nebyt toho, ze ted je v mode "nasazovani psi hlavy" v podstate kazde trochu vyznamnejsi historicke osobnosti, ze se cenzuruji uz davno napsane knihy a ze se toci filmy, pri jejichz tvorbe se hledi hlavne na to, aby z nej nejaka mensina nedostala osypky, tak bych tomu klidne bez vyhrad veril, tenkrat se s "menecennymi" lidmi dobyvatele a kolonizatori moc nemazali. ale protoze jsou zde ty vyse zminene aktivity, hloda ve mne podezreni, ze jde hlavne o snahu zdiskreditovat dalsi vyznamnou osobnost, ktera se nema moznost branit...
Já proti tomu nic nemám, spíš mi přijde zbytečné to až zbožné uctívání různých "hrdinů" historie na celém světě. Vždyť to byli jen lidé, se svými ctnostmi i chybami, byli produkty své, té které doby. Takže když se stále píše "A" je dobře že má někdo odvahu zveřejnit i "B", vždyť to přeci nemusí nutně ubírat na významu toho, co tito lidé dokázali.
Proč někomu, kdo dokáže napsat "Panovníkové chtěli ..." nevěřím ani nos mezi očima. V současnosti panuje celosvětová mánie vše obracet naruby, znevažovat hodnoty, které generace vyznávaly vše bořit. - Kolumbus a ostatní se chovali, jak bylo v oné době běžné, to jen pan "vědátor" to objevil až nyní.
A navíc Ameriku jako první vůbec neobjevil. To je jenom Španělsko křesťanská verze a Španělsko křesťanská pýcha. Holt historie bývá většinou nemilosrdná. A tak je to dobře.