1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Mám opačnou zkušenost. Kdyby mi lékaři udělali ct vyšetření včas, mohla se zjistit správná diagnóza, a já bych už byla po operaci a chodila do práce.

2
Před 1 rokem

Určitě bych nebrala léky které nepotřebuji. Ten kdo to napsal je patlal. Léků je nedostatek je třeba snížit spotřebu že ano pane Válek.

12
Před 1 rokem
Jiří Hybš

Jak laik pozná, jestli lék opravdu potřebuje? Beru asi 15 let léky na tlak, mám s ním stále větší problémy, ale praktický lékař nad tím mávne rukou a nepošle mě na žádné vyšetření ani lék nezmění. Když mi změří tlak u jiného lékaře při jiném vyšetření, obvykle se vyděsí. Pravidelně po půl roce jezdím na kontroly do FN, jehož součástí je rozbor krve. Pokud z nějakého důvodu půjdu k praktickému lékaři, nechá udělat stejný rozbor krve. Nemohli by třeba mít přístup k výsledkům od jiného lékaře, aby se vyšetření zbytečně nedělala 2x.

4
Před 1 rokem

Ano, je to tak, jak píšete. Sama mám tyto zkušenosti. Jenže chápu i lékaře, kteří do člověka tak úplně nevidí a raději předepíší léky silnější, aby ihned zabraly. Šla jsem do nemocnice a brala jsem jen jediný lék na vysoký tlak. Jelikož jsem Nela vysoké crp až 200, začali mě léčit antibiotiky, zjistilo se, že mám fibrilaci síní a tak mi pichali do břicha injekce na ředění krve tak že břicho bylo po týdnu jako barevná zeměkoule. Samá midrina, že už nebylo ani jde píchnout. Brala jsem najednou až 10 léků. Výsledek? Polékový zánět jater. A další léky. Najednou.se z mého žaludku stala chemická, toxická laboratoř. Výsledek, další záněty, zvracení. Takže jsem přestala Samá od sebe užívat např. léky na odkyseleni organismu a zvracení s bolestí jater po týdnu přestalo. Začínám se obávat chodit k lékaři . Jakoby každá návštěva musela znamenat další předpis na lék. A co potravinové doplňky? Rehabilitace. Atd?

4
Před 1 rokem
Zdenka Kubickova

Mno, mimo penicilínů a ještě cefalosporinů starších generací jsou antibiotika poměrně toxická. Tipnu, že někdo z přemíry snahy začal léčit i nějakou poruchu lipidového spektra- jenže to bych vůbec neřešil u celkem výrazného zánětu.

Před 1 rokem

Jasně nejsou léky, protože Válek je neschopný ministr, který tam nemá Co dělat a najednou se zjistí že Češi berou mnoho léků. Není Vám v redakci z takové propagandy na zvraceni?

23
Před 1 rokem
Karel Barta

Bohužel to proganda není. Manžel lékař - radiolog. Denně slyším, že minimálně polovina vyšetření je na nic. Chápu ale i tu druhou skupinu lékařů - než by něco přehlédli, radši pošlou na zbytečný UTZ. Nebo se nechají ukecat pacientem, který si někde vygooglil, že při jeho problému ho má lékař léčit tak a tak. A o plýtvání léky ani nemluvím....pořád říkám, že zdravotnictví je velká černá díra. I kdyby se do ní z roku na rok nasypalo o 100mld víc, nebude to stačit a budou řvát, že nemají.

10
Před 1 rokem

Protože lékaři nejsou lékaři ale údržbáři, kteří samí nevědí pořádně jaké léky předepsat a je jim to jedno. Buď vám léky pomohou k uzdravení nebo k smrti. Sebrat takovým lékařům diplom a ať jdou makat rukama když se nic ve škole nenaučili a v hlavě mají prázdno.

6
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt