Naši pradědové sloužili za Rakouska-Uherska. V meziválečné době naši dědové opět sloužili a v roce 1938 šli ke svým jednotkám bránit vlast. Zradila nás Francie, Anglie a Itálie. Hodně se Vás zde projevilo jako prostí zbabělci a pokakánci. Vojna Vám chybí a je to znát i na společnosti. Je mi nějak jedno jak mi budete nadávat.
Soudruzi Eva a Petr Pavlovi,vojáci z povolání komunistické armády - obsadili Pražský hrad!!A pak,že nemají pružný "charakter"!!Služba Sovětskému svazu nebo "Západu"???Obojí je správně!!!
Měl by ses s tím léčit.
To je zase výblitek. Několik stovek ročně vojáků umíralo. Podle čísel co uvádíš se vrať do 3. ročníku ZŠ. Pravdivé snad jen to, že kluci chodili na vojnu na 2 roky.
Tak koukám, že drtivá většina je těch šťastnějších, kterým se šikana vyhnula. Ale když se sejde parta slušně řečeno těch nenormálních, tak vám za ten rok udělají ze života peklo. Vlastní zkušenost z let 81 - 83 v Ostravě.
Na mě to také zkoušeli, nesmíte se nechat. Jak se necháte, končíte.
Rukovalo se i jinde, např. do Bundeswehru nebo rovnou do války ve Vietnamu atd. Všechno jsou zbytečné kecy, taková to byla doba.
86-88, půl roku Kežmarok PŠ,pak rok a půl Týn /Vltavou. Velitel T-72. Šikanu jsem nikdy nezažil. Jako ztracený roky sem to nikdy neviděl. Tank je dosud nejlepší vozidlo,který jsem kdy řídíl.
Jezdil jsi na TPS Tesinov?
Úplně stejně jako v životě. Ti nejlépe se orientující měli modrou knížku, v druhém sledu byli ti chytřejší, no a pak stádo jako vždy a všude... 🙄
Vy jste opravdu unikát...blb každým coulem!!!
Základní vojenskou službu nezvladali dva druhy kluku ti co se drželi maminy sukně a ti kteři si mysleli že jsou mistři světa na nich nikdo nemá a že si mužou dovolovat a tvrdě narazili a to bylo hlavně čsla u složek MV takové problemy nebyly
Dnes , kdy máme tzv. Profi armádu , která sotva stačí se nedá porovnat stím kolik bylo boje schopných mužů.
Úkolem Československé armády bylo padnout v první linii. V případě konfliktu se s Československem a naší armádou počítalo v řádu hodin. Prostě obětní beránek SSSR.
Vojna byla pro chlapy! Mamanci probrečeli x noci až jsem měl strach, že si něco udělají! Rozhodně to nebyla žádná zašívarna a nemohli jsme se dočkat civilu!