Tak, že se lže je jasné každému, kdo má trochu rozum. Stačí číst články v našich novinách. Rusové útočí jen na civilní cíle a bezbranné obyvatele, většinu jejich raket protivzdušná obrana sestřelí, kdežto Ukrajina útočí jen na vojenské objekty a cíle, ztráty nemají skoro žádné nebo minimální. Bohužel je tady pořád dost lidí, kteří tuto propagandu žerou a věří tomu. Kdo nevěří a má trochu jiný názor než se píše tak je russista, dezolát a placený Kremlem a nevím co ještě všechno.
Lze nazývat takové lidi jako lidi s fialově vymletým mozkem?
No jejda, takový Šedivý nebo Šándor lžou do médií téměř denně. I když u nich je to spíš než prosté lhaní tupost a neznalost a nekonečná touha stát se populárním díky blbému žvanění.
Ty na rozdíl od vás se touto problematikou profesionálně zabývají.Vy jako nevzdělaný laik pak nedokážete posoudit to co sdělují.Výsledky bojového úsilí obou stran na Ukrajině jejich názory jen potvrzují.
Je třeba si přiznat, že vojensky to nepůjde. Ukrajina by musela shromáždit 2-3x větší síly, než mají Rusové. To jsou běžné vojenské počty. I kdyby jí to Západ dal, nebudou mít na to lidi. Ukrajinci už nemají chuť bojovat. Denně opouští Ukrajinu 6000 chlapů. Arestovyč říká, že mají 100 dezercí z armády denně. Ministr obrany UA požaduje, aby evropské země vydávaly Ukrajince schopné mobilizace, protože na Ukrajině už není kde brát.
Jednání je jediná cesta, i když teď už to bude těžké, protože Rus je na koni.
Škoda, že pan generál nepřerušil svůj zlatý důchod a nešel osobně na frontu s nabídkou vlastních zkušeností z bojových misí a zkušeností ze svého vojenského života. Bylo by to objektivnější.
Tam čekají na tebe, Šedivku nechtějí. Nač tahat kováříčka, když se jim nabízí stokrát kovaný a uvědomělý kovář Vojtíšek.
Dezoláti, kteří se modlí na modrožlutém koberečku za to, aby mělo v Rusko v názvu dvě S, ti nepochopí ani vlastní vyměšovací systém.
Ale budou ho velice potřebovat.
Co vědí naši generálové o válce, vždyť oni i ta naše vojenská cvičení sledovali,
někde z dálky ve výcvikovém prostoru. Snad jen dnešní prezident bojoval krátce,
aktivně v průběhu občanské války , v rozpadající se Jugoslávii. A kdo nám lže ?
Pan generál Šedivý by měl hovořit o připravenosti naší armády, na obranu naší země,
to je jeho práce a jistě velmi dobře placená. Každý z nás , kdo absolvoval ZVS, velmi
dobře ví , na jaké úrovni byla připravenost naší armády na obranu vlasti, v době
před sametem. Nechť tedy hovoří o připravenosti naší armády dnes.
pane Jiříku , pravda . Vždyť ten náš PP se chvástal ,jak bojoval v Jugoslávii, ale tam byl schován za bukem., o boji neměl potuchy...., jen za pěkné peníze. Hrdina. Šedivej..., to bylo to samé.....
sláva už to někdo řekl.
když jsem to řikal já před rokem a pul že jede Ukrajinska propaganda a zaroven ta Ruská tak se nic nedozvís.
ale to jsem byl Nacista,Dezolát,kolaborant a buh ví co jeste přece 😄 protože v Demokracii nemužu mít vlastní názor přece 😄 (to si asi myslí ti co mi nadavaly jenom kvuli tomu že to vidim jinak než oni)
Člověk se zdravým mozkem nemusí číst p. Šedivého, aby věděl že obě strany si upravují informace, které pouštějí ven. Protože každý ví, že součástí války je i morálka zúčatněných. Takže je správné, že se u nás nevelebí Rusko (až na dezoláty). Na Ukrajině umírá obrovské množství lidí zásluhou imperialistického Ruska (Napadat sousedy baví Rusko od nepaměti) a proto je třeba ji pomáhat. Je třeba vytvářet naději třeba i uměle, protože na druhé straně jsou dezoláti. A ti jsou jak vidíte kolem hodně aktivní.
Podle článku v New York Times měli Rusové na UA 360 tisíc vojáků a ztratili 315 tisíc.
Jak je tedy možné, že mohutná a skvělá UA armáda s minimálními ztrátami a vybavená nepřemožitelnou západní technikou si dosud nedokázala poradit se 45 tisíci Rusů, bojujících špatně a vybavených zaostalou technikou a šrotem z dob SSSR?
Jsou směšní, tito natovsti odborníci v uniformách, včetně českých. Lžou a lžou a lžou...
Čtete špatně, úmyslně, nebo z hlouposti?Na začátku měli takové počty a o tyto vycvičené a ostřílené vojáky přišli. To byla ta profesionální armáda včetně elitních výsadkářů, Museli mobilizovat a své počty doplnit a zvýšit.Lžete vy.
Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi .. osobně se domnívám, že pan Šedivý dobře ví, o čem mluví .. má můj obdiv, že se nebojí vyjádřit svůj názor, bez ohledu na dopad .. nebojí se, že bude na novinkách zablokován, což by mělo pro jeho kariéru nedozírné následky ..
Ale i ten pán mluvil dříve jinak.
Jsem rád ,že končně promluvil člověk, který říká objektivní informace o stavu a průběhu konfliktu. Již v průběhu konfliktu bylo jasně vidět "mezi řádky", jak ne příliš dobře velitelé ukrajinské armády řídí boje. Myslím si osobně,že Ukrajinci měli již dávno vytvořit robustní obrané pozice,včetně minových polí , vytvořit protiraketový deštník pro vlastní obranu. Měli by dostat rakety dlouhého doletu,ultimatně s podmínkou ničení pouze vojenských cílů a skladů zbraní a podobně. A začít rychle budovat volenský průmysl ve své zemi. To je podle mne cesta k udržení "Rusa na uzdě". Děkuji Vám pane generále, že jste konečně nalil vína pravdy našim čtenářům a spoluobčanům.