Na druhou stranu proč si kazit dojem z filmových zážitků?
Poslední věta napravila celý článek. ,který je založen na pravdě, ale snad mi lidé odpustí názor o filmech které byli relaxační pro člověka ,který neměl potřebu hledat zda bylo či nebylo možné. Třeba když se v pohádce řeší něco co nebylo je pro děti opravdu důležité. Koukněme se na dnešní tvorbu? Bezcenné už tím ,že to vzniká a nemá smysl se na to ani dívat natož hledat chyby či hodnoty člověku přinášející.
Bože to je trapárna,Autor článku se vrtá ve filmech aby našel stupidity.Nejpitomější je že ve filmu 24-25.12. Je poprašek sněhu.Ale v roce 1967 podle Klementýna sníh nebyl.Až se budu na něco koukat tak budu zjišťovat jaké ten den bylo počasí to fakt nevymyslíš.🙈🙈🙈
Mě v Pelíškách hrozně popuzovaly ty anachronismy. V roce 1967 měli plastové lžičky, které se v kávě nerozpouštěly, v každé cukrárně a taky průhledné plastové skleničky byly běžné. Kdyby se to odehrávalo za mého dětství (jsem ročník 1940), tak by to bylo v pořádku (mimochodem, chemicky odolnou průhlednou plastovou lžičku jsem měl už v Malém chemikovi), ale já jsem dva roky po roce 1967 obhajoval kandidátskou práci a představa "kde udělali soudruzi z NDR chybu" v roce 1967 je stejná hloupost, jako by někdo do roku 2015 situoval údiv na japonskou kalkulačkou Cassio. A podobné anachronismy byly už v Hřebejkových Šakalích létech.
Vy taky nepobíráte že film je fantazie?Že to tam bylo aby to podtrhlo tatínkovo nadšení z novot a pokroku?
Ať se autor pořádně podívá na tu dopravní značku ve filmu "Šíleně smutná princezna" a snad pochopí, že tato značka byla vytvořena pro tuto pohádku.
Pokud chce kritizovat za každou cenu, musel by položit otázku, proč se František Dibarbora, v roli kata, opírá o dvouruční meč, neboli šaršoun a ne o popravčí meč.
Tenhle "objevný" článek stvořil nějaký hodně zakomplexovaný hnidopich. Je mi celkem jedno, že v prosinci 68 v Praze nesněžilo. Pokud to jen dotváří kulisu a nemění logiku, nemám s tím problém. To pak můžeme rovnou vytvářet konspirace, jak se Popelka dostala na ples, když neměla pozvánku....
No to je zase ale "parádní článek", jak obsahem, tak provedením. 😄 Bravo! 😄