1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Tento člověk se nemusí omlouvat ale jednoznačně musel prohlásit můj otec byl zrůda a všichni ostatní nacisti ve vrcholových pozicích též. A to samé všechny typy podobné, jako byl Stalin a jiní vrazi. Kteří posílali pro jiný názor přímo na šibenici. Jednoznačně byl to s.áč. A jeho syn to musí odsoudit pokud ne je to stejný s.áč, jako jeho otec. Matka a všichni kteří byli a souhlasili se zrůdou fašismu žili si jak prasata v žitě na cizém území a jiní posílali do plynových komor. Už jen to jméno je symbol zla. Svastika nikdy nebyl symbol zla tu vytvořilo představa německých nacistických vrahů.

14
Před 1 rokemUpraveno
Tapal Milos

Proč by měl být sráč on pochopil co jeho otec dělal špatného a sám se sebou se s tím musel srovnat a že nenapsal do článku že jeho otec byl nácek co pomohl pozabíjet po setkání ve Wansee miliony lidí to nenapsal ale rozhodl se žít lepší život a pomáhat tak aby on sám před sebou mohl číct že je dobrý šlověk..

9
Před 1 rokem

" „Matka, která s otcem před smrtí mluvila, mi až dlouho poté řekla, že otci záleželo na tom, aby se upustilo od aktů pomsty,“ .....Tak určitě....

10
Před 1 rokem

Je tam v článku podle mne jedna nepřesnost- Přejetého syna Klause nechala Lina Heydrichová exhumovat a převézt do tehdejšího západního Německa, takže hrob v Panenských Břežanech nemá.

Před 1 rokem
Zdeněk Mračno

A já jsem četla, že to neudělala. Dokonce i to, že jeho hrob byl porušen a pozůstatky “rozptýleny” po parku.

Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Myslim, ze se da najit vice deti neslavne proslulych rodicu, nekteri o svych otcich napsali i knihy. Namatkou mne napadaji knihy Sergo Beriji nebu Rudolfa von Ribbentropa, asi by se nasly i dalsi, napr. Manfred Rommel, ktery na slavnem jmenu uspesne vybudoval politickou karieru, i kdyz v pripade jeho otce se o zlocince nejednalo). V obou predtim zminenych knihach se synove snazi dokazat nevinu svych otcu (nebo alespon relativizovat jejich vinu), pri tom rozhodne nemaji tendenci se za ciny otcu omlouvat nebo se otcu zreknout. Mne to prijde zcela normalni, naopak mne desi padesata leta, kdy u nas musely deti sve rodice odsoudit, nebo se jich primo zreknout, pokud si chteli vybudovat vlastni karieru. Receno jinak, potomci si ziji svuj zivot a nemusi se proto nutne vyrovnavat s odkazem svych otcu.

1
Před 1 rokem

Toto jsem nezažil a ztoho důvodu nemohu odsuzovat.Ale myslím,že se neobrací,ale smějí v hrobě,jaká je v Německu situace dnes.

3
Před 1 rokem
David Meister

spíš v celé Evropě, ale věřím, že hodně starých by řeklo (náš vůdce a osvoboditel). Válka byla katastrofální pro všechny v Evropě i pro samotný Němce.

6
Před 1 rokem

Omluvu za jednání otce by veřejnost (zvláště pozůstalí) nepřijala, důležité je zdali se děti odkloní od případných zločinů a svůj život naplní pozitivními kroky pro veřejnost. Vyčítat někomu, že je synem zločince je nesprávné potomek nemůže odpovídat za jednání předků.

3
Před 1 rokem

Neomlouvat se za činy otce a nebo neomlouvat jeho vinu je přeci rozdíl. Tak jak to vlastně redakce myslí ?

2
Před 1 rokem
Václav Balcar

A za co a proč by se měl omlouvat? Za chyby rodiče se omlouvat pořád dokola, to chápu že nedělá a dobře dělá.

16
Zobrazit další 3 reakce
Před 1 rokem

Za chvíli se dočtu, že tohle monstrum byl vlastně lidumil! ......

Před 1 rokem

Děti by neměly trpět za činy svých rodičů, pokud tyto činy Neschvalují.

2
Před 1 rokem

Přece syn nemůže za svého otce.

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt