No úplně nejlkepší variantu písně Náměšť můžeme slyšet ve filmu ...A bude hůř. Tam se hrdinové ohřívají nad barelem a přitom zpívají:
Krásný je vzduch, krásnější je moře
Krásný je vzduch, krásnější je moře
Co je nejkrásnější, co je nejkrásnější - ukaž pi.u! Ukaž pi.u!
😄 Nekecám, fakt to tam je! Je to z roku 2007. Zfilmovali jen malou část románu, ale povedlo se to! 😄
V Holandsku byl naprostá nula, nemakačenko! Tady si užil svých pár dní slávy. Teď už bude v pohodě, když mu Jurečka přiznal alespoň průměrný důchod,který nemá někdo za 47 placení pojistného... Takže ať je pan Hutka rád, že tady může být,v Holandsku by byl na ulici, celoživotní nemakačenko!!!
Znáte nějaké hudebníky či zpěváky, kteří se živí jinak než hudbou a celoživotně makají v Kolbence?
Hutka opravdu měl kdysi dávno i hodně dobré písničky. Ale dlouho a dlouho už je nemá. . a tím, že neumí odejít, vlastně podkopává i to , co se mu dříve podařilo. Je to vlastně škoda jak pro něj tak pro ty co jej měli nebo mají rádi
Kam myslíte, že by měl odejít. Mně nepřekáží, občas mu něco někde zahrajou a občas něco napíše, někdy někde zazpívá. Každý si na to může udělat názor, ale je hodně lidí, kteří mu ten prostor přejí. Tak proč mu to brát.
Ano v Holandsku se mu žilo špatně, chtěl jen hulit a nepracovat, lezl na nervy místním emigrantům a také se tam hovořilo, že přijel jako agent StB . . . Celoživotní nemakačenko a žebrák, po cca 12 letech v cizině si jen půjčoval peníze a makat to né, jen žvanit !
Pane Josefe, jsem ráda, že takhle jste to napsal a máte pravdu. Hutka nikdy nic nebyl, pry akorát kámoš Havla... pry? V cizině nebyl ničím, tam jej ani neznali, a když se chtěl vrátit , musel si půjčit na rychlík peníze na naší ambasádě. Kdo ví, kolik mu dal Jurečka teď důchod , jako dizidentovi v boji proti komančům. ?To nyní nikde neuvedli, jaké dostali výhody, když stanovali před úřadem, kolik třeba , a kdo si důchod vystanoval za ty "blafy" a nic nedělání.
Přes víkend měl vyprodané koncerty Nohavica, když měl přijet Hutka, muselo se to skrečovat, nebyl zájem.
Měl jsem Jarka jako študák rád, dokonce jsem si o něm myslel, že je to takový rytíř s kytarou místo meče, jenž se odvážil postavit režimu. Když se po listopadu na něho provalila jeho spolupráce s STB, dost mě to překvapilo a zklamalo. Teď mě už ani nepřekvapuje, kam se jako člověk a umělec nasměroval. Je to hnus.
Náměšť je jediná, která má smysl v každé době. Proto zlidověla a bude věčná. A tím JH skončil a bohužel se stále ztrapňuje nenávistnými výlevy.
Těch písní je daleko více, zkuste si třeba pustit Litvínov, Tak má milá, Posílám ti, Lžička, Tkanička, Morava, Tango o Praze, Cizinci, Tramvaje, Smetí hromada. A nenávistnými výlevy těžko může být to, když někdo nazve věci pravými jmény. Zkuste si srovnat s výroky českých politiků typu Zeman, Klaus a spol.
Z praktického hlediska je asi jedno, jestli toho santusáckého budižkničemu vyživuje český daňový poplatník nebo ten nizozemský.
Radši kdyby to byl ten Holanďan. Z ekonomického hlediska. Už tak tu je hromada takových disidentů, kteří bez práce, za chlastání, dostali průměrný důchod.
Hutka tady nemohl žádnému normálnímu člověku chybět.
Normálnímu normalizovanému přisluhovači režimu zcela jistě ne...
čtu reakce a vidím boj dvou světů. A není to boj “talentu melodie a textu” proti “znásilnění melodie a především textu”. Pokud si pustím Hutku a zaposlouchám se do melodie a textu, připadám si, že se ráno rozhodl něco složit a rychle otextovat, aby to do oběda stihl. Ať se snažím sebevíc, nedokážu držet krok a předvídat slova.
Když si podobně pustím Kryla, nebo Nohavicu, uvědomuji si co znamená slovo talent. A v tom je ten propastný rozdíl.
Zlatý slavík skřehotal Hutka "Gott mi zničil kariéru". Emigroval do Holandska a z tama musel utéct kvůli drogám a alkoholu, Holandsko je pro něj dodnes zapovězeno.
Vy máte dost...