 1 rokem

Pamatuji si na rýmovačku z té doby: "Nejsou stěrače na auta, ale máme kosmonauta."

Před 1 rokem

Tenhle paskvil může napsat jenom naprostý diletant.Letět Pelčák,tak se nadává na Pelčáka,letěl Remek,nadává se na Remka a pisálek bez mozku dementním článkem se snaží národu sdělit,jak bylo Oldovi ublíženo.Je zcela normální,že se nemohl připravovat jenom jeden člověk a bylo jasné,že jeden jenom poletí.A zdůrazňuji,že jsem znal osobně oba,dokonce Oldu jsem porazil v Edenu při jednom sportovním klání začátkem osmdesátých let.

Před 1 rokem

Podplukovník ,velitel letiště Žatec v roce 1978 až 1980.Velení dostal za odměnu že ho nevystřelili místo Remka. Měl jsem tu smůlu pod ním sloužit jako záklaďák u VÚ 4453. Velitel útvaru byl major Kučera . Nechápu že o něm někdo vůbec píše. Nikdy na tu pakárnu nezapomenu !

3
Před 1 rokem

Tak když tam byl s "mladým" Remkem, muselo mu být jasné kdo poletí. A že je tam jen pro případ, že by u Remka došlo k nějakým vážným problémům. Od počátku byl jen náhradník.

12
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 1 rokem
Josef Holub

Upřímně, na ubožáky režimu není potřeba tak moc plivat, jako na režim samotný. Celý český let kosmonautů nebyl naprosto o vědě, ale o politice. Byla to součást normalizační "kultury", kdy jsme měli zapomenout na tanky a s úsměvem hledět ke světlým zítřkům. Výběr československých kosmonautů neměl žádné racionální ani ekonomické odůvodnění, jen čistě politické. Z dnešního pohledu byste jejich "úspěch" nemohl řadit výš, než obyčejnou kosmickou turistiku spojenou s reklamou.

.

Z pohledu těch dvou ubožáků to samozřejmě úspěch a výsledek píle byl, ale ze společenského hlediska je to naprosto nevýznamná událost, která by měla být dnes spíš přezírána.

16
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt